MK2 JTD OVERBOOST VENTIL

Autor TurboDiesel, 15 Lipanj 2016, 09:56:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TurboDiesel

Pozdrav svim uvazenim i ostalim clanovima foruma ! Naime imam problem sa OVERBoost kontrol ventilom na 1.9 jtd 8v 59kw ! sve je bilo ok dok nisaM odlucio uradit remap! poslije mapiranja auto je islo bolje ali dosta pusio ,kada sam ugradio boost čukicu vidim da se boost nemrda preko fabrickih 0,8-0,9 bara . nema sta nisam probao novi ventil 10 drugih mapa ma sve zivo ali preko 1 bar neide a kada blidniram crijeva na ventilu uredno puni 1,5 bara sto znaci da je turbo ok ! ako ima neko sa slicnim iskustvom neka pomogne! vec sam narucio manual boost controler je sa ovim nemogu izac na kraj jednostavno neslusa mapu koja mu se ubaci ! E sad kakva je opcija i sa ovim manuelnim ventilom kako se spaja i hocel bit ok posto ecu kontrolise ovaj ventil hocel bit kakvih gresaka i sl. Svaki komentar je dobro dosao.

franjo-fritz

Kratko i jasno loš tj ne stručan remap ecu...
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

TurboDiesel

Nesmijem nista tvrdit ali prilicno sam siguran o onog sto je mape radio jer je jako puno jtd mapiro. Cak i sam ima punta kojeg je cipovo ,nevjerujem da je moj ista drugaciji od drugih ? :facepalm:

TurboDiesel

Da napomenem kad radim log u fes-u pritisak turba skroz lose prati zeljeni pritisak i tu vidim da je zeljeni pritisak povecan u odnosu na fabricki ali turbo puni kako on hoce odnosno ventil radi kako on hoce. :82:

Puntigamer

A sto ti je s wastegateom?

natipkano na jednom

TurboDiesel

Pregledan i ispravan je mada koliko znam dok ventil nepusti pritisak ni wastegate se nece otvorit ? Ili se varam ?

Puntigamer

Mozda je zaglavljen tj. nije skroz zatvorio bypass

natipkano na jednom

TurboDiesel

I ja sam to mislio medjutim kada ga blindiram turbo ide na 1.5 bara znaci zatvoren je ! Stvarno nemam vise ideja dali moze sta bit do samog ecu-a ni sam neznam

Mahoney

Imam ja jedan u rezervi,dat cu ti pa probaj,vidio si kako moj ide.   :kidam:  :smile:

TurboDiesel

ma tvoj je brate raketa ali i ona mapa mi neznaci puno kad nema dovoljan boost ! Bojim se da nije do njega ali hajd kako si mislio da mi das ?

Mahoney

Kad krenem u TZ,mada ima caka kako ces rijesit.Javi mi se na fb.