Fiat Punto Mk2b 1.4 16v iskustva?

Autor majki, 22 Travanj 2015, 13:36:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

majki

Pozdrav svima,

Javljam se jer sam pored Punta 55 odlučio uzet nešto malo jače pa me intersiraju iskustva o 1.4 16v verziji?
Uglavnom interesira me kakva je potrošnja, kako vuče, držanje ceste, najčešći kvarovi? Kakav je u usporedbi sa mk1 1.2 16v jer je to najjači Punto koji sam vozio?

cicili

ja imam sportinga mk2b 2005 god. sto se tice performansi u odnosu na potrosnju tu je definitivno 1.4 najbolji omjer u puntu barem u kombinaciji sa mjenjacem 6 brzina.
potrosnja moze ic od 5 - 5,5l ako bas pazis na otvorenom, pa do recimo 8l u strogo gradskim uvjetima. pricam o normalnoj voznji, meni trosi oko 9l plina u gradu.

auto ide sasvim solidno i za pretjecanja i za auto cestu ako nisi prezahtjevan korisnik a poslije 55 ice ima da ti bude zvijer.  :D
po meni odlicana kombinacija jedino sto ga moras zavrtit ako hoces izvuc snagu iz njega.

e sad malo mane. 1.4 voli potrosit ulja i za to se trebas spremit ako uzimas taj motor.
na mom su dvije bobine promjenjene ( ima 4 direktno na svjecicama), servo je bio crko (problematican kao i u svim drugim modelima punta), a sad nedavno i diferncijal mjenjaca koji je navodno bolest svih punto 2 i ostalih koji koriste iste mjenjace.

eto toliko od mene ako te sta zanima pitaj.  :D

majki

Hvala na odgovoru, kao prvo za potroÅ¡nju mi se čini odlična za te performanse, poÅ¡to moja 55 ica može toliko popit, dobro to mi čak i ne smeta ako snagu razvija na viÅ¡im okretajima, a ovo mi se ne čine veliki kvarovi, osim toga održavanje ne bi trebalo biti skupo? E sad se iskreno malo dvoumim izmeÄ'u mk1 16v sa 86 ks i ovog mk2b 1.4 16v sa 95...vozio sam mk1 sporting i stvarno mi je bio super autić, u usporedbi s mojom 55 icom je stvarno raketa, ali me brine Å¡to je nije baÅ¡ siguran, mk2b je već puno bolji u toj kategorji  ;D, ovaj kojeg gledam ima 4 zračna jastuka, masu opreme i sve, a mk1 nasuprot ovom ima 1 zračni, a i nije pretjerano opremljen, ali je i dosta jeftiniji, neznam viÅ¡e stvarno jer od ta dva modela samo pohvale čujem pa se ne mogu odlučit  :facepalm:

cicili

Mk1 je vjerovatno jeftiniji i za odrzavanje i u slucaju kvara nekog. S druge strane mk2b bi se prije trebao naci u nekom ok stanju nego jedinica i svakako je bolji za voznju.
Sam znas koliko love imas i za sta ti treba auto. Meni je moj mk2b sporting i dalje jako drag i zanimljiv za voznju. :D

majki

Vozio sam danas mk2b sporting i čini mi se nešto snažniji od mk1, dok je mk1 nešto malo življi, osjećaj u vožnji kod mk2 je osjetno bolji, osjeća se da je sigurniji tako da ću vjerovatno njega uzet

cicili

Mk2b moras vrtit da bi osjetio snagu iznad 4 tisuce dok je 1.2 puno nize postavljen barem kod mk2a. I onda dobijes osjecaj da skoro isto idu ali 1.4 je ipak osjetno jaci kad ga zavrtis.

majki

Mk2 mi se cini realniji izbor, uzet cu njega iako mi je mk1 prirastao srcu  :D