Punto - Najbrže ste vozili?!

Autor mariosplit, 06 Siječanj 2009, 00:54:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

BluePunto

Citat: chakija  u 07 Studeni 2014, 17:22:45
ne ide 240... ti meni upadaÅ¡ u usta s nečime Å¡ta nisam rekao...  i džabe mi 230 ak nema nikakvih meÄ'uubrzanja, a to je uvijek bitnije i to fala bogu imam... no nije sad uopće bitna moja alfa ni alfisti...

da mi netko tu pokaže kako njegov punto 60 il 75 ide npr 180 ili čak više i to pravih, uvelike bi ga pohvalio jer je nešta postigo... a ove tu sve što se slikaju i snimaju kako im ide 170 nizbreg što je pravih 160 i možda 1-2, a jadan autić umire i polako slini na kapi ventila, ti su mi smiješni .. da se razumijemo nisam ja tu prozvao nikoga iz zadnjih par postova da se ne bi ko uvrijedio, nego općenito kažem...

al da se ipak malo vratim na alfu, da ju imam serijsku i da se napeljam 190 i kusur kolko može ić, ne bi niÅ¡ta govorio, al ja sam svojim rukama i radom postigo 230 (210 kod bivÅ¡eg vlasnika) i mislim da imam pravo pohvalit se s nečime...   

al neću više u širinu... za koju godinu u planu je neki projektić sa nekim puntićem il tako nešto pa ću se onda hvalit kak ide 160 nizbreg

GovoriÅ¡ o necemu o cemu nemas pojima  :ok:

1. dali si se ti mozda vozio sa ivicom u njegom puntu da vidis uopce kako taj punto ide, i kolko?
2. dali si se mozda samnom vozio da vidis tu drkalicu od 60ks, i dal sam se slikao mozda pod velebitom na 175-180?
3. nemoj se pravit pametan  :ok:

I kolko vidim imas 22-23 godine, a ako si prave godine napisao na forum, znaci da nesmijes vozit tu alfu, znaci ne samo da krÅ¡iÅ¡ zakon, nego ugrozavas ostale sudionike u prometu  :ok:

ili da remiziram, nisi isto ko ni ja adekvatna osoba koja ce pricat o nekim "brzinama".

Ja ko i ostala ekipa sa foruma, slikao sam maksimum po cajgeru  odnosno po gps-u kolko mi punto moze ic.. dali pokazuje krivo ili ne, to je najmanje tvoj problem  :dance:

franjo-fritz

Sve manje vise nebitno dali ide ili nejde ako si ti sretan i ja sam.. Ugl nemojte se oslanjati na gps, a ni na km satove nisu nimalo točni.... Uprincipu svaki km sat MORA LAGTI o stvarnoj brzini... Na svakoj marki automobila bio analogniili digitalni.... Hm daj mi vuru od punta i da vidis kako ide. 240
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

franjo-fritz

Citat: fiat punto s55  u 07 Studeni 2014, 16:29:59
u vezi laganja sata na puntu mk1, to se da vrlo lako riješit, ja sam na mom napravio da mi na 100 km/h laže 1 ili 2 na sat, mjereno po GPSu, što je po mom vrlo točno, jel inače vozim ko baba (100 max), osim kad mi se noga pretvori u ciglu pa ga stisnem i do 150 xD
jako me zanima kako si to uspio molio bi detaljan postupak uradjenog posla
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

BluePunto

Citat: fiat punto s55  u 07 Studeni 2014, 16:29:59
u vezi laganja sata na puntu mk1, to se da vrlo lako riješit, ja sam na mom napravio da mi na 100 km/h laže 1 ili 2 na sat, mjereno po GPSu, što je po mom vrlo točno, jel inače vozim ko baba (100 max), osim kad mi se noga pretvori u ciglu pa ga stisnem i do 150 xD

Citat: franjo-fritz  u 07 Studeni 2014, 17:55:16
  jako me zanima kako si to uspio molio bi detaljan postupak uradjenog posla

Pretpostavljam da se voziš cca. 150kmh pored policijskog radara, i onda ti nakon par dana dode doma
potvrda dal te punto laže ili ne  :rofl :rofl a možda se i varam

chakija

Citat: BluePunto  u 07 Studeni 2014, 17:40:30
GovoriÅ¡ o necemu o cemu nemas pojima  :ok:

1. dali si se ti mozda vozio sa ivicom u njegom puntu da vidis uopce kako taj punto ide, i kolko?
2. dali si se mozda samnom vozio da vidis tu drkalicu od 60ks, i dal sam se slikao mozda pod velebitom na 175-180?
3. nemoj se pravit pametan  :ok:

I kolko vidim imas 22-23 godine, a ako si prave godine napisao na forum, znaci da nesmijes vozit tu alfu, znaci ne samo da krÅ¡iÅ¡ zakon, nego ugrozavas ostale sudionike u prometu  :ok:

ili da remiziram, nisi isto ko ni ja adekvatna osoba koja ce pricat o nekim "brzinama".

