LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Zarada i imiÄ', niÅ¡ drugo.

Zašto spomenuti skupi Audi nema osvjetljen pretinac suvozača?

AL sad smo otišli daleko.

Na cesti može neko posumnjati u tvoja svjetla, al hauba se diže uz tvoju suglasnost i dobru volju.

Čovjek na tehničkom nije ovlašteni mehaničar i ne može ništa dirati po autu osim onih poklopaca žute boje koje i ti smiješ te komandi koje i vozać koristi. Nikakva skidanja serijskih poklopaca, kučišta i sličnih stvari na autu

bos

Al ste se usplahirili.  Na jedan moj upit postavljen policajcu koji se slučajno zateko na tehničkom vezano za ksenone i da li je to tehnički ispravno ili ne dobio sam odgovor da kada me zaustavi policija radi kontrole ili čega već, nije njihovo da UTVRĐUJU TEHNIÄŒKU ISPRAVNOST VOZILA za to postoji tehnički pregled i ako vozilo ima naljepnicu i valjanu prometnu oni nemaju Å¡to zadirat u svjetla, kočnice ili neznam ja Å¡to sve ne kad je u pitanju tehnička ispravnost.  Pa nisu oni kontrolori da se kuže u sve od zakona do principa rada motora i slično.

Što se tiče novih auto i ksenona, pa brdo ih je bez perača farova i nivelacije, pogotovo ovih iz niže klase.

Ja sam sebi stavio na auto kesnon, 5000k, svjetle bjelo, i još mi nitko nije ni zablendao, a kada vozim iza nekog ljepo se vidi kako je snop odrezan ispod razine zadnjeg stakla, dakle ne svjetlim ljudima kroz auto kao neki sa original halogenim svjetlima koja osvjetljavaju mjesec.

Uostalom tko uopće na autu sa halogenim svjetlima korigira visinu snopa kada je pun auto ili vozi neki teret? 

NITKO!     I nećete me uvjerit u suprotno.

get

Daj ne piši ***.

Citat:
VI. NAÄŒIN OBAVLJANJA TEHNIÄŒKOG PREGLEDA VOZILA NA CESTI

ÄŒlanak 31.

Policijski službenici ili nadzornici tehničke ispravnosti vozila mogu obavljati tehničke preglede vozila na cesti.

Za vrijeme obavljanja pregleda na cesti, policijski službenici zaustavljat će vozila koja vizualno izgledaju loše održavana pri tome ne praveći nikakvu diskriminaciju na osnovi nacionalnosti vozača ili države registracije vozila. Mjesta pregleda vozila moraju biti dodatno osigurana tako da se zbog ovih pregleda ne remeti redovni promet.

Za vrijeme pregleda vozila na cesti policijski službenici dužni su voditi evidenciju o pregledanim vozilima na »Zapisniku o tehničkom pregledu vozila na cesti« te svakom vozaču vozila uručiti kopiju ovog dokumenta.

U slučaju ponovljenog zaustavljanja vozila na cesti u tekućem danu, na vozilu se neće obavljati ponovna kontrola ako vozač predoči na uvid Zapisnik o tehničkom pregledu vozila na cesti iz kojeg je vidljivo da je kontrola obavljena isti dan.

Pregled vozila na cesti obavlja se kontrolom dijelova vozila bitnih za sigurnost prometa na cestama i ekološku podobnost.

U slučaju sumnje u bitnu neispravnost vozila na onim sklopovima vozila na kojima se može izvršiti kontrola ili mjerenje pomoću instrumenata, policijski službenik mora dopratiti vozilo u najbližu stanicu za tehnički pregled gdje će na vozilu biti obavljen izvanredni tehnički pregled.

U slučaju utvrÄ'enja tehničke neispravnosti na cesti ili na izvanrednom tehničkom pregledu zbog koje je prema ocjeni policijskog službenika ili nadzornika tehničke ispravnosti bitno ugrožena sigurnost prometa na cestama, policijski službenik će vozilu zabraniti daljnje sudjelovanje u prometu, tj. vozilu će skinuti registracijske pločice i dopratiti ga do najbližeg parkiraliÅ¡ta ili servisa za popravak.

