Marea 1.6 ventilacija

Autor nghtstlkr, 24 Lipanj 2014, 21:26:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nghtstlkr

Danas mi se ugasio ventilator kabine , ne radi niti jedna brzina dok kad upalim auto , kompresor klime se upali i radi stalno dok vozim , klima je automatska , još mi lagano tinjaju one dvije lampice na prekidačima za cirkulaciju zraka unutar vozila i paljenje klime , imali itko kakvih ideja , iskustava što bi to moglo biti? Ventilator je inače se znao palit sam od sebe kad ga stavim na položaj 0 , sad je krepo skroz.
I noga u guzicu je korak naprijed !

franjo-fritz

Onda je crko prekidac ili čak rele..automatska klima????
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

nghtstlkr

Ma ima poziciju auto, gumb jel... kak doć do prekidača?
I noga u guzicu je korak naprijed !

nghtstlkr

Nije prekidač , došao sam do njega , odspojio njegov konektor i dalje se ista stvar dešava, onda je valjda modul klime , komp il kak se već zove ona crna kutijica ispod pepeljare?
I noga u guzicu je korak naprijed !

nghtstlkr

Ventilator sam isto izvadio , spojio direktno na akumulator i sve 5 , vrti supre , e sad , one dvije žice koje dolaze na ventilator , jedna ima stalni napon od 12 volti , bez obzira na kontakt il položaj prekidača , čak i kad sam odspojio "cpu od klime , jel to tak treba ? Dali se vent pali i sam prek mase ?
I noga u guzicu je korak naprijed !

nghtstlkr

Dodatak , sad mi stalno svijetli lampica na gumbu cirkulacije zraka unutar kabine.
I noga u guzicu je korak naprijed !

chrisRi

Meni su mjenjali na Alfi 146 00g. tu crnu kutjicu kad je rikla klima ali se ne sjecam simptoma (prije 10g.)Znam da onda nije bila jeftina.Da nije mozda ona tiskana ploca di su prekidaci od klime u spoju?

nghtstlkr

Nije , našao sam danas što je , masa dolazi prvo na one otpornike pored ventilatora pa tek onda ide na komp od klime i ventilator , tu je bio problem ,loša instalacija i od grijanja se rastalile stopice i pogubio je masu, očistio , stavio nove stopice i sve radi normalno .
I noga u guzicu je korak naprijed !

rockatansky

pogledaj jedan topic ispod sebe, pomagaj :). ( drago mi je da si rijesio svoje ;))


Sent from my iPhone using Tapatalk

koker_daniel

Ja bi se nadovezao na temu. Jedna Marea koja mi je zapela za oko na njuškalu ima automatsku klimu i kad sam je išao testirat, tj. stavit na automatski mod, ona puše pa ne puše i tak cijelo vrijeme, a na ručnom modu radi normalno. Interesira me je li to do nekog senzora temperature ili stvar u ventilatoru?