Fiat Stilo 1.8 16v - Gašenje auta na visokm okretajima

Autor StiloMW, 18 Kolovoz 2013, 18:27:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

StiloMW

Evo ovako imam neki problem sa svojim Fiatom,u pitanju je Stilo MW 1.8 16v 98Kw.
Problem se desava kada ga drzim do nekih visokih obrtaja npr. 6000rpm- u 2. brzini desi se da naglo opadnu obrtaji prilikom naglog kocenja i pritiska na kvacilo te se auto ugasi. u leru obrtaji su normalni ne variraju. imam ugraden lpg ali nedavno sam promijenio sve filtere i rasplinjac je nov stavljen pa ne znam moze li biti nesta do lpg-a. uglavnom ako neko ima neku ideju sta bi mogao da bude problem dobro bi mi dosla informacija!
unaprijed hvala!

Prijeko


Tamo gdje je  zračni filter , ideÅ¡ naprijed po  cijevi do motora i tamo imaÅ¡ jednu stvar al ne znam kako se kaže, klikni  OVDJE jeste da nije stilo al je slično.
Otvori i očisti, to bi trebalo da ti riješi problem.
Kasnije će obrtaji malo biti veći, sve dok kompjuter ne prepozna promjenu.

StiloMW

Citat: Prijeko  u 20 Kolovoz 2013, 10:05:52
Tamo gdje je  zračni filter , ideÅ¡ naprijed po  cijevi do motora i tamo imaÅ¡ jednu stvar al ne znam kako se kaže, klikni  OVDJE jeste da nije stilo al je slično.
Otvori i očisti, to bi trebalo da ti riješi problem.
Kasnije će obrtaji malo biti veći, sve dok kompjuter ne prepozna promjenu.

Leptir gasa  ;D hvala ti druze puno pokusat cu to sutra da odradim pa javim kakva je situacija poslije ciscenja 

StiloMW

Citat: Prijeko  u 23 Kolovoz 2013, 12:39:56
I ?
Å ta bi ?

nista druze isto se desava,ali otkrio sam do cega bi moglo da bude,izgleda da me zeza kompjuter od LPG-a pa to moram da vidim o cemu se radi dok uspijem doci na red u servis,uz to poceo mi da izbacuje gresku na plinskoj instalaciji ali mi je ovaj u servisu rekao da nije nista strasno i da mogu voziti tako ali da dodem jedan dan da provjeri kompjuter izgleda da pogresan omjer plina salje ili tako nesta kako sam ja razumio.

Prijeko

Aha, nisam znao da imaÅ¡ ugraÄ'enu napravu za plin :)

StiloMW

Evo da dignem temu ponovo opet i nakon ciscenja klapne gasa desava se isti problem sa obrtajima pa me zanima ima li mogucnosti da je taj senzor minimuma(ako ga ima stilo) i na sta tacno da obratim paznju?
Hvala unaprijed

Prijeko

Nakon čišćenja klapne gasa bord - kompjuter treba nešto vremena da registruje promjenu kod kapne gasa i nakon možda cca 10 dana ćeš primijetiti promjenu.
PozzZzz

StiloMW

Vozdra ljudi! Moram opet dici staru temu o problemu koji je naveden ali koji prate jos neki simptomi.
Pa da krenem sa simptomima: 1.Kad auto ugasim i stoji nekih cca 10 min ugasen,nakon toga dam kontakt benzinska pumpa uredno odradi svoje "zujanje" i onda vergla (normalno nije da mu fali struje u bateriji) ali nece nikako da upali,poslije toga vratim kljuc ponovo kontakt,zaverglam upali ali uz poteskoce kao da se guši na nekih 400-500rpm ali nakon 5 sec se stabilizira rad u leru i radi normalno(isto se desava sa paljenjem neovisno da li je auto vozeno prije gasenja na LPG ili na benzin)
simptom br. 2 me jos vise buni. naime desi se slijedece: kada vozim na benzinu,nebitno u kojoj je brzini trza do 2000rpm-a poslije toga radi normalno (vrati se snaga i nema trzanja) ali pri zaustavljanju uvijek propadaju obrtaji a nije rijedak slucaj i da se ugasi. Dok kada vozim na LPG nema nemirnog rada i nema trzanja od 1000-2000rpm-a kao sto je slucaj na benzinu i naravno kontinuirano ubrzava bez gubitka vuče ALI se opet desava da obrtaji propadnu kao na benzinu kada se auto zaustavlja i naravno nekada se i ugasi??? Jos da dodam da su svjećice zamjenjene,bio na diagnostici i nema nikakvih gresaka,leptir gasa je cist.. Ako neko ima iskustva sa ovim problemima ili zna uzrok i nacin rjesavanja istih bio bih veoma zahvalan jer ovi me problemi vec duze vrijeme prate i nikako da ih rijesim. UNAPRIJED HVALA SVIMA
Usput Veliki pozdrav iz Sarajeva :D

Prijeko


StiloMW

zamjenjene druze nove stavio