Vozilu će se vratiti registracijske pločice tek nakon što vozač dokaže da je na vozilu obavljen popravak pokvarenih sklopova.

Ministarstvo unutarnjih poslova, svake dvije godine, najkasnije do 31. ožujka, dostavlja Komisiji podatke prikupljene u prethodne dvije godine o broju pregledanih gospodarskih vozila, razvrstanih po kategorijama vozila, u skladu s Prilogom I. točkom 6. Direktive 2000/30/EZ i Direktive 2010/47/EU, i po državama u kojima su vozila registrirana te podatke o pregledanim stavkama i uočenim nepravilnostima, u skladu s Prilogom I. točke 10. Direktive 2000/30/EZ i Direktive 2010/47/EU. Prvi podneseni podaci obuhvaćaju razdoblje od dvije godine s početkom od 1. siječnja 2012. godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova će tijelima drugih država pružiti odgovarajuću pomoć u primjeni Direktive 2000/30/EZ i Direktive 2010/47/EU te dostaviti podatke o uredu(ima) odgovornima za izvršenje provjera i imena osoba za kontakt.

O ozbiljnim nepravilnostima (tehničkoj neispravnosti) na gospodarskom vozilu koje pripada osobi koja nema boravište u Republici Hrvatskoj, osobito o nepravilnostima zbog kojih se zabranjuje uporaba vozila, izvijestit će se nadležna službena tijela države članice u kojoj je vozilo registrirano ili stavljeno u promet (Obrazac 7.) te daljnji postupak nastaviti u skladu sa propisima Republike Hrvatske.

Kad su ustanovljene ozbiljne nepravilnost na gospodarskom vozilu koje pripada osobi bez boraviÅ¡ta u Republici Hrvatskoj, može se zatražiti od nadležnih tijela u državi članici u kojoj je vozilo registrirano ili puÅ¡teno u promet da poduzme odreÄ'ene mjere protiv prekrÅ¡itelja (da podvrgne vozilo dodatnom pregledu tehničke ispravnosti i dr.).

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestit će nadležna tijela države članice u kojoj su ustanovljene nepravilnosti na gospodarskom vozilu o svim mjerama koje su poduzete protiv prekršitelja.

http://www.cvh.hr/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-tehnickim-pregledima-vozila/

Zaboravite vlastite interpretacije.
Trenutno je zakon jasan.
A ti si slobodan otići i homologirati svoje dodatke.

Puna pipa mi je imrovizatora i svatko traži obranu i ublažavanje za svoje (ne)djelo.

Pokrenite akciju pa se izborite za svoja prava kao i gay brakovi i ostalo. U toliko smo slobodna zemlja.

Do tad, ili šuti ili trpi kad te kažnjava.

ccm

Citat: Mike20  u 10 Prosinac 2015, 11:41:32
Kao što sam spomenuo kakav auto vozim sa origigi bixenonom, ta auto nivelacija ne radi kak sam ja mislio, kak auto skače, cut off bi trebao biti na jednoj ravnini, ali nije, kače s autom, tj. ne reagira tak brzo

Pa ja mislim da oni to uopce nisu tako zamislili, da se to dinamicki mijenja u voznji. Mozda na ovim novim adaptivnim svjetlima, ali na "standardnom" xenonu ne.
Koliko ja znam, nivelacija se radi kad upalis auto i svijetla. Onda senzori provjere jel auto natovaren ili ne i prilagode snop.
Mozda grijesim, ali sigurno nemaju ziroskop pa da stoje ko top na tenku :)
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

dinko1981

Kako je get-u puna pipa improvizatora tako je meni puna slavina propovjednika legalista, jer ja sam taj koji ce popusit kaznu radi lose improvizacije. Kad budemo u razvijenoj zemlji onda cu ja moc odrjesit kesu i kupit relativno nov auto sa kvalitetnim xenon ili nedajboze led svjetlima a za sada sam primoran improvizirat.  I ne ja nisam balavac koji ima xenon da bi bio faca u selu nego netko tko je skuzio da mu je to sigurnije a da pritom ne smetam nista vise nego bilo koji drugi sa tvornickim xenonom.

