Marea 2.4TD - Ne reagira na papučicu gasa/Lampica dizne

Autor angel121, 24 Srpanj 2013, 21:07:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

angel121

kako znam neki pričaju da se auto prilikom ištekavanja baci u neke zadane postavke te da više troši i da bolje ide,pa zato i pitam...hmmmmm...

NewBee

KOd mene svijetli lampica od dizne ....i cekam majstora da ga spoji na dijagnostiku jer neće auto ic  :facepalm:  neznamo sta jeeee  :disgust:

angel121

Pozdrav ljudi,da sad ne otvaram novu temu,pitat ću ovdje jel neko nešto zna o tome :)
Problem je ovakav,auto jednostavno nema živosti i snage do trenutka kad ne prime turbina,a to varira od 1700-2100 okretaja...
Lijen je ko krava do tog trenutka,a onda te stisne uz sic... Do 1700 okretaja ne sluša gas i nije to to,svaki malo veći uspon moram il ga voziti na viši okretajima il promijenit u nižu brzinu....malo mi je muka od ovakve vožnje već ..
A recimo kad je maf senzor ištekan onda prima gas sasvim normalno i ide normalno,al normalno pod opterećenjem dimi tu i tamo.. isprobano par maf senzora tako da ne sumnjam u njih
Moguće da kompjuter zeza??

fiatmarea1616i

potenciometar bar mislim da se tako zove....na lucas pumpi..( frend je imo bravo 1.9td i taj kabal ga je mucio..promjeio kabal i sve oke bilo)

angel121

Provjeri ću,a i primjetio sam da troÅ¡i puno...10l minimum,neÅ¡to se čudno dogaÄ'a,vidjet ćemo ;)

NewBee

2.4td ima Bosch pumpu.....

ako riješite problem javite....

sven80

Moja 2.4 td je imala slične simptope u slučaju kada ne radi EGR ventil.
Provjerite u leru da li ima vakuma na dovodnom crijevu egr-a, te ako ima vakuma vizualno se može vidjeti da li se podiže igla unutar egr-a.

kemba

Angel jesi se rijesio zla

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

angel121

kemba

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice