Punto 1.2 2001g, 300.000, trosi ulje

Autor BacoST, 01 Veljača 2016, 08:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

BacoST

Eto mojom brzopletoscu kupljeno je auto sa 300k km.
Sve sam provjeria prije kupnje, osim km na tehnickom.
Auto je nedavno proslo tehnicki, gdje sam i saznao stvarne kilometre.
Auto je sta se tice potrosnje goriva u normali, nedavno sam isao u ZG iz ST, auto se uredno ponasalo. 140 sam ga vozi max....
Ujutro sam vidio lokvicu vode, medjutim provjerom je ustanovljeno da nigdje ne curi. Pa krivim hladnocu koja je bila u ZG....
Kod provjere ulja vidia sam da fali skoro 2 l.... auto je u pola godine vozeno nesto sitno po gradu 7 dana, i 2 puta na duzi put, relacija ZG-ST.
Na cepu nema vode, kad je parkiran nigdje ne kapa, prolazi tehnicki bez podmicivanja :D

Gdje bi mogao bit problem? Prije sam vozia punta 1 i trosia je duplo manje ulja.

Mislim se da mu napravim polu generalnu cisto radi kolicine predjenih km

Mike20

Koliko km je na satu bilo, baš me zanima?
Ak je falilo 2l litre ulja, onda je u motoru bilo samo pola litre.
AK ga misliš voziti jedno vrijeme, da, uredi glavu, zamijeni karike, ležajeve radilice
Provjeri cilindre s obzirom na km i da je vožen s malo ulja u motoru

Možda, ali možda ak imaš nekog od povjerenja da uzmeš drugi motor s manje km

franjo-fritz

Da ti fali 2l to bi moralo jako dimiti na auspuh... Ili ti curi na semeringu radilice, bregaste, piklopcu ventila, Å¡to je njima boljka
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

BacoST

Oko 120k je ima. Auto ce se za sada jako rijetko voziti. Trenutno sam na terenu i treba mi kad dojem doma na par dana da imam auto.
Koliko bi takav kostao?

BacoST

Franjo, auto ne dimi 100%
Kazem i eko test je prosao bez greske. Primjetia sam kapljicu ulja ispod motora mislom da je to kadica. Al auto stoji parkirano po nekoliko miseci, upali se tu i tamo kad nisam doma. Ispod auta nema ulja, kazem sad kad sam se vratio bilo je kap, al cak nije ni pala :D
Vozia sam za ZG po onoj najvecoj zimi prije 10ak dana. U voznje temperatura nije dolazila ni do 1/4, sto me isto zacudilo, po gradu je normalno. Mozda zbog zimulje je temperatura motora bila niska u voznji xD

franjo-fritz

Temp mora biti na pola. Bez obzira na vanjsku temp.. Ako nedimi. Onda ti gubi ulje na mjestima gdhe sam reko.. Naravno kad se vozis ulje se razbaca tj. Najvjerojatnije ti je pod auta mastan... Sipaj ulje i vozi nece mu nista bit..
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Puntigamer

Moguce gumice ventila, moj punto je piceo trositi ulje na 90k km al nakon promjene gumica ventila (probila je brtva glave) potrosnje nije bilo. Imao je 217k km, i na 10k km nije bilo uopce potrebe za nadoljevanjem ulja.

natipkano na jednom

topolino

Zamjeni termostat za pocetak, provjeri dali ti je masan zupcasti ili mjenjac jer ti gubi ulje na radilici. Isto ti je i pod sav usran od ulja, ja sam imao cjeli zadnji kraj usran od ulja kada je propisao semering radilice na autoputu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Motor ima 300 000km stvarnih. Tu nemaš što previše filozofirati.
Uloži 2-3000kn i imat ćeš odličan motor.