Odg: Fiat stilo

Autor Tony, 06 Listopad 2017, 22:26:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tony

Pozdrav!  :570190:

Novi sam na forumu i imam odreÄ'enih problema sa Stilom, da ne otvaram novu temu odlučio sam napisati ovdje u nadi da će mi netko pomoći okvirno prije posjeta mehaničaru.

Radi se o Stilu 1.9 Multijet, 2006.g. 193500 km.
Auto uredno radi tj. tih je, ne trese i ne javlja nikakve greške na tabli, ima sasvim urednu potrošnju od 7L koja je uvijek ista, uredno je servisiran te je na njemu prije 3000 km napravljen mali servis + servis promjene ulja u getribi ,a prije 10 000 km kompletan veliki servis.

Problem je sljedeći:
Prilikom vožnje dva puta mi se dogodilo da uopće nije htio prebaciti u niti jednu brzinu samo je dao ići u ler, kad auto zaustavim odmah bez problema mijenja brzine. TakoÄ'er mi se javlja da kad mijenjam brzinu iz prve u drugu ako malo brže promjenim zastruÅ¡e mjenjač, inace bez problema ulazi u ostale brzine s time da auto najlakÅ¡e mijenja brzinu kad se usporava i kad je zaustavljen. Vezano za ovo, nekoliko dana kasnije primjetio sam čudan zvuk koji dolazi izmeÄ'u remena i anasera, zvuk je u obliku nekakvog struganja i javlja se samo kad se auto upali nakon dužeg mirovanja od par sati i kad je jako vruče te nestane nakon par minuta vožnje. TakoÄ'er neobičan zvuk nalik struganju remena/laÅ¡tika se javlja kad zatvaram prozore i dolazi isto iz prostora oko anasera.  Na prvu mi je jedan mehaničar rekao da se vjerojatno radi od ležaju anasera ali nije bio siguran jer je to samo bilo preko telefona.
Mene samo zanima ukoliko netko zna okvirno u čemu bi bio problem prvenstveno vezano za mjenač?

Ispričavam se svima na dužem postu, samo sam maksimalno objasnio problem  :kmeee:
Svima unaprijed hvala na pomoći  :bravo:

topolino

Si imao iste probleme sa mjenjacem i prije zamjene ulja? Za alternator ti je 90% tocno sto ti je rekao.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Tony

Zahvaljujem na odgovoru vezano za alternator, lakse je sto nije veliki trosak. Zanima me jos moze li se jos neko vrijeme vozit s time ili ide hitna zamjena.
Da, teze mjenjanje brzina tijekom voznje i grebanje iz prve u drugu tu i tamo bilo je i prije zamjene ulja, s time da se prije mjesec dana u razmaku od dva tjedna dogodilo da uopce u voznji nisam moga mijenjat brzinu. No kad auto zaustavim ili usporavam bez problem promjeni brzinu.

topolino

Sinhroni pojedeni, vjerojatno je ulje koje si stavio nije za taj mjenjac pa si ga dokrajcio. Moze biti i do kvacila, ali sumnjam jer dokle motor radi nebi mogamo mjenjati brzine.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Tony

Znaci kompletna zamjena mjenjaca.
Mozes li mi otprilike reci koliko bi popravak kostao?
Svakako cu ga ja odvesti u mehanicara pa cu ovdje javiti sto je dalje.