Ja ko i ostala ekipa sa foruma, slikao sam maksimum po cajgeru  odnosno po gps-u kolko mi punto moze ic.. dali pokazuje krivo ili ne, to je najmanje tvoj problem  :dance:
preciziraj o cemu ja to nemam pojma?
1. nisam uopce ni u jednom trenu spomenuo ivicu i njegovog punta, to sam i naglasio da govorim općenito
2. moja drkalica je bila 75 pa se ne moram s tobom vozit da bi znao, proveli smo ja i moj puntosaki puno lijepih trenutaka
3. ne pravim se pametan, izražavam svoje miÅ¡ljenje, ovo je demokraTija, kaj ne... pomoći ću takoÄ'er svakome Å¡ta god želi i Å¡ta ga zanima, samo je bolest svih foruma Å¡to svi vole taj pokuÅ¡aj pomoći ili čak običnu malu Å¡alu pretvorit u pametovanje..

..ja imam 22 godine da, moj auto je 77kw tak da ne znam o čem ti pričaÅ¡ :)  :busted:
samo 22 godine da, al već dugi niz godina sam preÅ¡arafavam aute i traktore i bicikle  pa nisam tumplek neki...
..inače se uopće ne vozim prebrzo, samo 2 izleta do sad sam imao do maks brzine i to na vrlo kratko vrijeme.. onako, da vidimo whats what

i na kraju, ekipa malo ste previÅ¡e na agresivu zabrijali, ja uopće nemam želju ni sa kime se svaÄ'at, ono za laganje sata sam komentirao u Å¡ali a vi se nakostrijeÅ¡ili odma svi ko kakvi golfisti... chill out

franjo-fritz

I radar laze zato i ima odstupanja kao i svaki mjerni instrument.... Ko ima ikakav mjerni instrument. Kod kuce nekabprocita uputstva...

dinko1981

Po meni ovoj temi uopće nije mjesto u ozbiljnom forumu jer svaki punto ide preko 130 a sve preko toga je nedozvoljeno u hr a i šire. Ako je zabranjeno stavljat video uradke sa razno raznim ilegalnim glupostima zašto se smije pisati o tome? Samo se daje razlog više nabrijanim klincima da testiraju maksimum svojih perolakih puntića po lokalnim cestama i da se sa time hvale na forumu i još ako to uspiju poslikat mobitelom u vožnji onda nema veće face. Dakle totalno nebitna informacija dali nečiji punto ide 160 i koliko je to točno po gps-u, bitno je da je debelo previše za navedeni auto i prosječnog vozača koji piše u ovoj temi. A sad me slobodno popljujte...

topolino

Pandur  :rofl :rofl
Ako se hočeÅ¡ k... koliko ide auto marÅ¡ na autocestu i nek te uslika kamera pa eto ti autentične potvrde koliko ti ide auto. Sa uplatnicom i zahvalnicom Å¡to ste izabrali njihovu uslugu mjerenja brzine  :D
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

ivica683

za točno odreÄ'ivanje brzine potreban je samo jedan točan mjerni instrument u autu a to je turceler.
na slici koju je stavio Blue Punto broj okretaja i brzina se poklapaju pa ako km/H sat laže jedino ispravno pitanje je:
Koja je točnost brojača okretaja?(.moji satovi pokazuju iste podatke kao i satovi Blue Punta)

franjo-fritz

A po cemu znas da ti brojac okretaja. Tocno pokazuje???? Bio je sigurno u zadnjih godinu dana. Na bazdarenju u tahografu???

Mahoney

Multiecuscan i lako se provjeri tacnost obrtaljke :D

ivica683

zahvaljujem se na odgovoru na pitanje:koja je točnost brojača okretaja?
Citat: franjo-fritz  u 08 Studeni 2014, 13:33:19
A po cemu znas da ti brojac okretaja. Tocno pokazuje???? Bio je sigurno u zadnjih godinu dana. Na bazdarenju u tahografu???
pošto sam na pitanje dobio takav odgovor imam još 2 pitanja
1. Å¡to si jeo prije nego si to pisao?
2.da li si ti supermen pa vidiš kroz maglu,tamu,zgrade i drveće u moju garažu pa znaš da li mogu izmjeriti broj okretaja?

franjo-fritz

Da skratimo pricu. Boli me k...  Sto jedan drugog hranite glupostima....  Ako vas to cini sretnim samo nastavitr.... Ako. Neznate kako izmjeriti brzinu e onda nazad u skolu oko 7razreda na fiziku.... Ah da naravno vi ste popili svu pamet svjeta pa vam to ne treba... E da jos neÅ¡to. Da ja sam supermen.  :dance:

Nemesis

Miha.

GPS može fulati za max ~0-2km/h, Punto mk1 vrlo precizno mjeri do 100km/h, bar moj.