LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kerber

Ajde super, ja sam se davno registriro i na ebay i na paypal ali nisam nikad nista narucivo, morat cu nac nekakvu sitnicu da vidim kako to funkcionira.

kinfa

Da malo oživim temu, ne mogu naći niti jednu drugu...

Kupio sam H4 Osram Nightbraker.... 75 Kn/kom

Žali Bože novca i truda  :tupp:


kerber

Citat: gandi  u 29 Siječanj 2009, 12:30:56
xenon rula :)

jel vredi sta onaj kineski sto se prodaje po e-bay-u i jel to moze na starija kola ?

FileFixer


                          E=mC^2 +/-3dB

gandalf

Citat: kerber  u 29 Siječanj 2009, 14:00:04
jel vredi sta onaj kineski sto se prodaje po e-bay-u i jel to moze na starija kola ?

ja sam uzeo neki "made in japan" nakon 8 mjeseci je krepao balast.
1000 kn, H4 dual beam.

Citat: FileFixer  u 29 Siječanj 2009, 14:04:59
Kako misliš staviti leču u farove?

isto kao i ja ;)

FileFixer


                          E=mC^2 +/-3dB

gandalf

nope :)

samo ugurao xenone.
crta na zidu je odprilike bila tamo gdje i inaće, po noći nitko nije blendao... 3 mjeseca kasnije je bio tehnički i onda sam se stvarno uvjerio da nigdje ne blješti :)

LOCO

Citat: kerber  u 15 Ožujak 2007, 17:55:36
E da to sam kopirao post sa starog foruma koji se raspo :)
Alii sam zaboravi dodati onaj dio u kojem sam ukratko ispricao pricu o tim zaruljama.

Dakle, ukratko izdrzale su cca 2 mj. i onda je riknula lijeva, a bogme ubrzo i desna, sad sto se tice samog osvjetljenja mogu reci da su poprilicno dobro svjetlile s obzirom na starost auta i farova koji su poprilicno vec zaprljani iznutra i ima malčice prasine, tako da vjerujem da bi to jos bolje svjetlilo na nekom novijem faru, ali vijek trajanja je prekratak s obzirom na cijenu.

Mozda imas oscilacije u naponu pa ih je to brze ubilo.

davorko

Hej forumasi... da pitam jel ima itko iskustva sa postavljanjem jacih sijalica npr h4 od 100 w, neko mi govori da trebab postavljat releje a netko kaze da moze i bez njih... posto u mene vec svjetla idu preko releja, i to je tako u vecine auta, jel se moze jednostavno ugraditi nova sijalica na staru instalaciju ili je potrebno mijenjati nesto... evo nisam imao vremena citati sve pa da malo i osvjezim forum novim postovima a i da saznam nesto novog

Kowalsky

Postoji velika mogućnost da ti zbog povećanog zagrijavanja pregori reflektirajući sloj u faru pa ti onda još slabije svijetli.
Dva put po dva na ĹÄ,,anku naruÃ,,i!

FileFixer

Ja sam jednom imao H4 od 100W dok sam vozio Golfa. razlika nije nekakva za tih 40W viÅ¡e ali me su mi na tehničkom progledali kroz prste radi njih. Inače te žarulje od 100W imaju nekakvu plavkastu nijansu koja se vidi na onom njihovom ureÄ'aju za svijetla.
Sada trenutno koristim nekakve Super White od 54KN za 2 komada i mogu vam reći da odlično svijetle i da su kvalitetne.

                          E=mC^2 +/-3dB

tutto

Nedugo sam čitao što je dokazano na testovima o žaruljama koje su preplavile dućane......
Samo žarulje Philips premium, Osram (sa nekim nazivom) i Trifa (se nekim ksenon nazivom) dobile su prolaznu ocjenu na testovima što se tiče potrebne dobivene svjetlosti u luksima (moraju imati ako se dobro sjećam oko 1500 luksa {1 luks = 1 lumen na m2}), centriranosti žarne niti u samoj žarulji (što puno utječe na raspršivanje svjetlosti {osvjetljenja} a većina zbog te nepravilnosti svjetlo raspršuje i nekoliko desetaka metara kraće) i gledala se potrošnja u vatima (sve su žarulje deklarirane da troše 55W a neke troše i po 70W tj. rijetko koja ima potrošnju u zadanim okvirima jer neke troše i manje od 55W).
Sve u svemu bilo je preko 20-ak žarulja na testu (Å¡to iz Ipercoopa, Getroa i raznih dućana.......) i po dobivenim rezultatima nisu za upotrebu tj. sve su doslovno za smeće (tako su i oni naveli) a jedine upotrebljive su od  Philipsa, Osrama i Trife iako i sve te  tri žarulje imaju oznake ksenon, extra light i sl. a u biti su na testovima pokazale da su u normalnim potrebnim okvirima (čak malo manje luksa) koje treba zadovoljavati svaka najobičnija žarulja. Dakle nemaju apsolutno nikakvih 30 ili 50% viÅ¡e svjetlosti jer niti jedna od njih nije ni dotaknula granicu potrebnih (standardnih) luksa a kamoli ju preÅ¡la.
Eto tako su pokazali testovi. Dakle nije rekla-kazala nego je tako i nikako drugačije. Primjer je to kao i sa autima i konjskim snagama u stilu dobio sam ili dobit ćeš 20 konja sa čipom ili 15 sa gljivom, auspuhom...... a kad se ode na valjke tj. na testiranje ????? ništa od tolikih konja a možda ima i manje nego što tvornica deklarira. Možda se auto samo dobro čuje kao što se i ove žarulje samo dobro vide ali pravi učinak u stvarnosti daleko je od toga.
Osobno sam i ja sam stavljao te razno-razne "čarobne" žarulje i uvjerio se, kao što su neki već napomenuli, da osim štu u samom faru svjetlost izgleda dobro, ništa drugo nije upotrebljivo. Katastrofa od svjetla a probao sam bar tri-četiri vrste (i sive i plave i extra..... i svašta nešto). Stvarno žali bože novaca.
Na kraju, kupio sam Philips (premium) H1. U faru izgleda sasvim obično ali zato cestu osvjetljava neusporedivo bolje od ovih "specijalnih" a nisu ni preskupe (na OMV-u oko 33 kn kom.)

mikeg20

Kao što jednom rekoh-prije xenona sam isprobao puno žarulja, od jeftinih do skupljih pa i one Phillips Rally od 100W koje kao svijetle tak jako da nisu za cestovnu upotrebu, stavio i nove farove i žarulje 30-50% više svjetla-no banana, niti Rally nisu jače svijetlile od običnih. Potrošio sam love na žarulje skoro vrijednosti jednog današnjeg xenon seta od 600 kuna.
I na kraju je xenon bio jedino najbolje rješenje za VIDLJIVO povećanje osvjetljenja ispred auta-tek tad sam mogao reći da imam svjetla kak se spada

gandalf

kupite 4300 K (ili 4500 K) xenon i vozite se ko po danu :D