Punto - Najbrže ste vozili?!

Autor mariosplit, 06 Siječanj 2009, 00:54:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

LOCO

2 Lesli Eldridž  
Ajde ti meni dopeljaj taj auto da ga ja provozam, da ti voznjom skinem blokadu pa da ti pokazem da mu je tvornicka na 5250 rpm, a ja ti ju probijem na 6300, da ti pokazem da punto 60 ks moze i vise od 155 kmh, da se smije stavit slika postal bi ti moj cajger na 160 kmh, a rjec je o unu 1,0 45 ks, .......................... skoro sam zaboravio to je bilo tek u 3 brzini

zzip

Citat: tipo 1.7d  u 27 Kolovoz 2009, 00:04:49
Citat: zzip  u 26 Kolovoz 2009, 23:47:37
Citat: tipo 1.7d  u 26 Kolovoz 2009, 23:36:11
a sad i stvar je u nadmorskoj visini i gustoći zraka i temp zraka, te razlike se osjete na slabijim autima

sad sam se već popišao od smijeha... :lol :lol :care:

da si prošao 100tkm sa autom od 45ks u 3 godine znao bi o čemu pričam

aj.. aj... proÅ¡ao sam 130 u 3 god.. ali sa 105ks... :D :D  nebitno...

ali hebeno je smiješno zvučalo...

NHF

2 loco... ide juno i brže... sjećam se karlovca... :lol

Lesli Eldridž

Citat: zzip  u 26 Kolovoz 2009, 23:47:37
Citat: tipo 1.7d  u 26 Kolovoz 2009, 23:36:11
a sad i stvar je u nadmorskoj visini i gustoći zraka i temp zraka, te razlike se osjete na slabijim autima

sad sam se već popišao od smijeha... :lol :lol :care:

enivej... lesli... na svim fiatima brzinomjer nakom 80 na sat laže za 5-15%.. toga nema u specifikacijama.. to je istina... mjereno nekoliko puta sa različitim tipovima GPS navigacije....

a svi ovi proračuni... sorry... nisam ni čitao... ne zanima me razlog.. zanima me samo krajnja brzina...
bacio sam ciglu na gas i provjerio šta cajger veli... i da... ide punto u petoj i više od 4500 okretaja...

da se ponovim.. NA PLIN... :D :D
Svojevremeno sam sa garminom probao i nije bilo laganja. Probao na 60 km/h i na 120 km/h. U bobu je isto pokazivalo. Preko 4150 ob/min (ili 4133 po proračunu, teÅ¡ko je sad očitati tih 17 ob/min) nije iÅ¡lo. Zabolila me noga od pritiskanja. Benzin je 95 oktana, nominalno, ali stvarno je ti 2-3 oktana manje. Bilo bi interesantno probati sa 98 ili 100 oktana. Tu bi moglo biti neke razlike,a  u BiH je najloÅ¡ije gorivo na svijetu. Nemojte me sad uzimati za riječ, ali mislim da je u četvrtoj brzini na 60 km/h 2000 ob/min. Pri 5000 ob/min to bi bilo 150 km/h. Ako bi motor (ali naglaÅ¡avam ovoi ako bi) mogao postići veće obrtaje u četvrtoj brzini moga bi i brže ići nego u petoj. Tih 160 km/h bi možda i mogao postići u četvrtoj brzini ako bi mogao doći na  5333 ob/min (ok zaokružimo na 5300). To je možda realno, ali da li je baÅ¡ 2000 ob/min pri 60 km/h u četvrtoj nisam siguran, treba to provjeriti, ne sjećam se viÅ¡e. Sutra ću znati. Mislim da je moguće da je max. brzina pri većim obrtajima od obrtaja maximalne snage. Tako je u nižim brzinama kod svih auta, pa je i kod punta isto tako. Mene interesuje Å¡ta piÅ¡e u prospektu za mk 2, a ja to nemam. Imam za Bravu i sigurno je da je u prve tri brzine maximalna brzina data za 6500 ob/min (1,4 model). I četvrta je tu negdje, a peta nije nikad ni probana na naÅ¡em autu. Ne može punto u petoj brzini na 4500 ob/min sa mojim mjenjačem. Nema Å¡anse.

iwex

Citat: Lesli Eldridž  u 27 Kolovoz 2009, 00:12:47
Preko 4150 ob/min (ili 4133 po proračunu, teško je sad očitati tih 17 ob/min) nije išlo.

