LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

get

i meni se čini.

već mi se riga od ovih prepucavanja.

Sam ekipa ne kuži, ako radiš na ilegali, šuti, nemoj lajat.

ako rjeÅ¡avaÅ¡ tuÄ'u ženu, Å¡uti.

ne idi gole guzice meÄ'u pijane Turke, i to je sve.

AntonioK

...i platiti oglas da svi vide

ja sam probao staviti xenon, ali su mi rekli da ...već sve znate
odustao od takvog izleta  kupio philips ispolirao farove i piči

ccm

Meni ovo samo izgleda kao ulaganje jako puno truda da bi opravdao 1000â,¬ koje si dao za xenon. :-) nhf, ali mlatite praznu slamu svi....
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

get

Pa da, i inače volim maznut čokoladu u dućanu, jer mi nije jasno zakaj bi to netko kupio.

Mike20

Malo SAD već se se ide u krajnosti, u moru tehničkih neispravnosti, xenon koji je u nexenon leći, a koji je podešen da apsolutno nikog ne zasljepljuje, je najmanji problem. Veći je problem ak netko ko nema papir da zna mijenjati npr kočnice, to radi. To je daleko opasnije nego spomenuti "ilegalni" xenon.

Dalje, Å¡to je s ledicama

http://www.ebay.com/itm/40W-4800LM-Kit-Car-CREE-LED-Headlight-Bulbs-H7-H8-H9-H11-H10-9005-9145-HB3-6000K-/111352932312?hash=item19ed26e7d8:g:oZ0AAOSw-jhUFAqI

Ovakve imam u maglenkama. Da li sam ilegalan?

Btw, svaka čast kaj si dao truda tražiti po tim sve normama i direktivama

AntonioK

Citat: ccm  u 11 Prosinac 2015, 14:07:57
Meni ovo samo izgleda kao ulaganje jako puno truda da bi opravdao 1000â,¬ koje si dao za xenon. :-) nhf, ali mlatite praznu slamu svi....

više -manje forumi za to i služe,ali i nešto se nauči :good:

ccm

Da, moram priznat, svaka cast na trudu, za skupljanje informacija, bome si se potrudio.

AntonioK

ccm

eldarobralic

Jel ima netko ove ledice sto je maloprije kolega predlozio? Kakve su one?.

Mike20

get

Citat: Mike20  u 11 Prosinac 2015, 15:25:39
Malo SAD već se se ide u krajnosti, u moru tehničkih neispravnosti, xenon koji je u nexenon leći, a koji je podešen da apsolutno nikog ne zasljepljuje, je najmanji problem. Veći je problem ak netko ko nema papir da zna mijenjati npr kočnice, to radi. To je daleko opasnije nego spomenuti "ilegalni" xenon.

Dalje, Å¡to je s ledicama

http://www.ebay.com/itm/40W-4800LM-Kit-Car-CREE-LED-Headlight-Bulbs-H7-H8-H9-H11-H10-9005-9145-HB3-6000K-/111352932312?hash=item19ed26e7d8:g:oZ0AAOSw-jhUFAqI

Ovakve imam u maglenkama. Da li sam ilegalan?

Btw, svaka čast kaj si dao truda tražiti po tim sve normama i direktivama

Eto, ti si Mike20 OK sugovornik.

Ja ponekad izgubim kontrolu :D

Ali ono što me ljuti, uopće nije što će sebi netko namontirati lažni ksenon, već riječi i sredstva koja se pronalaze kako bi se isti postupak opravdao.

Ne u lazim u to što ima smisla, a što ne, o tome možemo otvoriti drugu temu.
Jasno je da je tu puno nebuloza, ali opet, recimo kada se pogledaju EU direktive i zakon (kojih smo mi potpisnica), onda se vidi da su te zakoni kreirali i donosili stručni ljudi.

Nije to kao kod nas, i pisanje nepismene formula za izračun utrošene energije putem razdjelnika (primjera radi).

Nisam ja svetac, ali ako debatiramo nešto javno, držimo se zakona i propisa.

Naravno da ja uvijek vozim po ograničenju, i tako dalje, ako se razumijemo.

Iritiraju me neuki padobranci koji čak ne žele niti pročitati zakon koji nas kači, pa onda da komentiraju.

I još nešto, svi mi mislimo da radimo najbolje što znamo, ali jednostavno čovjek u osnovi griješi, i zato su tu zakoni da kažu tu je dosta.

Zašto je PDV 25%, a ne 15%.

Zašto mi država toliko otkine od plaće?

Zašto se vrtić plaća prema dohodovnom cenzusu?
Zašto umirovljenici imaju besplatan prijevoz?

Ako me razumijete na Å¡to poentiram.

EDIT:

na konto tvojih ledica, po meni ako same ledice imaju homologacijiske oznake, sve pet.

Ti propisi, koje donosi EU je dobro za nas, jer nam garantiraju da dobivamo minimum propisane kvalitete.

Miha.

Treba poštivati zakon bla bla bla bla :facepalm:
Xenon je odlična stvar i ako je dobro odraÄ'en ikakav nesmisleni zakon. Tome imaÅ¡ puno bolju vidljivost kaj i je poanta xenona (dakle sigurnost u prometu)..

Naravno da nije ilegalno to smo utvrdili.

Citat: Mike20  u 11 Prosinac 2015, 17:46:56
Pa ja ih imam. Svijetle dobro

Nemaš xenon?

core3i

Izvinjavam se pokretaču teme, ali naslov je pravi za raspravu â€" pa ne mislim da offtopičarimo (osim napadanja).

@get
bez ikakve svaÄ'e â€" koji je bio tvoj razlog uzimanja xenona?

Miha.

Gledam u katalog po svojem br. šasije i vidim ovo..Znači ja nemam ovo šta dolazi na vilice..
eper bravo 07

Ajd baš ću pitat u ovlaštenom kolko bi došla ugradnja, ako je uopće moguće.