Punto 1.2 Å¡prica ulje

Autor mrbrownstone, 02 Travanj 2017, 11:57:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mrbrownstone

Prije mjesec i pol sam čistio filter uljne pumpe koji je bio u katastrofalnom stanju. Palila i gasila mi se lampica ulja. Skinili smo karter i bilo je šta za vidjet, gomila smeće. Sve je očišćeno, stavljeno brtvilo na karter i novo ulje. I radilo je sve normalno. Danas kad sam krenuo do Vrbana sa Jaruna mi se opet upalila lampica ulja, stao sam, provjerio ulje i skužio da je minimalno, a ispod auta lokva. Ulio sam deci ulja koji sam imao, upalio na kratko i skužio da se čuje špricanje. Pogledao ispod auta i lokva. Auto sam ostavio tamo. Šta da radim i kome da ga odšlepam, hitno mi treba pomoć?

gokiSP

Pa jesi li vidio gdje sprica? Ako ste skidali karter, moguce je da ste ga pokrivili i kad ste ga vratili tako krivog neko vrijeme je drzala diht masa, ali ako postoji zracnost izmedu karter i bloka  koju je diht masa zatvorila, moguce je da je sad popustila i da tu imas propustanje. Mozda je i nesto drugo, ovako mozemo samo nagadati

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk


mrbrownstone

Ja isto pretpostavljam da je to. Nisam vidio gdje šprica točno jer sam ga odmah ugasio da ne bi zaribao jer nisam imao puno ulja. Karter smo ispravili i stisli šarafima.

gokiSP

Ako je neravan izmedu 2 vide, one ga ne mogu poravnati jer je poprilicno zilav.

Pricam iz iskustva jer sam bio opalio karterom i skrivio ga. Skinuo, poravnao i vratio. Sve to u brzini i nisam previse obracao paznju jer sam racunao na diht masu. Bilo je ok kratko vrijeme i onda je pocelo curiti i to toliko da se sljevalo na auspuh i izgaralo. Drugi put sam skinuo, poravnao i provjerio na staklu, namazao, vratio i od tada je sve suho.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk