Fiat Stilo - Zvučnici ( 4 vrata )

Autor Stjepan031, 09 Srpanj 2020, 12:54:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Stjepan031

Pozdrav svima!

Pokušavam pronaći original zvučnike za Fiat Stilo ( koji su super sto se tice stock zvucnika).
Pretresao sam cijeli internet i oglase, no ne mogu naći tvornicke zvucnike kod nas u hr..
Ukoliko netko ima kakvu informaciju gdje bih mogao nabaviti ili da netko ima za prodat, bio bi jako zahvalan!
Moji trenutni su svi propiÅ¡ali pa je vrijeme da idu van.  :help:


Stjepan
JTD

alister

cimni dečka iz dobrog zvuka oko toga

Mike20

pašu ti prednji od Brava2, ili prednji i zadnji ili Lancie Delte 3

forsage

Nisu loši zvučnii u stilu..točno...no nakon 15 godina gotovo svakome ode ovjes na njima-tako se i meni dogodilo.Kupio sam adaptere i stavio Alpine 16,5 cm dvosistemske sa integriranim visokotoncem još.Sada su dublji tonovi još bolji a zvučnu sliku još bolje zaokružuju dodatni integrirani visokotonci.Kad sam već mijenjao stavio sam malo spužvastog crnog materijala kao neki damping iza zvučnika.
Evo kak to izgleda...ja prezadovoljan.




prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

forsage

Inače imaÅ¡ za relativno male novce..cca 200-250 kuna ove ....https://www.pioneer-car.eu/eur/products/ts-g1710f/specifications     koji kreću već od 34 Hz-16000kHz pa isto imaju jako lijepu dubinu.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

topolino

Budu se culi 3 puta slabije od oem zbog niske osjetljivosti. Trazi nesto sa osjetljivosti oko 91db. Tvornicki su ti oko 95db zato se i cuju na maloj snazi. I sve sta nades trazi pojacalo do 50w RMS-a, ali se i isplati zajebancija sa svime time jer je zvuk drasticno bolji.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

forsage

Neznam zašto to misliš jer kod mene se provjereno čuju bolje i pioneer i alpine ...samo sam išao na alpine jer su bili novi a pioneer su bili malo rabljeni s jednim malim oštećenjem membrane ali čak mi je na pioneeru bio bolji zvuk baš na maloj snazi ..daleko bolje nego OEM zvučnici.A i sa alpine je zvuk isto daleko bolji i to sve bez pojačala...tjera samo original radio od stila i kako sam napisao...radi dodatnog tweetera je zvuk bolje definiran...iako vjerojatno nešto po zvučnoj slici znači i damping koji sam napravio priručno kak se vidi na slici.OEM zvučnik nije loš ali ima papirnato-kartonsku membranu i ovjes sa većim udjelom plastike nego gume pa zato i ovjes odlazi...no ova dva zvučnika svakako preporučujem jer bar kod mene bez bilo kakvog pojačala je zvuk puno bolji sad....a pogotovo na nižoj snazi.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Stjepan031

Hvala na pomoći ekipa!!!  :good:

Samo me zanima, da li mogu koristiti tvornički radio sa tim, npr. pioneerovim zvucnicima?
JTD

Mike20


forsage

Svakako možeÅ¡ normalno koristiti tvonički radio.Å to se pak tiče adaptera ak ti se ne daju dodatni novci za adaptere kak sam ja kupovao možeÅ¡ jednostavno na postojećim tvorničkim zvučnicima odrezat po pet plastičnih nosača i na to zaÅ¡arafit novi zvučnik.preporučam kod toga od starog ovjesa očistit ljepilo razrjeÄ'ivačem, stavit ispod malo samoljepljive spužvice ili gume i onda zaÅ¡arafit novi zvučnik direkt na stari nosač u tu Å¡upljinu.Nije na odmet kako sam i ja priručno napravit malo dampinga na limu iza zvučnika...možeÅ¡ kupit malo npr debljeg armaflexa i obostrano ljepljivom trakom za zaljepit za lim s unutarnje strane...samo ostavi pri dnu do 1 cm bez tog da se može voda ispravno cijedit.Nadam se da ti je pomoglo.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Stjepan031

Majstore hvala puno! :D
Iduci tjedan pocinjem sa remontom, pa cu se javiti kako je zavrsilo.

Jos jednom hvala cijeloj ekipi!  :celebrate:
JTD