Bravo 1.9mjt 88kw dizne

Autor stipa, 11 Srpanj 2014, 09:30:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

stipa

Pozdrav svima,

Vlasnik sam (drugi) Brava iz 2007. 1.9 mjt 88kw sa 140 000 km (ja sam napravio 50 000km). Problem je Å¡to je motor u praznom hodu nekad zna trzati (tresti). Nakon pregleda u servisu rekli su da su mi dizne u dosta loÅ¡em stanju (vrijednosti se kreću: 2.28, -1,89, -1,46 i 1,95 mm3/ubirzg.) i da bi ih trebao skinuti i odnijeti na pregled i reparaciju. 
pa me zanima da li je itko imao problema sa diznama na tom motoru i na koliko km, jer su mi rekli da je to premalo kilometara za taj motor s tim problemima.
I drugo kad su gledali kilometražu na računalu motora, piše odomoetar prilikom zad. upisa 53116km pa me zanima šta to znači? Da je vračana kilometraža ili nešto drugo.
hvala na info

huby

Bok. Vozim benzinca ali vozio sam prije dizela drugog proizvÄ'ača probaj s aditivom kroz gorivo liqvi moly ima dosta proizvoda za čišćenje dizni...

forsage

s diznama bi trebalo biti problema tek nakon 250-300 tkm ak ne i kasnije...nešto je drugo tu u pitanju...
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

cupavica lorena

nisam dugo bio na forumu,sam sebi sam rekao da vise niti necu,tu ima ljudi koji su puno mjerodavniji od mene da ti daju savjet ali taj auto ima sigurno vise km ako su ti takve vrijednosti ubrizgavanja izmjerene na diznama,ako ti nije problem napisi na koji nacin su ti izmjerili te vrijednosti,ja trenutno imam 3 takva M-jeta sa puno vise km,dizne su vadjene van i ispitivane i rade bezprijekorno
ako nemate hobi,kupite fiat

Sonic

KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

stipa

#5
Podaci su očitani u ovlaštenom servisu sa preko OBD2 konektora, sad koji program ne znam. na istom su očitali i tu kilometražu. pa me zanima da li to znači da je nešto mjenjano ili?

a auto ima servisnu knjižicu od ovlaÅ¡tenog u okolici Zg-a, gdje je i kupljen kao nov (gdje ga je prvi vlasnik kupio), na tehničkom sam izvadio i onaj ispis km prije nego sam ga kupio i sve se podudaralo u broju kilometara, tako da sam sada totalno izgubljen. danas ću zvati taj servis da njih pitam. 

Egr je uključen i ispravan (tako mi je rečeno).

I meni su rekli da se problem s diznama javlja tek nakon 250 000km.


Sonic

moj je stilo imao preko 280k km i nikakvih problema sa injektorima nisam imao.
Javi se tempradrifteru sa foruma neka ti iskljuci EGR.
Prije par mjeseci sam napravio tehnicki sa nachipanim autom i iskljucenim egr-om i prošao bez 100kn.
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)