Marea 1.6 16V ne radi cok...

Autor minga, 23 Siječanj 2015, 07:44:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

minga

Pozdrav,

   evo jucer mi se dogodilo da moram stati na semaforu. Cim sam pritisnuo kvacilo,auto se zgasio. Nekako sam se pomocu rucne dotelebao doma jer gas nisam smio pustiti,odmah se zgasi. Ujutro auto upalio normalno, ali se odmah i zgasio jer se kazaljka zakucala na nulu. Auto upali uz pomoc gasa i radi dok je noga na gasu,cim je maknem,kazaljka na nulu i auto se zgasi. Kad se auto full zagrije onda je ok,ne gasi se. Sta bi po Vasem misljenju to moglo biti i od kuda poceti?

fiat_fan

Jedan od mogućih uzroka bi mogao biti ler motorić. Tebi nije riknuo čok jer onda bi ti i ujutro, dok je prvo paljenje, se odmah ugasio. Za ler motor je tipično da se auto gasi u leru kad je motor zagrijan.

minga

Pa ujutro se i zgasio. Upalio uz pomoc gasa,cim maknem nogu sa gasa on se zgasi. Kad se zgrije na radnu temperaturu sve je ok.

fiat_fan

Aha, nisam očito pažljivo pročitao cijeli post. Onda je očito do čoka kad se na toplo ne gasi. Makar ima tu još svašta nešto što može biti razlog, ali vjerujem da će se već javiti netko sa konkretnijim rješenjem.

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

kiky776

kakav čok ?? provjeri motorić minimuma i onaj potenciometar na usisnoj grani
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

the-rider

a oni su jos na karburatorima  :D
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

minga

E sad,ja jos uvijek to zovem cok  :facepalm:
Jucer skidam motoric minimuma kad unutra se sve raspalo. Onaj vrh od opruge se odsrafio i ispao tako da je slobodno laprdao unutra. I normalno da,kad sam ga htio izvaditi,je propao kroz otvor u granu  :zuma:. Posto nisam mogao odsrafiti ona 4 kom srafa na usisu morao sam skinuti komplet granu da dodem do tog dijela. Akcija je uspjesno izvedena, ponovo sam zasrafio taj dio na motoric i sad opet sve radi ko i prije  :bravo.
Hvala svima na ukazanoj pomoci.