I tu je EOD ovoj temi ;)

Lesli Eldridž

Citat: LOCO  u 27 Kolovoz 2009, 00:11:18
2 Lesli Eldridž  
Ajde ti meni dopeljaj taj auto da ga ja provozam, da ti voznjom skinem blokadu pa da ti pokazem da mu je tvornicka na 5250 rpm, a ja ti ju probijem na 6300, da ti pokazem da punto 60 ks moze i vise od 155 kmh, da se smije stavit slika postal bi ti moj cajger na 160 kmh, a rjec je o unu 1,0 45 ks, .......................... skoro sam zaboravio to je bilo tek u 3 brzini
U petoj brzini koja je možda i štedna ne može, nema šanse. Za četvrtu ne znam, nisam probao, a nemam ni prospekt da vidim šta piše. Ne vjerujem da je blokada na 5250 ob/min. Išao sam ja u drugoj brzini uzbrdi na 5000 ob/min i mogao je još koliko hočeš. Mislim da može u prve 2 brzine i preko 5500 ob/min, a možda i na 6000. Možda može i u trećoj do 5500, ali nisam probao i nemam namjeru probati. Uno 45 ne može ići 160 km/h. Nije ti to precizno. Uzmi navigaciju pa vidi. Moj auto ne može preko 155 km/h u petoj brzini. Može li u četvrtoj ne znam i nemam namjeru probati. Najbolje je vidjeti šta piše u prospektu, a ja ga za mk2 nemam. Imam za mk1 i ne ide preko 160 km/h sa 60 KS.

LOCO

Citat: Lesli Eldridž  u 27 Kolovoz 2009, 00:12:47
Ne može punto u petoj brzini na 4500 ob/min sa mojim mjenjačem. Nema šanse.

8)  ;D ;D  Jel ti uopce vozis taj auto ili ga samo gledas, da nejde na 4500 rpm .....................................................  :tup :tup :tup :tup :tup :tup :tup   daj odi spavat internet se trese od smjeha pa mi slova bjeze po ekranu  :devil:  :haha :haha

iwex

Ajde ajde ... shvatili smo ... ajde sad dosta s ovom temom :ok:

Stvarno sad brišem suvišne komentare ...

Max Abarth

mili Bože....  :shock:

sad sam se probudio... pa reko aj da vidim Å¡to ima

teta nemoj pliiiz brisat, pusti zzipu da obriše kad pročita

sam da mu objasnim zaÅ¡to naÅ¡i puntaći idu brže od njegovog  :cafe

prvo imaju sportske filtere - oni daju 5 -8 ks

imaju sportske auspuhe - oni po proračunu daju od 6 - 10 ks

imaju STP Buster koji podiže oktane gosiva - nekih 5 ks

večinom su spušteni pa im je aerodinamika bolja

u ulje mjenjača se stavi aditiv koji pospješuje vrtnju, a zbog ubrzanja elektronika se zblesira pa ne stigne na vrijeme upaliti blokadu

tako dase vrte i do 6000 okretaja

i na kraju

presudan je psihološki učinak

ako staviÅ¡ abarth nalju na punto on jednostavno podivlja  :devil:

igor_kravarusic

Max, max.. 

:lol             :lol             :lol             :lol             :lol             :lol             :lol               :lol

iwex

aZsenCa

eto ja danas na obilaznici od jankomira do zapresica isprobao svoj mk1 1.2 60ks... u 4. se razvrti na nekih 6000 o/min i brzina 150 i nes sitno (gps brzina)...

zzip

Citat: Max Abarth  u 27 Kolovoz 2009, 03:13:33
mili Bože....  :shock:

sad sam se probudio... pa reko aj da vidim Å¡to ima

teta nemoj pliiiz brisat, pusti zzipu da obriše kad pročita

nema brisanja.. sve je tu... i neka ostane.. tako da kad budem tužan i sjetan da pročitam i ponovno se slatko nasmijem...

:lol

tipo 1.7d

Citat: mimi777  u 28 Kolovoz 2009, 15:11:48
...vec je bilo rasprave o dokazima na forumu kojim se krse pravila foruma...zato molim bez slika i filmica...

pa nije napisao gdje je vozio...

tipo 1.7d

ali nije napisao gdje je slika snimljena, mogao je snimiti i na grobniku, kad se tako brišu slike treba onda poćistiti cijeli forim jer ima slika gdje u istom postu piše gdje je snimljeno i na slici se vidi i sat i cesta