Bravo 2011 senzor temperature

Autor robert_zd, 01 Veljača 2015, 12:32:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

robert_zd

Pozdrav ekipa. Novog brava 2.0 mjet vozim zadnja 2.5 miseca i primijetija sam par puta ovaj problem. Prilikom vožnje auto se normalno zagrije i temperatura je normalna,normalno vuče.
Primijer od sinoć,vanjska je temperatura bila 6 ' C i prolazim kroz hladnije područje, temperatura padne na 3 ' C kompjuter prikaže upozorenje za smrzavanje i pahuljica. Pet minuta dalje vožnje stanem kod kuće u garažu,temperatura sigurno nije 3' C a na ekranu i dalje 3 i pahulja.Ventilator radi,makar neznam zasto,otvorena je cesta bila,nebi se treba paliti sto ne? I ler gas mi varira 200 okretaja gore dolje,nekad se i čuje kao zvuk tuk iz motora i osjeti se kao vribracija,da auto podrhtava kad se cuje taj zvuk.
Ugasim auto i upalim opet temperatura 7 ' C i nema više tih simptoma.
Istom relacijom krenem natrag nakon par sati i ista stvar,temperatura 3' C stanem sa semafor i ler gas varira, i tako nakon 10-ak minuta vožnje po gradu stojim na semaforu gas varira i temperatura se digne sa 3' C na 6 ' C i gas se smiri i sve normalno.
Nije mi baš jasno kakve veze ima senzor vanjske temperature sa ovim,ili jednostavno nešto programski smrzne? Da napomenem,nikad nikakvu grešku ne izbaci na kompjuteru. Ima tko kakvo objašnjenje?

get

Ovaj sa vanjskom temperaturom nema veze osim display indikacije.
Ovo je prije do senzora temperarure na usisu, ali teško je ovako napamet procjenjivati. Netko sa dizelašem će ti nešto pametnije reći.

Ovaj za vanjsku temperaturu je u vanskom retrovizoru od suvozača, čini mi se.

AntonioK

Kao Å¡to je rekao get senzor vanjske temp.nema veze.Sigurno ti Å¡teka senzor temperature motora zato ti varira ler MOŽDA
   otiÄ'i na dijagonistiku pokazati če ti greÅ¡ku

robert_zd

Da senzor vanjske temperature je u desnom detrovizoru. Vjerojatno onda  slučajnost da se baÅ¡ tada smrzne pokazivač te vanjske i pojavi taj simptom,vjerojatno promjena temperature uzrokuje isto.
Na dvije diagnostige sam bio,nema nikakvih grešaka.
Čitajući malo po netu simptomi odgovaraju kad zašteka senzor temperature na usisu zraka. Piše da često ne aktivira nikakvu grešku da bi mogli znati po kodu.

robert_zd

Postao temu na stranom forumu i covik kaze da je isto kod njega, da se to dpf čisti, ima neko drugi isti simptom pri čišćenju,ima nas jos sa 2.0 mjet

robert_zd

Evo zavrÅ¡na riječ za temu, definitivno je potvrÄ'eno da se DPF čisti kada variraju okretaji, nema veze sa senzorima i nikakva greÅ¡ka. Na dijagnostici provjeren broj čišćenja filtera i broj preÄ'enih kilometara od zadnjeg čišćenja. Podatak zapisan i kad sam sljedeći put primijetija variranje gasa odma kod majstora na kompjuter. Broj čišćenja se uveća za +1 a kilometri potvrÄ'uju put preÄ'en od simptoma do majstora.
Ja sav sretan i zadovoljan zbog utvrÄ'enog pa eto možda i nekom drugom pomogne  ;D

get