LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kerber

Eto neki dan mi je blago receno dopizdilo, imo sam neke fine kak ti koje strasno lijepo svijetle kupljene u king krosu, ali kad padne kisa kao da nisu upaljene, strahota, to me izludilo, svjetla upaljena a vozis kao da i nisu onak napamet, fuj!

Tako da sam pohodio molydon i tamo naso PHILIPS POWER TO NIGHT ŽARULJE


I to model GT 150 cijena je oko 170 kuna za paketic od dva komada.

Philips Power To Night :
100% performance
Philips Automotive Lighting stvara aktivnu sigurnosnu tehnologiju za Vaš automobil. Ovaj puta napravljen je korak više.
POWER TO NIGHT su žarulje visokih performansi namjenjene tunerima i svima koji žele napraviti upgrade svjetala na svom automobilu.
POWER TO NIGHT žarulje osvjetljavaju cestu vrhunskom preciznošau koja omoguaava pravilno, jednako i kvaliteno osvjetljavanje svih djelova ceste i okoliša.

Veaa dužina snopa svijetala (u usporedbi sa standardnim žaruljama) do 50%, bez zasljepljivanja suprotne strane.
Xenon efekt-boja i snaga svijetla su slieni xenon svijetlima.
Staklo žaruljica proizvedeno je od quartz stakla. Znatno veaa otpornost na vibracije, UV zrake i ostale parametre koji skraauju životni vijek žarulja.Ne ošteauje plastiene pokrove farova.


A kao ovako to nekako svijetli u odnosu na ostale:



S tim da je tu prikazan model GT130, a model GT150 je kao jos malo jaci, prvi dojmovi su poprilicno dobri jer svijetle barem 50% bolje od onih koje sam imao na autu.

I na kraju se sve da sazeti u dobro poznatu narodnu "Koliko para toliko muzike".

kerber

E da to sam kopirao post sa starog foruma koji se raspo :)
Alii sam zaboravi dodati onaj dio u kojem sam ukratko ispricao pricu o tim zaruljama.

Dakle, ukratko izdrzale su cca 2 mj. i onda je riknula lijeva, a bogme ubrzo i desna, sad sto se tice samog osvjetljenja mogu reci da su poprilicno dobro svjetlile s obzirom na starost auta i farova koji su poprilicno vec zaprljani iznutra i ima malčice prasine, tako da vjerujem da bi to jos bolje svjetlilo na nekom novijem faru, ali vijek trajanja je prekratak s obzirom na cijenu.

andrejbaga

sve ovisi...ima ekipa kojima svjetli vec vise od godinu dana...u svakom slucaju su zarulje predobre...stvarno se vidi razlika u osvjetljenju...

kerber

Mislim da nisam rekao da lose svjetle ili da nevaljaju nego jednostavno sam ocekivao malo duzi vjek trajanja od cc 2 mjeseca, a u svakom slučaju svjetle dosta dobro, sto sam najbolje primjetio na autocesti noću, a i bolje se vidi noću za vlažnog i mokrog kolnika.

andrejbaga

sorry...neki vrag ne radi...uglavnom...

mozda ti far ne dihta kako treba, pa je vlaga mozda zajebala sijalicu...prvi put cujem da philipsove zarulje odu nakon 2 mjeseca...inace ekipi stvarno dugo traje...

ratz_hell

ja imam phillips blue vision i meni deru i po danu i po noci evo vec godinu ipo dana bez brige...miozda si naletio na neku defektnu seriju zarulja , ili ti je mozda regler pri kraju pa ti je opalio veci napon u zarulje pa ti gore...meni se barem tako dogodilo jednom...


ratz_hell

e to je zanimljivo, jesi probao vidit u chipoteki bilo je slicnih stvari, da ne narucujes sa ebaya bezveze....ajd ako stavis , objavi dojmove bas me zanima kako to svijetli....nekako sam skeptican oko led dioda...

ratz_hell

e i jos vidjih da pise u naslovu foglight, sto znaci da je za maglenke... sumnjam da bi to dobro svijetlilo...

FileFixer

Ove su najjače od ponuÄ'enih jer imaju 68 LED dioda za razliku od ostalih. Naručit ću pa ću vidjeti...

                          E=mC^2 +/-3dB

kerber

Citat: FileFixer  u 28 Prosinac 2008, 13:25:40
Ove su najjače od ponuÄ'enih jer imaju 68 LED dioda za razliku od ostalih. Naručit ću pa ću vidjeti...

Ajde kad vec naručuješ pa da vidimo....

BTW: Vidio sam da je vec bilo govora oko takvih žarulja na forumu, i to za žmigavce i štop lampe, što je s tim??

FileFixer

http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=6515.0

Bilo je ovdje riječi o tome. Nažalost ništa od toga, Kinezi baš i nemaju sluha kada se radi o večoj količini. Mislim večoj o d 1. kontejnera.

                          E=mC^2 +/-3dB

ratz_hell

ma ima na cstranici od chipoteke toga ...
mislim da nema ovih za farove ali za stopove ima ja sam gledao za u skuter si stavit...

kerber

Citat: FileFixer  u 28 Prosinac 2008, 14:09:00
http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=6515.0

Bilo je ovdje riječi o tome. Nažalost ništa od toga, Kinezi baš i nemaju sluha kada se radi o večoj količini. Mislim večoj o d 1. kontejnera.

BaÅ¡ me to čudi moram priznati, e sad jedino nemam nekih iskustava sa naručivanjem sa eBay-a, ali sam načuo da ponekad i ne doÄ'e to Å¡to platiÅ¡.

FileFixer

Ja sam prije mjesec dana naručio bateriju za mobitel preko ebay-a i doÅ¡la je direktno iz kine za 10 dana. Sve uredno i ćisto. :ok: Moji na poslu uredno sve naručuju preko ebay-a i sve su dobili Å¡ta su platili. :nod: Jedan prijatelj je jednom naručio naočale za 500KN i nisu mu stigle, a onaj koji ih je dao na prodaju u meÄ'uvremenu se odlogirao sa ebay-a tako da je ovaj uplatio novac, onaj drugi je uzeo novac, a on nije dobio naočale. Tada je on lijepo napisao mail ebay-u, nakon čega je najvjerojatnije uplata provjerena na pay pal-u i ebay je direktno znao tko je trebao isporučiti robu. Prijatelj je dobio povrat svojeg novca natrag na račun, a onaj koji je prodavao naočale, najvjerojatnije može zaboraviti bilo kakvu prodaju preko ebay-a u ovom životu.
Mislim da nema nikakvih problema i predrasuda za ne kupnju. :ok:

                          E=mC^2 +/-3dB