Fiat Brava 1.4 12v - Bobina

Autor patmat, 01 Srpanj 2014, 21:26:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

patmat

Lijepo molim, koji su znakovi otkazivanja bobine, kako se ponaša motor u takvoj situaciji i kako znati da je lambda sonda na izdisaju. ima li tko kakva iskustva u tome. Molim pomoć
Sve je lako kad si mlad.

fiat_fan

Kad ode bobina isto je kao i s kablovima - auto trza i poskakuje. Kod lambde se više manifestira kao gušenje, nije oštro kao kad je u pitanju bobina ili kablovi.

patmat

Ok hvala puno krećem sa sviječicama pa ćemo vidjeti jer sam kablove nedavno stavio nove.
Sve je lako kad si mlad.

topolino

ako je bobina auto ce raditi na 2cilindra
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

patmat

Auto super radi ko singerica meÄ'utim koda ponekada preskoči takt , ono blago zadrhti u leru, gas prima u detalje i super povlači ali ponekad na trenutak zatrzne, a naj viÅ¡e me mući ujutro upali na zub normalno radi na cca 1500 obrtaja i čim malo spusti obrtaje nakpn par sekundi počne raditi ono tr, tr, tr ko na tri cilindra ja mu dam malo gasa i on radi normalno. Ako sam uspio da objasnim. To je sad unutar par dana počelo, istina vrijeme je za promijenu sviječica ali kontam da možda nije neÅ¡to drugo. Pa ako imate iskustva i ideja da nebacam pare jer nismo baÅ¡ u dobrim odnosima trenutno.
Sve je lako kad si mlad.

fiat_fan

Zna se nekad dogoditi na hladno da jedan cilindar malo kasni. To sam već čuo od nekoliko ljudi, i neki mehaničari su to rekli.

Svjećice stavi NGK.

franjo-fritz

Ništa tu nekasni nego provjeri kablove....
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

fiat_fan

Nedavno je stavio nove. Koje su Å¡anse da je naletio na neispravne?

patmat

nećete vjerovati i ja čak vrtim taj film u glavi pa nisu valjda u kvaru ti novi kablovi, ali čim sada za koji dan dobijem plaču mijenjam sviječice i ulje, evo danas išao do Delnica i nazad ide ko metak radi ko singerica ali ja jednostavno osjetim da nešto sitno zeza, znate ono kada poznate svoj auto i rad motora a to sad jednostavno nije to to. Osjetim taj netočni takt u leru i gotovo. Jednostavno nešto neštima, jedino što stvarno po servisnom terminu svječice su svoje odvozile ali dali su one saznati ču za koji dan.
Sve je lako kad si mlad.

patmat

Uf sreća malo propucale sviječice, stavio nove i sve ok
Sve je lako kad si mlad.