Rok za balansiranje guma

Autor Tooutman, 17 Veljača 2022, 13:34:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tooutman

Kako koristim dva seta felgi i sam si ih mijenjam između sezona, zanima me kada vi preventivno idete na balans gume? To isto vrijedi i za one koji koriste cjelogodišnje gume.
Znam ljude koji idu svaku sezonu na balans, a imaju 2 seta, što je po meni nepotrebno, naravno da nebre škodit, ali mi je previše.
Ja se nekako vodim, da ako je sve u redu tj guma ne trese, da onda idem svaku treću sezonu.
Ja radim sada oko 10 tkm godišnje, prije radio 15 tkm.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tom

Imam na svakom autu po dva seta.
Kad stavljam na auto prvo ih napumpam, napravim oko 100 km, onda ponovno provjerim pritisak, a ako tresu idem na balansiranje.
Meni ljetni set traje 2 sezone jer radim puno km (po zadnjem tehničkom 52000 km).
Zimski set mi traje po 4 sezone, radim sito kao i s ljetnim, ako tresu
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

dinko1981

Ja radim balans samo ako osjetim kakve vibracije u vožnji ali prije toga provjerim da se nije nakupilo kakvog blata na felgi.

Memphis

Nemam 2 seta ali balanciram ih kad radim rotaciju na 20K

topolino

Ako imas stalak za kotace onda nebi trebao imati potrebu za balansiranjem. Ja 3 sezona bez balansiranja, koristim 2 seta guma po autu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Citat: topolino  u 17 Veljača 2022, 18:05:51
Ako imas stalak za kotace onda nebi trebao imati potrebu za balansiranjem. Ja 3 sezona bez balansiranja, koristim 2 seta guma po autu.

Također.