Punto mk2 1.2 16V nepravilan rad motora

Autor edy, 03 Srpanj 2016, 00:11:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

edy

Pozdrav svima,

zadnju sedmicu imam problem sa punticem mk2 1.2 16V HLX 2000. godina koji je poceo raditi nemirno i poceo trzati,posto imam ELM327 diagnostiku i Fiat Ecu Scan software spojim i iscitam slijedece greske : P0300 - Greske paljenja ,P0302 - Greske paljenja cil. 2 ,P1135 - Otpor grijaca 1 iznad katal.

Posto auto ima 200000 na satu a svijecice su zadnji put mijenjanje na 120000 reko da ih kupim i da ih zamijenim,kad opet isti problem,zamijenim kablove skinem sa prvog cilindra stavim na drugi i obrnuto radi probe i opet isti problem,da napomenem da kada sam spojen sa dijagnostikom dok je auto upaljen cim auto zatrokira prekine se veza izmedju racunara i auta.

Inace sve u svemu auto je kod mene vec 5 godina kupio sam ga sa 100000 km na satu i stvarno sam prezadovoljan jer tako mali auto a tako puno daje znaci bez nekih vecih problema.

topolino

Vjerojatno su bobine pocele otkazivati, skupa sa kablovina. Kablovi su ti orginal jos? Ja sam nedavno mjenjao na mojem 98' jos su bili kablovi od kad je kupljen i razlika je velika. Koblovi su ti najeftinija stavka, a nisu ti bajni sigurno. Pocni od njih, ako pocne trokirati ponovo onda su bobine iako sumnjam jer ti javlja multiple cylinder missfire. Na curinom puntu je bila isto P300 greska jer su bile neodgovarajuce svjecice za fiestu 1.6 turbo, nakon zamjene sve ok.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

venom

Imaš jednu bobinu, probaj staviti drugu za probu.
Paše od brava 1,2 16V i ja mislin 1,4 16V.

cicili

1.4 16v ima 4 bobine na svakoj svijecici bez kablova.

edy

Kablovi su kupljeni novi ,zamijenio ih prije par mjeseci jer je isto trokiro ,svjecice nove NKG DCPR8E-N iste sam kupio i na prvoj zamjeni prije 80.000 km,jos jedino sto ostaje to je bobina ali posto je u komadu upakovano ne mogu probati kao na motoru sa 8v da im zamijenim mjesta,ali sto je najinteresatnije sto auto zadnja dva dana radi perfektno.

edy

Zamjenjena bobina i sad je sve ok auto normalno vuce ne trza ljepota hvala svima na odgovorima LP.

mrbrownstone

Ja sam imao problem sa svojim prije gotovo godinu dana. Auto počeo trzat na gasu, trokirati i jedva je vukao. Tad sam živio u DU, odem kod dva mehaničara - jedan tvrdi da je gorivo i da samo nastavim "čepit'" auto, drugi je sat ipo "čačko" i zaključi da ne zna Å¡ta je. Na kraju odem kući u Slavoniju s tim autom tako i doÄ'em kod svog majstora i iz prve kaže...bobina. Promijenio i to je bilo to. A jel bi mi netko mogao objasniti Å¡ta je uopće bobina i čemu služi? I koliko koÅ¡ta uobičajeno taj dio?

Hvala

Mike20

Košta od 300-800kn
Inducira visoki napon da bi svječica bacala iskru.
Dobiva impuls sa ECU-a motora