Fiat Stilo 1.6 16V - gasi se

Autor Nokica, 22 Travanj 2014, 18:38:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nokica

Pozdrav.Nakon kupovine počeli su problemi (usprkos dobrom pregledu cijelog auta).Prvo je otišla instrument tabla.Zamjenjena rabljenom,setirana i 90 posto raznoraznih simptoma riješeno.No i dalje me muči problem gašenja.Auto se jednostavno ugasi sam od sebe.Bez obzira jel u leru ili u vožnji.Upali se žuta lampica (engine) i ugasi se.Okrenem kontakt i najnormalnije se upali (check ok) i vozim dalje.Nekad se ugasi i po dva,tri puta dnevno,nekad po par dana ništa.Dijagnostika ne pokazuje ništa t.j. ''kao'' sve je ok i nema nikakvih greški.Motor radi normalno,nema trzaja,gušenja itd.Svaki savjet dobrodošao.P.S.Stilo je 2001.g motor 1.6 16v.Unaprijed hvala.

Prijeko



Nokica

Hvala kolega ali moj problem nije u nemirnom radu.Auto radi savršeno na leru (cca. 750 okretaja);prima i spušta gas normalno,nema trzaja u vožni,sve radi savršeno.Jednostavno se ugasi u leru ili u vožnji,ali ga inercija u vožnji ponovo upali (šifra :nenamjerni guranac).Molim savjet.Kod koga odraditi dijagnostiku da mi sa "nekakvom" sigurnošću ustanovi kvar.Ja sam inaće iz ZG-a ,Dubrava (ali mogu doći gdje treba).

Alien

Kad se auto ugasi da li svjetle lampice na tabli odmah ili se upale kasnije?

Nokica

Jednostavno se ugasi i odmah se upale lampice(kao kad daš kontakt) uključujući i Žutu (engine fault).Kao da ga ugasiš i odmah daš kontakt (USPUT:kleme na aku očišćene i zategnute).

Prijeko

Kad već pišeš o klemama, trebao si ih skinuti sa akumulatora i izvrišiti kratki spoj sa klemama, dakle plus na minus i držati cca 10 sekundi, da ti se izbrišu greške.

josssip

mozda izgubi kontakt na elektricnom prekidacu brave? takvi budu simptomi.. ako imas vremena skini plastike oko brave, upali auto i probaj rukom pomicati one zice sto ulaze u bravu sa zadnje strane, ako se ugasi znas di je problem  ;)

galaxy_s

ja sam imao slican problem samo je meni izbacio asr failure. prvo sam zamjenio senzor radilice pa je bio ok par dana pa opet isto. drugi put je mehanicar prckao po rilejima pa je isto bilo ok tjedan dana. na kraju kad je opet pocelo otiso sam u ovlasteni servis i morao sam mjenjat elektroniku motora....nadam se da ti nije to otislo..

Nokica

Eto da se javim.Danas sam bio u servisu (Bertol) gdje su konstatirali da mi ipak ECU brljavi.Pošto mi je nov ECU skup,tvornički repariran malo manje skup;zna li netko možda nekog za preporučiti tko reparira ECU u Zagrebu?I ako zna cca. cijena toga,iskustva itd..Hvala na svakom odgovoru.

galaxy_s

mislim da nigdje neces proc ispod 500 eura

Nokica

Pozdrav svima. Problem je nadam se rijeÅ¡en. Nakon dijagnostike kod gosn.Sebastijana utvrÄ'eno da je ipak krivac ECU. Problem je nadam se rijeÅ¡en u Sesvetama (neću reklamirati gdje) i otkrila se jedna labava masa u samom ECU-u. U slučaju da se problemi ponovo jave ide se na kompletnu reparaciju (sa garancijom). Za sad je sve ok.Nadam se da će tako i ostati.

Nokica

Nakon nekog vremena ipak je počeo ECu ponovo brljavit.OdraÄ'ena komplet reparatura (2K kuna) i sad već (hvala ti Bože) nikavih problema točno godinu dana. :dance:

Stilo M

1.6 je poznat po tome
dosta ljudi je premjestilo ecu iza akumulatora da se cim manje grije
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001