bravo 1.9 td temperatura

Autor bravetina, 14 Studeni 2014, 15:11:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bravetina

Kad sam kupio svoj bravo 1.9 td 74kw prije manje od godinu dana, nisam obazirao puno na kazaljku temperature (stalno je padala, ali nikada nije prelazila vise od pola), znaci auto se ugrije na radnu temp. i kazaljka skoci na pola, do cim se auto rastereti i vozi normalno kazaljka padne na nekih 15-20 % i tako stoji, sve do nedavno dok se nije pobrkalo, upalim auto ujutro i vec nakon 2 min temp. skoci na radnu na pola kazaljka, a ventilacija nepuse toplo, i onda kada se auto bas ugrije na radnu, kazaljka skoci preko pola i cak u sami vrh, ugasio sam auto jer sam mislio da ne prokuha, ali voda u posudi ne pjeni niti kipi, razina vode u normali.... Moram samo reci da auto gubi malo vode, npr 1 dcl vode u 2,3 mjeseca.... Auto nema klime.... Jel to do termostata, indikatora temp ili nesto drugo?
HVALA!

topolino

Upali motor i neka radi na mjestu. Kada se kazaljka digne blizu pola skale gornja cjev mora početi biti vruča, ako se grije paralelno sa donjom cjevi onda je termostat stalno otvoren. Ako je mlaka i temperatura na pola skale dokle donja cjev vrela onda je termoatat zatvoren. Ako je kazaljka na pola skale ili više, a donja cjev nije vrela onda indikator nepokazuje dobro. Ako je sve u redu onda traži problem drugdije.

P. S.
Ako nevidiš da pušta negdje vodu, a nema majoneze na čepu hladnjaka i ulja onda ti je propišala pumpa vode. Padne razina vode i povuče zrak, pošto bravo nema samo odzračujući sistem onda taj zrak se voza po sistemu pa negrije grijač kabine ili kazaljka temperature stalno šeta gore dole. Kada mjenjaš pumpu mjenjaj i zupčasti sa natezačima
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: