Punto mk2 1.2 8V - Trokira

Autor Emil, 14 Svibanj 2016, 10:23:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mike20

Kad je hladan, smjesa je bogata, više goriva ide u motor, al ako su dizne začepljene radi vožnje na benzin, trokira. Nadalje, radi stalne vožnje na rezervi, pumpa može oslabiti jer radi, grije se, a malo benzina da ju ohladi.
Trokiranje i radn na 3 cilindra je opće poznata boljka Puntača, bobine nikad ne crknu do kraja, dok su hladne znaju raditi, kad se ugriju hoće zezati, zamijeniš ih i miran si, nisu skupe.
Inače neispravne bobine naprave backfire i sprže drivere u ecu motora, taj motor nema vanjski ignition amplifier, nego su driveri bobina direk u onom malom ECU-u od motora.
Dakle, probaš utočiti 100 oktana benzin, malo se voziti na benzin parsto km, ako nema promjene, nije do dizni, onda je do struje

Pitaj toga pametnjakovića, ako je plin LOÅ E ugraÄ'en, neka pokaže na dio koji je loÅ¡e slože, fixiran, montiran,

Emil

Sve to što si mi sad rekao ću ja njima na servisu reći pa ću vidjeti šta onda, u svakom slučaju hvala, i valjda ću se maknut s početne točke

Emil

UPDATE:

Provjeren cilindar radi normalno(palio lik za plin na kompjuteru mu pokazuje da rade svi normalno a drugo vozio sam na plinu po autoputu 135 bez ikakvih problema(valjda nebi mogao da je spržen cilindar), električar mi je rekao da ovo što se meni dešava ne može biti do bobina jer bi mi se dešavalo stalno a ne samo dok je hladan, treće idem sljedeći tjedan da čistim sito u pumpi goriva(majstor mi rekao da nije ni do nje jer bi onda pravilo veći problem kad je zagrijana), rečeno mi da provjerim je li neki motorić lera(regulator gasa) nisam siguran kako se zove pa da vidim kolika je cijena čišćenja ili mijenjanja toga?

Mike20

Motorić lera ne radi dobro ako ima puno ulja na otvoru kod usisa.
Znači auto ti trokira samo kad je motor hladan, kod prvog paljenja na benzin? Dok je topli, ne trokira ni na plin ni benzin?

Emil

Da, nakon minut 2 počne raditi normalno i dok se skroz ne ohladi(obično 3 4 sata nakon gašenja zadnjeg) radi super čemu pridonosi činjenica da je voženo na autoputu oko 145 na sat, voženo u komadu neka 3 ipo sata u jednom smjeru. I da ti odgovorim da kod prvog paljenja je tako odma nakon minut auto normalno i na gorivu i na plinu

Mike20

Ili začepljene benzinske dizne ili čak oslabila pumpa goriva

Emil

Aha aha zahvaljujem i updateam nakon sljedećeg servisa