Mike20

Ne znam, ne mogu tvrditi kak to radi, uglavnom preko neravnina radi ko da nema nivelaciju, a snop je na ravno jako kratak.

Još nikad nisam radio tehnički pregled na cesti, za očitu neispravnost kao gume, razbijena svjetla i sl. Skidali smo tablice i pisali kaznu, poslikali auto.

Za druge sumnje, vodi se na tehnički kojih po selendrama NEMA.

get

Citat: ccm  u 10 Prosinac 2015, 14:47:48
Pa ja mislim da oni to uopce nisu tako zamislili, da se to dinamicki mijenja u voznji. Mozda na ovim novim adaptivnim svjetlima, ali na "standardnom" xenonu ne.
Koliko ja znam, nivelacija se radi kad upalis auto i svijetla. Onda senzori provjere jel auto natovaren ili ne i prilagode snop.

Pogledaj linkove izvaÄ'ene sa eLearna koje sam stavio.

I ako si pratio kada sam pisao o vilici, na desnoj vilici postoji dodatak koji služi za kontinuirano ravnanja snopa ovisno o istegnutosti ili pritiska.
To je onaj motorić na slici.

A ja pošto nemam para pljačkat ću penzinere na ulici.

Pa jebate, pomiri se, nemaš para za ksenon i Amen.

Nećeš tucati Jennifer Lawrence i amen.

Brate, nemaš, nije sramota, vozi sa H1, H4.

Ne vidim tu problema.

ccm

Moguce, nisam tolko u detalje iao, samo znam da me svi ti novi auti svejedno zabljesnu kad predju prek grabe, tak da to ocito ne radi bas najbolje.

Ali ono, opet se doticete te vjecite teme, dal je legalno ili ne... Nema kruha od toga :)

Al get, nije sve u lovi, neki ne kupuju nove aute da mogu birat xenon. Neki kupuju nove pa svejedno nema xenona u ponudi za tu opremu. A to ne znaci da sad moramo patit cijeli zivot. Ako se to dobro napravi, garantirano nikome ne smeta. A ovi u starim meckama kaj stave 8000K xenon u H4 far, to je drugi par carapa...

dinko1981

Ponavljam da ja nisam zamjenio halogenke zato jer me sramota sto nemam za tvornicki xenon nego zato jer mi je to osiguralo puno bolju vidljivost i sigurnost a da pritom ne smetam drugima, barem ne vise od prosjecnog xenona. Dalelo sam ja od roba neke sminke, izgleda i sl. gluposti, trenutno mi je na prvom mjestu funkcionalnost i sigurnost, na kraju krajeva vozim thaliu lpg, bijele boje, nemam cak ni radkape, cista funkcionalost za doc od tocke a do tocke b sto je moguce sigurnije sa lovom kojom trenutno raspolazem.

Gigi

Citat: bos  u 10 Prosinac 2015, 14:32:48
Što se tiče novih auto i ksenona, pa brdo ih je bez perača farova i nivelacije, pogotovo ovih iz niže klase.

Koji su to (ako govoriš o tvorničkim ksenonima) ???

Citat: ccm  u 10 Prosinac 2015, 14:47:48

Ne znam kaj imaju ali moji tvornički bi-ksenoni na A4 stalno rade. Najbolje se vidi kad usporavam i približavam se vozilu koje npr. stoji na semaforu vidim kako podešava visinu snopa kako se nos auta diže/spušta

ccm

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Mahoney

W210 i laguna 2 nemaju sociva npr :D ,kod mene su morimoto sociva i 5000k xenon,imam daleko ljepsi i bolji snop od MB w211 kojeg otac vozi.

kiky776

ni stilo nema leće, ali ima nivelaciju i perače
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Miha.

Ima odličnih leča koje svijetle bolje od xenona :ok:
Inače ovo s nivelacijom je žešča debilana!! Ta nivelacija bi onda trebala vrijedit za sve, a ne samo za xenon.. Inače i ja sam skužio da nemama org xenon.(niti perače farova). I nevidim nikakav problem u tome. Svijetle dobro i nejdu iznad retrovizora vozača ispred mene..