Fiat Punto MK2 1.2 16V elektronika

Autor puntilak, 07 Ožujak 2016, 14:06:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

puntilak

Kao sto neki znaju Punto je na prodaju ali mi savjest ne da prodati ga bez da se dovede u neko pristojno stanje barem sto se tice ove njegove musicave elektronike.
Punto je 2001.-2002. godiste (ne znam tocno bez da ne bacim oko u knjizicu) i kupljen je od forumaša Ljuti_Sile cije sam ime zaboravio :D
OBD2 adapteri ne rade na njemu uopce, kako i zasto ne znam. Ideja?
- kad ukljucim OBD2 adapter na bluetooth dogodi se samo da se sve lampice na kontrolnoj ploci upale i da kazaljke padnu i to je to. Program javi da se ne moze spojti na ECU.
- probano sa VAG diagnostikom i isto se desi dok susjedu na Puntu MK2 1.2 8V 2001. godiste radi i jedna i druga diagnostika.
Lambda sonda je cini mi se banani, dosta trosi, promjenjena druga i ista stvar.
Kad ugasim sondu tj iskljucim konektor s nje niti se pali check engine niti se osjeti promjena.
Dakle sazetak svega je da se check engine nikad ne pali. Da mu motor ispadne nebi ju upalia jer probavali smo istekavati senzore razno razne i nikad nista. Kad jedna dizna nije radila isto nije javia gresku.
Ideja do cega bi tu moglo biti ili mi je Punto zensko koje iako ima problem nece reci.

venom

Mora se paliti lampica, ili ju je netko odlemija prilikom prodaje.
Kada iskopčaš lambda sonde onda motor radi u programiranom režimu rada, sa postavkama da će ti potrošnja biti recimo 90% od one koju možeš postići sa ispravnim sondama.

puntilak

Na kontaktu se lampica uredno upali u uredno ugasi ali za nikakvu gresku ju ne pali sto mi je sumnjivo i obd2 adapteri ne rade na njemu.

markohemarko

puntilak

franjo-fritz

Ako se chek pali i gasi kod paljenja onda radi.. Razno kakve diagnostike nemoraju raditi nasvima isto.. Povecana potrosnja moze imati vise cčimbenika. Nije u fazi, senzor temp, maf, itd.. Nije nužno da ce paliti chek
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

puntilak

Stvarno svasta moze biti, a bez diagnostike mi se ne nabada sad po svim senzorima da vidim do cega je. Potrosnja je cca 8-9l po gradu sa laganom nogom na gasu, kad smo blizu crvenoga ide preko 12-13l sto je po meni to much za Punta.
Mehanika je preslozena tj motor je mehanicki tip top al ocito neki senzorcic *** sve to.
Faza uredna, senzor temp uredan.
Ako tko ima kakvu diagnostiku da radi na puntu, a u blizini Zadra je dogovorimo se za nalazenje pa da vidimo di je problem pa ako se nekom svidi moze odma i kupiti auto :D

Mike20

12-13l uz vožnju do blokade po gradu je normalno

puntilak

Onda me dizelača razmazila previÅ¡e  :facepalm:
Al barem znam da cu onda opet benzinca kupiti, talijan sigurno. Bila u igri AR 156 TI al nije to to. Puno love za tralju od auta koju ceka servis. Ako se nade Giulietta il slican talijan benzinac uzimam :)

franjo-fritz

A ja mislio trosi 20l,,za taj motor 1,2-16v je normalno da trosi 12l ako ga stiskas kaj vrag gresnu dusu.. Ak je 16v ne znaci da je sportaš
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

venom

Izmiri mu kompresiju, ako nije dobra možeš tu izgubiti litru dvije bez problema.