Stilo 1.9 JTD zamjena motorića na instrument ploči

Autor shekmy, 08 Studeni 2014, 11:44:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

shekmy

Pozz svima! Zanima me jeli netko mijenjao sam motoriće na instrument ploči (kilometar satu) i gdje ga je kupio? Naime meni je riknuo od temp. stalno stoji na pola nekad i više od polovice čak i dok je auto ugašen znači bez kontakta. Kako se auto grije tako se on lagano diže sve i do preko crvenog. A kad ga ugasim opet se vrati na pola i tako stalno. Hvala unaprijed za svaku pomoć!!

dgudan

Ja sam ih svojevremeno pronašao na bespućima interneta i koliko se sječam, motorić je koštao cca 150 kuna jedan. S obzirom da su meni otišli i od temperature i od goriva kupio sam kompletni sat za malo više novaca i adje bok.
Jer sam isto tako pronašao dok sam to tražio da je dosta zahebano to zamjeniti pa kad sam sve izračunao, brzo sam odustao od sam svoj majstor...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

shekmy

Razmišljam i o toj opciji ali opet i taj drugi sat moze ubrzo otuci pa sam u nedoumici. Usput dal pase od benzinca na dizela znam da je konektor isti ali hoce li ispravno raditi

dgudan

Koliko sam ja istraživo i saznao treba ti od dizela. Ja sam imao srece pa naletio na sat od istog motora kakav je i moj.
Ako znas lemiti i želiš se igrati time pošaljem ti link od motorića
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

shekmy


milex

Uh ... kad se samo sjetim  kakve sam muke imao sa tablom  ......   slabi kontakti na konektoru i i hladan lem na pinovima ..... svu u djeliče sam je morao rastaviti ....   Ä†itam ovo pa kontam da ti se nije kazaljka malo zakrenula na osovinici  (iglici) motorića sa nulte taćke ....  tako sam ja morao svoje podesiti kad sam sklapao tablu...poz...

shekmy

Mislim da cu to morati i ja napraviti, jer sad se smirila kazaljka od temp. (znaci da se vratila u normalu i radi normalno) a poludilo sve drugo. Neki dan u roku od 15 min vožnje desetak puta se tabla kompletno ugasila pa upalila i kazaljka od benzina se spustila okomito prema dolje. No sad se i ona vratila u normalu. A barem jednom dnevno se sve resetira sat, datum i ostalo. Ne gine mi rastavljanje i lemljenje svih kontakata.

shekmy

evo mali update jučer zamjenio sat i zasad radi normalno sve osim sto su kilometri veci nego na starom satu i zmigaju.

dgudan

Znaći odustao si od promjene motorića....
Ja neznam jer nisam isprobavao, ali tu na forumu ekipa je tvrdila da se kilometri daju "porihtati"
Probaj malo potražiti po postovima...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

shekmy

Da odustao sam jer vjerojatno nije do motorica, primjetio sam da se kazaljka od temp. smirila ali je od benzina pocela divljati pa se malo sat kompletno ugasi pa se upali i tako vise puta. Izgleda da je negdje hladni lem. Nabavio drugi sat i sad jos uvijek sve normalno osim tih kilometara al za to bih vjerojatno trebao negdje otici i spojiti ga na komp. da se sinhronizira sat sa kompom od auta.

raymo_

Ja sam mjenjao motorice uzeo na ebayu dva negdje sam i pisao na forumu koji idu motorici uglavnom za ove koji su na satu imas zamjenu novije tako reci unapredjene motorice.
Skine se sat odleme motorici novi zaleme normalno vrate kazaljke pi skidanju obiljezis gdje su bile manuelno ih zavrtis do kraj pa obiljezis.mene su dva dosla oko 40kn ako se dobro sjecam.
http://search.alkon.net/cgi-bin/pdf.pl?pdfname=03128.pdf link za motorice i koji je zamjenski.vidim gore u temi da si sat zamjenio to je ijednostavnije rjesenje.otkad sam zamjenuo mot do sada nikakvih problema.