LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Ima čipove smještene nasuprot, po sredini nema, i rdi toga je fleka na cesti bilo u faru sa sjenilom, bilo s lećom, i to nikako ne svijetli dobro.
Ako je sve ispod poklopca žarulje, ništa van ne strši, podešenost snopa je dobra, boja je žutobijela-u čemu je problem?

Neke bezvezne žarulje (no name) kad ju usporediš sa skupljom neke marke, vidi se da ne "leži" isto u dosjedu ko i ova skuplja radi šparanja u izradi i testiranjima, i snop je nešto lošije formiran.

Isto tako tko je kupio zamjenski far (većina, opet ima iznimaka), isto tako žarulja je malo van fokusa sjenila, snop nije dobro formiran ko kod skupljeg-pa ti farovi nisu zabranjeni za staviti na auto, niti ćeš pasti tehnički radi toga.

Miha.

Jel koja od ovih naljepnica dokazuje za koje su svjetlo (xenon, halogena)?

ccm

Pa ne kuzim, si bil ti na tehnickom u zadnje vrijeme? Ako nije tvornicki, ne moze proc. Moze svjetlit 5 puta kvalitetnije i bolje od originalne zarulje, ali ne moze proc.
To sto je taj sustav totalno glup i nelogican, to je druga stvar.

A za ove LED-ice ja samo kazem svoje dojmove, Meni su svjetlile jako dobro, bolje od obicne halogene zarulje i snop je homogen, nije bilo nikakvih rupa. E sad, to ne znaci da ce u svakom faru bit tak...
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Miha.

Želim reči da su farovi za  xenon i halogene (kod Brava) identični izvana vizualno (osim glatke/ rebraste plastike oko leče) i ne postoje nikakave oznake koje su specijalne za xenon. Jer je netko spominjao da na farovima postoje oznake za HID.

ccm

Citat: Miha.  u 27 Listopad 2016, 20:11:15
Želim reči da su farovi za  xenon i halogene (kod Brava) identični izvana vizualno (osim glatke/ rebraste plastike oko leče) i ne postoje nikakave oznake koje su specijalne za xenon. Jer je netko spominjao da na farovima postoje oznake za HID.

Ma ja sam mislio na Mike-a :)
Ovo da, da nabavis tvornicke xenon farove i perace, jos bi ih mogel zavarat.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

XXX-Man

Citat: Miha.  u 27 Listopad 2016, 17:22:01
Jel koja od ovih naljepnica dokazuje za koje su svjetlo (xenon, halogena)?

Da, piše lijepo da su i dugo i kratko halogena svjetla, oznake HR i HC.
Za xenon su oznake sa D umjesto H.
http://www.facebook.com/servis.racunala.pisarovina
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

gandi

Citat: Nemesis  u 26 Listopad 2016, 18:46:36
https://www.facebook.com/led.pure.vision/

Da Vas čujem....

Baš me zanima izjava o sukladnosti za te lampe. I tko ju je izdao.
A i taj "Philips certifikat", Å¡to god to bilo.
E9 na vrh ugravira prištavi adolescent sa laserom za graviranje
--->>>    click here      <<<---

AntonioK

Citat: Miha.  u 27 Listopad 2016, 20:11:15
A da staviš orginal xenon farove bez perača bi li to funkcionialo?

gandi

Funkcioniralo bi, ali i dalje nebi bilo legalno.

Već je masu puta ponovljeno da se naknadno ugraÄ'ena HID rasvjeta može legalizirati (atestirati) jedino ako se ugradi automatska nivelacija i brizgaljke za pranje fara. Odnosno, ako se sve izvede na način da funkcionalnost naknadno ugraÄ'enog bude istovjetna funkcionalnosti tvornički ugraÄ'enog.
--->>>    click here      <<<---

Miha.

Citat: XXX-Man  u 27 Listopad 2016, 21:24:55
Da, piše lijepo da su i dugo i kratko halogena svjetla, oznake HR i HC.
Za xenon su oznake sa D umjesto H.
Prva naljepnica je sa xenon fara, a druga s običnog.

splycho

moze mala pomoc ako neko ima soko okolovo  :to:

je li ovo plava boja i koja svijetla (tip zarulje) bi ovo bilo? pari mi se vise od 5000+ kelvina ili je nesto drugo u pitanju npr bijela svijetla samo pod kutem su plava? Te je li ovo legalno za nase ceste?

Stilo M

PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

XXX-Man

Citat: Miha.  u 28 Listopad 2016, 16:41:54
Prva naljepnica je sa xenon fara, a druga s običnog.
Onda su u Fiatu ludi... Nego pusti naljepnice, Å¡to je ugravirano u plastiku?

Poslano sa mog 2014813 koristeći Tapatalk

http://www.facebook.com/servis.racunala.pisarovina
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

Miha.

brava 312

A ima li koji kvalitetan xeon na e bexy, uzeo bi za maglenke