LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

get

gturcic

My 2 cents  :D

Kad sam kupio Lanciu Deltu 3 (produženi Bravo), ostao ugodno iznenaÄ'en jačinom i kvalitetom snopa. Serijski ima farove s lećom, obične h7 žarulje (nema xenon i adaptive light)

Nakon cca. 6 mjeseci crkla mi jedna žarulja, kako nisam bio kući brzo zamijenio sa nekom no-name iz rezervnog paketa iz prtljažnika. Crknuta žarulja bila Philips, obična (nije pisalo neki Extra-Turbo Vision i nije imala plavkasti vizir i slično).

No name odmah davala cca. 20% manje svjetla. Nakon par dana počela vidno još slabija svijetliti.

Nakon tjedan dana kupio Osram NB Unlimited, i krenuo zamijeniti obje žarulje - ovu no-name nisam mogao izvući iz fara, nakon cca. 15min okretanja puknula je.  :zuma: imao Å¡ta vidjeti - prema ostatku u ruci, tijelo žarulje se napuhalo kao balon, na cca 2x veći promjer. Vrh žarulje nisam uspio izvući iz fara, vjerovatno je negdje propao ispod leće.

Stavio 2 nove Osramice, svijetli odlično, još možda 20% jače i dosta manje žuto (skoro kao HID) nego prije (nepoznati Philips).

POUKA - no name žarulje koristiti samo u krajnjoj nuždi!

AntonioK

kolega sa foruma Robert zd je stavio  Narva range power white 4500 K 60kn kaže da su odlične
nisam probao kad mi crknu phlips h1 evo 3. g zadovoljan sa njima cijena im je bila oko 180kn

get

Pa to je ono što ja pričam cijelo vrijeme.

Zato postoje raznorazne oznake CE, ROHS, IP, itd

kada sve tražene uvjete zadovolji neka žarulja, ona prestaje biti jeftina.

Veći problem je Å¡to dosta toga uÄ'e u EU Å¡to ne zadovoljava standarde pa imamo Å¡to imamo.

AntonioK

da,to tako mora biti ili kako ljudi kažu:nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari:

Miha.

Razmišljam da kupim nove farove ( za xenon svjetla), kasnije samo kupim dio za nivelaciju to bi trebali imat pod rezervne djelove :82:

Mike20

Far s hid oznakom i branik s peračima i mislim da je to dosta, izvana si full legalan

get

Citat: Miha.  u 15 Prosinac 2015, 18:51:04
Razmišljam da kupim nove farove ( za xenon svjetla), kasnije samo kupim dio za nivelaciju to bi trebali imat pod rezervne djelove :82:

Ako se ne varam, cijena fara za xenon je suluda. ÄŒini mi se oko 5000 kuna.

Zašto ne ideš na varijantu do 2000 lumena?

ccm

Ja i dalje stojim kod svojeg, zamjenski farovi od Crome i xenon. Imaju xenon lece, prozirne sa ravnim cutoff-om i jos su crni iznutra pa puno bolje izgledaju. a kostaju 1200kn s dostavom. Koliko ce trajat nemam pojma, ali vec 2 godine  rade besprijekorno.
I jos stavis te perace ili slabiji xenon da Get bude zadovoljan, i pici  :D
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

dinko1981

Jel netko probao neke od ovih novijih led zarulja, jacih, kako funkcioniraju kao kratka?

Mike20

Ja sam probao h1, svijetle ko malo jača halogena, al dobiš na jednom mjestu tamnu "fleku" na cesti, radi smještaja led čipova, u leći se fleka još bolje vidi

get

Citat: ccm  u 16 Prosinac 2015, 08:42:12
Ja i dalje stojim kod svojeg, zamjenski farovi od Crome i xenon. Imaju xenon lece, prozirne sa ravnim cutoff-om i jos su crni iznutra pa puno bolje izgledaju. a kostaju 1200kn s dostavom. Koliko ce trajat nemam pojma, ali vec 2 godine  rade besprijekorno.
I jos stavis te perace ili slabiji xenon da Get bude zadovoljan, i pici  :D

Ja nemam kaj biti zadovoljan ili ne.

Ja bi izmjerio ili pitao na tehničkom, ako mjere, koliko lumena daje standardno svjetlo, i ako je to malo, razmislio bih o ksenonu do 2000 lumena i ne treba ti nikakve druge Ä'iÄ'e, osim da sam očistiÅ¡ farove.

Baš pogledah pune cijene na eperu

Far 793â,¬
D1S žarulja 222â,¬.

ebay cijena bez dostave 120â,¬

http://www.ebay.com/itm/Gasentladungslampe-Lampe-Xenonscheinwerfer-Alfa-Fiat-Lancia-12V-35W-71739587-/181916672782?hash=item2a5b14230e:g:wfIAAOSw~bFWMgXw

Mike20

Nisam baÅ¡ tražio, al dal  ima deklariranih xenona s manje od 2000lumena, i pitanje je dokazivanja toga, morao bi stalno imati Kutiju sa sobom. Al opet far mora imati hid oznaku i za takav xenon

AntonioK

ljudi ispolirajte farove stavite kvalitetne žarulje,pa če te onda viditi razliku