Stavljanje 2.0 20V Turbo motora u Bravo 2.0 20V

Autor djuzahgt, 09 Ožujak 2015, 13:05:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

djuzahgt

Da li mi neko moze reci da li ista pase iz Lancie Kappe 2.0 20V Turbo 162kw u Fiat Bravo 2.0 20V 108kw?
Da li su nosaci isti, da li je mjenjac isti, da li na trapu pase itd itd?

goran20vT

Ne paše ama baš ništa...

Imam jednog složenog takvog doma i žešča kemija...

nosači su drugačiji,20vt iz coupea ima 4 nosača standard,a kappa ima sve na mostu ko 166

ne paše ti ni getriba onda ima isto druge nosače...

ALI najlakše ti je skinuti motor,staviti na njega HGT nosače,i staviti mjenjač od HGTa...
U tom slučaju mora biti karter od HGTa i moraš bušiti rupu za povrat ulja u karter...

Najgore je šta kappa ima preko tog nosača iza i kiler ulja pa ako staviš od HGTa nosač,morat češ kemijati negdje izlaz za hladnjak ulja,jer bez njega će se grijati dosta ulje...

djuzahgt

A reci mi sto se tice poluosovina, mosta, amortizera i toga pase li ista sa HGT ili cijeli trap mora drugi?

goran20vT

Ne pašu ni poluosovine od kappe,nosači moraju biti od HGTa da staviš unutra...

Most i sve ti ostaje onda kad staviš nosače HGTove,ali nemaš hladnjaka ulja jer na kappi idu preko nosača otraga itd...

Ja imam sve od kappe složeno u bravu jednom,ali kemija da boli glava

RE5PECT

e pozz da se nadovezem ,posto je u planu slaganje turbaka ..dali je bravo uopce izlazio kao turbak? i dali motor iz coupea turbo pase u brava? mislim nosaci i ostalo?
Its not how U stand by a car! Its how U race it !!

kiky776

Nije bravo izlazio kao turbak, a puno je lakše stavit motor iz coupea nego iz kappe,
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

goran20vT

iz coupea ide sve na šraf,iz kappe kemije teške,bolje ne