Kasni Fiatov izvoz preko Luke Bar?

Autor Redakcija portala, 30 Svibanj 2012, 21:52:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Redakcija portala

Posao desetljeća, kako se naziva izvoz Fiatovih automobila preko Luke Bar, mogao bi biti odgoÄ'en do jeseni.



Pretpostavlja se da je moguće kašnjenje uzrokovano produženim pripremama za proizvodnju ovih automobila u Kragujevcu. Izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović rekao je da su potpuno spremni za izvoz Fiatovih automobila, a da početak izvoza ovvisi od srpske strane. "Delegacija iz Kragujevca stiže kod nas 3. ili 4. juna i tada ćemo znati kada treba tačno da počne izvoz dogovoren zimus", rekao je Pajović.

Prema prvobitnom dogovoru, izvoz automobila iz Kragujevca treba je početi u lipnju, a samo ove godine treba bbiti izvezeno do 30.000 automobila.

Prema informacijama srpskih medija, serijska proizvodnja novog modela automobila "500 L" u pogonima u Fiat automobili Srbija trebala je početi krajem svibnja. Cijena tog modela je, prema dosadaÅ¡njim najavama, oko 16.000â,¬, a cilj je da iduće godine u Kragujevcu bude proizvedeno oko 160.000 automobila.

Luka Bar će izvoz automobila naplaćivati u početku 20â,¬, a kasnije kada broj izvezenih automobila preÄ'e 100.000 komada, luka će zaraditi 15â,¬ po komadu. Luka Bar bi od tog posla trebala utržiti izmeÄ'u tri i četiri milijuna eura.