Na Å¡to paziti kod kupnje Abartha 2.4?

Autor Echo, 08 Rujan 2017, 17:44:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Ukazala mi se prilika uzeti Abartha 2.4 Selespeed s ugraÄ'enim plinom. Cijena je dosta povoljna, auto je 2003. godina sa 150 000 km. Ima ugraÄ'en plin. Registracija je izaÅ¡la proÅ¡li mjesec. S obzirom da nemam iskustva sa selespeed mjenjačima niti plinom u autu molio bih iskusnije kolege da napiÅ¡u koju pametnu. Nadalje, na Å¡to obratiti pažnju osim uobičajenih stvari tipa potroÅ¡nog materijala koji treba mjenjati, ionako na svakom autu koji kupim radim mali ili veliki servis odmah da sam bez brige. Malo sam listao teme, naÅ¡ao jednu dvije u vezi s Abarthom pa me zanima isplati li se kupnja. Tražim sada već duže vrijeme dobar Bravo, nažalost niÅ¡ta ne nalazim Å¡to bi me zadovoljilo pa sam se okrenuo Stilu, ovo je naletjelo pa da se na brzinu raspitam. Vodim sa sobom mehaničara pogledat auto no svejedno bi cijenio bilo kakvu smjernicu na Å¡to paziti.

Mike20

Moras uzeti mehaničara koji zna kakav je to auto, univerzalni po tom pitanju nema pojma. Selespeedi nakon toliko godina mogu biti samo problematični, od izbacivanja u ler, od toga da neće prešaltati itd.
Plin sam po sebi se odmah vidi kak radi, ne smije biti trzanja kod ubrzanja, nesmije nemirno raditi u leru itd. Naravno kad vidiÅ¡ marku ureÄ'aja, vidio budeÅ¡ dal je Å¡parano, bilo bi dobro da su neke malo brže dizne za plin, a ne na primjer Valtek od 3 ohma.

Pitanje je kad je plin ugraÄ'en, koliko je odradio, dal je servisiran redovno.

Limarija klasika, da nije bio razbijan itd.
Ak.je uvoz, stvarno stanje km na satu je upitno, sumnjam da je auto.kupljen novi u RH. Iako prosječnih 10 000km i nije nerealno za taj auto