Fiat Punto Mk2 1.2 2002.g

Autor Gjuro, 24 Prosinac 2015, 06:43:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gjuro

Pozdrav,

Evo ovako, sestrin punto ima hrpu problema koje bi valjalo popraviti..
Prvi je problem s temperaturom, naime rashladne tekućine ima dovoljno, ali prilikom stajanja na mjestu nekad temperatura za otići u crveno kad stoji namjestu.. Evo to sam danas primijetio. I i onda naglo padne. Sumnjam da bi mogao biti termostat jer dugo nije mjenjan.
IÅ¡ao sam provjeriti stanje  rashladne tekućine i unutra je bio pritisak.. Jel to normalno?

Druga stvar je mororic sreća koji je krepao, dakle jedno vrijeme se palio pa gasio, pa nije radio pa opet jest.. I sad više uopće ne radi. Prvi puta sam ga skinuo prelemio hladne lemove i 2-3 dana je bilo ok i onda je opet poceo zezati. Jel netko imao sličnih problema. Dal se isplati uzimati nove relee za mororic ili netko ima kakvu lošu vijest?

Treći problem je sa motorom brisaca, onako cuka i kao da za zapinju.. Može li se to riješiti čišćenjem samog motorica?
E da, i treba mi ona ruka  koja spaja vozacev i suvozacev brisač, ovako netko zna gdje ima za kupiti i poprilici cijenu..

Sry za greške.. Pišem preko mobitela i eto molim za savjete.

vlatko11

Moguće da je termostat.
Pritiska vode treba biti ali ne jako.
Dali uključuje ventilator hladnjaka?
Pokušaj rastavit motor brisača,očistit i ponovno podmarat.
Za polugu brisača pretraži otpade ili njuškalo.

Gjuro

Da evo danas ujutro kad sam na mjestu stajao kratko vrijeme, Al to mi se cini normalno..

franjo-fritz

Kad se upali i ugasi vent. Hladnjaka ugasis auto otvoris cep kilwra i ako izbija ili dize rashladnu tekucinu najvjerojatnije dihtung glave, posto ti je vec bio u crvenom.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Gjuro

Da,  temperatura je normalna, i onda je počela rasti, i ugasio sam auto (čekao sestru na kolodvoru). Krenuo doma i onda je opet temperatura počela rasti i dodam malo gasa i temperatura naglo padne do kuće bila normalna.. Dodjem doma otvorim čep posude rashladne tekućine i malo je izaÅ¡lo van i onda se razina počela spuÅ¡tati.. Eto tocno to se desilo..  Kaže sestra da se to već jednom dogodilo, a onda normalno bilo neko vrijeme..

Gjuro

Trebalo ozraciti sistem... Na onom crijevu kod motora...