Punto mk2 1.2 16v lupkanje iz zadnjih dobosa

Autor edyx26, 24 Srpanj 2015, 02:48:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

edyx26

Kao sto naslov kaze cuje se lupkanje iz zadnjih dobosa,kada stavim nove pakne miran sam nekih 6 mjeseci i onda lupkanje ponovo pocinje,napominjem da je auto bez ABS sistema pa su pakne samostelujuce.
Eh sad je dilema ,da li su dobosi potroseni ili cak kocioni cilindri ne guraju dovoljno pakne pa kad se potrose do neke granice ne moze da pogurati da se nasteluju pa klapaju i kuckaju.

Rucna kocnica radi perfektno.

eLaCiD

Očigledno je netko kod mjenjanja pakni nešto zaboravio vratiti na svoje mjesto.
Poznati sindrom "viška dijelova" :)
098  38 77 11
elacid@net.hr

edy

Pa vidi ja sam sve slozio kako je i bilo nije tesko ,al opet postoji mogucnost da je neko prije cackao aj ga znaj ,ovako gledajuci sve je na svom mjestu mislim nije nuklearna fizika  :papa: ovaj smile je vrh.

Kupio sam nove dobose pa budem vidio,sva sreca pa auto nije skup za odrzavanje tako i ako sta djabe kupim nije neki bad

vlatko11

Siguran da je iz doboša?
Kako nasjedaju sajle ručne?
Klimaju li one gdje?
Provjeri si istrošenost doboša i jesu li oni ok.
Vidi na starim paknama postoji li kakav ožiljak ako negdje dodiruju gdje netreba.
Ako su sve opruge na mjestu nesmije se ništa čuti pa i kad su pakne potrošene do kraja.

edyx26

Prve pakne koje sam skinuo su bile neravnomjerno potrosene i slabije je kocio  ,kupim nove promjenim sve ok koci extra na tehnickom ok rucna ok sve savrseno da bi poslije par mjeseci pocelo to lupkanje,kupim ja ponovo nove pocetkom cetvrtog mjeseca ove godine opet sve ok da bi nedavno opet isto kuckcanje pocelo i to iz zadnjeg desnog tocka.

Prilikom zamjene sam sve slozio na obe strane ,sajle od rucne kocnice nisam dirao nego ih ostavio otpustene i provozao par dana i tek onda dotego sajle rucne.

Prije neka 3 sata sam stavio nove dobose ponovio proceduru prije dotezanja sajli rucne kocnice.
Po meni ne mislim da sam pogrijesio ali kako kazu covjek se uci dok je ziv.

Uslikam sve dok malo vremena uhvatim mozda neko i primjeti gresku.

Izvinjavam se ako vas gnjavim i cijenim svaki odgovor koji napisete lijep pozdrav svima  :good:

crev1986

A jesi stavio one federe sto drze pakne nove ?

edyx26

Citat: crev1986  u 28 Srpanj 2015, 02:12:21
A jesi stavio one federe sto drze pakne nove ?

Ne polovne one koji su i bili na njemu nesto ne bi rekao da se isti i mijenjaju.

eLaCiD

#7
Ajmo iz početka.
KažeÅ¡ kad staviÅ¡ nove pakne sve ok.. nakon nekog vremena kad se potroÅ¡e počinje lupkati. To neko vrijeme je kako kažeÅ¡ par mjeseci. Za tih par mjeseci pakne se potroÅ¡e totalno beznačajno (stražnji kotači) jedino ako nemaÅ¡ stalno ciglu na pedali kočnice, a i to se znalo vidjeti kad se čovjek spuÅ¡ta niz Sljeme u Zgb i jedno 10 km ne skida nogu sa kočnice :) No da se vratimo na temu. Dakle pakne u tom vremenu ne možeÅ¡ tolko potoÅ¡iti da bi to bilo bitno. Osim toga koliko god ih potroÅ¡io one su samoÅ¡telajuće i uvijek je isti zazor do tromla (bubnja) TakoÄ'er pakne su "uhvaćene" osiguračima i ne mogu klepatat unutar tromla. Ako klepeću znači da nisu svi dijelovi  (pogotovo osigurači) postavljeni tamo gdje treba.
to je prva varijanta. Druga je ono što su ti ostali napomenuli, a to je potražiti uzrok negdje drugdje, napr. sajla ručne.
Usput to lupkanje nisi baš definirao .. Kad se čuje, u kojem režimu vožnje, koji je to zvuk ono metalni, tupi ili šta drugo, sporo lupkanje ili brzo vibrirajuće ..vezano uz brzinu...
098  38 77 11
elacid@net.hr

edy

Da napisem sta je bilo,sav problem je bio u oprugama izmedju pakni,nisu bile slozene kako treba,barem tako kaze kolega majstor,ponovo ih slozio i sve ok koci normalno.

Zna ovako izritirat neka glupost a jos kad nemas vremena da se kvalitetno pozabavis problemom to je jos gore,uglavnom rijeseno je i hvala svima na vasim postovima pozzz  :formula: