Alarm

Autor alenzg, 01 Lipanj 2015, 08:30:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alenzg

Da li je moguće isključivanje alarma na Stilu (1.9 multijet 140 KS, 2005)? Pitam jer dešava mi se da se povremeno, zapravo relativno često, sam od sebe aktivira na parkingu ničim izazvan i onda pri pokretanju javlja grešku "Break in attempt"...pa da ne budi susjede u pol noći i ne troši akumulator, a čisto sumnjam da bi ga netko išao krast (ima dovoljno Golfova vjerujem :) ) Koji bi mogao biti mogući uzrok tome, akumulator možda ili?


Angell

Pazi ovako...Meni se ranije desavalo da se po kisi ili pri pranju kola ukljuci. Citao sam po forumima i jos nekim mestima moguce probleme i zakljucio sam da je problem bila ona pecurkica na koju se oslanja hauba.Metalna je i kada je voda nakvasi, alarm pobrljavi i dobija od nje nepotrebne signale za aktiviranje alarma...Izlepio sam izolir trakom i za sad je sve ok, nisam imao problema vec par meseci.
Mozda je tebi osetljivost alarma podesena tako da za svaku sitnicu pali sirenu, kad macka skoci na auto, kad neko sa busnim auspukom prodje, ne daj boze neko udari vrata o vrata...Probaj da malo prepodesis tu osetljivost na nekom kucistu alarma i mozda ce ti to resiti problem.
U komsiluku imam Yuga koji se aktivira na malo veci gas automobila koji prolazi pored njega :D
Ali se ugasi sam posle par sekundi :)

alenzg

Ma kakvi, kod mene se uključuje po suhom, nigdje nikog u blizini ni mačke ni ptice...jednom je podivljao baš dok sam na nekom ručku bio u restoranu vani na skoro praznom parkingu jedno triput se palio u sat-dva vremena. Zato bih ga baš htio skroz isključit, ali ne znam kako...ima li kakve veze s tim da li otključavam/zaključavam daljinski na gumb (pa zapišti i žmigne dvaput/jednom) ili ručno ključem u bravi?

dgudan


Jesi li možda imao spuštene prozore?
Obična muha ili pauk ti upali alarm bez imalo frke.

Preporučam odlazak kod bilo koga sa Fiat diagnostikom,
ako je neka greška, kratki spoj ili bilo što vidit će pa se možda i popravi, a ako ne može se isključiti.

A ako te ne smeta prijava greške na intrument tabli, ikopčaj kabal sa same sirene.
Ona ti se nalazi kod motora brisača ispod prednjeg stakla. Potrebno je skinuti brisače da bi se mogla skinuti plastika ispod stakla i odštekaš kabel... Naravno, izolirkom obljepi spojeve da ti voda ne napravi nove probleme...
U tom sliučaju alarm ti je i dalje u funkciji, palit će se ako treba i pri tome rade samo žmigavci...
Eto to je jedna od opcija koju možeš napraviti sam...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

alenzg

Nisam, uvijek pazim da su prozori hermetički zatvoreni kad napuštam auto...uglavnom, čini mi se da sam riješio problem, zadnjih par dana zaključavam auto na ključ a ne na daljinski - u tom slučaju ne zapišti i ne žmigne jednom, samo zaključa centralno i izgleda da ne aktivira alarm u tom slučaju