Punto mk2 a problem radio

Autor arac, 19 Siječanj 2016, 18:35:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

arac

Kako spojiti radio na puntu mk2 a da se pali preko kljuća.Sad se pali preko tipke na radiju bez obzira na davanje kontakta tj stalno je pod napajanjem.Probao sam zamjenom žica na eurojacku za stalno napajanje i preko brave ali niÅ¡ta ne dobivam.Radi se o pionirovom ureÄ'aju.U zadnje vrijeme sam primjetio da mi radio vuće struju i crpi accu.Kada ga fizićki maknem nemam nikakvih problema auto može stojati danima pali na zub.Hvala

2mario2

Citat: arac  u 19 Siječanj 2016, 18:35:16
Kako spojiti radio na puntu mk2 a da se pali preko kljuća.Sad se pali preko tipke na radiju bez obzira na davanje kontakta tj stalno je pod napajanjem.Probao sam zamjenom žica na eurojacku za stalno napajanje i preko brave ali niÅ¡ta ne dobivam.Radi se o pionirovom ureÄ'aju.U zadnje vrijeme sam primjetio da mi radio vuće struju i crpi accu.Kada ga fizićki maknem nemam nikakvih problema auto može stojati danima pali na zub.Hvala
Ako se ne varam tebi su crvena i žuta žica spojene skupa jer tako se napravi da se radio ne pali samo na kontakt nego po želji. Ako ti želiš isključivo paljenje radia preko kontakta onda pogledaj te žice i spoji ih odvojene jednu od druge (crvenu naravno na plus, a žutu sad iskreno nisam siguran jel spajaš ili ne negdje)

Probaj samo žutu odvojit od crvene, pa budeš vidio jel bude ok

cicili

Zuta je stalni plus a crvena je plus za paljenje radija.

Pogledaj te zice ili ako nemas remote za radio povuci sa upaljaca on se pali na kontakt.

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

arac

Ok da  sa upaljaća mogu uzeti žicu zanima me kako je tvornićki na Puntu mk 2 a svi su tako spojeni direkt ili kako koji.JoÅ¡ jedno pitanje ne pokazuje mi indikator za otvorena vrata auto je kod mene 6 god pa sam nedavno skužio da to neki imaju ili je moj neka meÄ'u verzija na autu je sve serijski nista nije dirano paket opreme active 2003 god sat sa okretajima i putnim raćunalom

cvike19

tako je
crvenu moras spojiti na bravicu
dovuci je do bravice
i imas na bravici jedan dzek sa tri zice
jedna od njih ti je narandasta
na nju mozes spojiti tu zicu od radija i palit ce ti se sa kontaktom

sto se svjetla tice, prekidaci su njima stavljeni u mehanizam od vrata
moguce da ti je puklo nesto unutra pa prekidac ne reagira
to se meni bilo dogodilo na vratima od bunkera
prvo provjeri dal ti je unutarnje svjetlo ispravno
ako ono radi a samo na tqbli ne prikazuje onda moguce da je do table
ili je crkla lampica na tabli za vrata

Fyodorovich Dragunov

Isto zanima i mene za Mk1 Punto. Samo što ja imam Alpine radio. Kako sam imao probleme s praznim akumulatorom, možda mi je radio popio struju. Ali ja sam prespajao te žice u sve moguće kombinacije i uvijek sam imao samo rezultat da ili ne radi ili da se pali na gumb bez obzira na kontakt u bravi.
Prva potpis druga i u oblaku si dima

cicili

uzmes obicni 12v ispitivac, ako ga nemas kupi za par kn. i ispitaj.
crna je minus, i onda ispitivacem gledaj na kojoj zici uvijek imas napon i nju spoji na zutu od radija, onda ispitaj koja zica ozivi kad das kontakt i nju spoji na crvenu od radija i mora radit. ako nemas zice koja se pali-gasi na kontakt onda je dovuci od brave ili upaljaca.  :ok: