Greške na dijagnostici - C1210 error - rear right speed sensor - wiring error

Autor vodjaskitnica, 20 Veljača 2015, 16:42:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vodjaskitnica

Postovani kolege,

izbacuje mi na mom Stilu 1,9 JTD vec neko vrijeme abs, esp, asr gresku. danas mi stigao interfejs, i nakon skeniranja kaze ovo sto pise u naslovu.

rjesenje sam nasao na stranom forumu i ono kaze:

The actual connector for the right rear sensor is behind the boot carpet in the offside rear wing, but of course a fault could be in that, or the wiring down to the actual sensor - the wiring goes through a grommet into the under arch area, and follows a fairly tortuous route down to the strut and hub......

Moze ko prevest malo detaljnije ovo? gdje se tocno senzor nalazi, i gdje prolaze zice?

p.s. naslov sam stavio na engleskom da neko od "nasih" ubuce lakse nadje rjesenje istog problema.

hvala unaprijed!

dgudan

Očito se radi o senzoru ABS-a.
Imaš ispod obloge/filca/unutarnjeg blatobrana konektor na koji je sam senzor ušetkan i ide na glavčinu sa stražnje strane gdje je pričvršćen jednim imbus vijkom. Ja sam prije cca dvije godine u ovlaštnom servisu originalni platio oko 200 kuna.
Ako si siguran da je do njega problem bez problema ga možeš i sam promijeniti.
Vic je da ti sada ne rade ti sustavi i da si to moraš riješiti prije tehničkog jer te neće pustiti ovako.
A sam senzor očitava vrtnju ležaja na kojem je po radijusu magnet.
Postoji mogučnost da se je nakupilo smeća, hrÄ'e na njemu ili na magnetu ležaja pa ne očitava dobro.
Vrlo čest slučaj je po zimi da na dosta automobila kada se nabije snjeg na njega počne javljati grešku.
Ja bi prvo skinuo kotač, pa disk da doÄ'eÅ¡ do njega pokuÅ¡ao sve pod tlakom oprati i ispuhati zrakom pa ako se stvar ne popravi onda je ipak otiÅ¡ao...
Pa zamjena...

Ako nisi googlao do sada, upiši "senzor abs fiat stilo" i vidjet ćeš sve pa će ti biti jasnije

---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

vodjaskitnica

kolega hvala puno na detaljnom odgovoru, pomoglo mi je!

dgudan

Drago mi je da sam pomogao.
Å to je bilo na kraju?
Prljavo ili riknulo?
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---