LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Baso_1990

Malo se samo griju al nista zabrinjavajuce

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Mike20

To je normalno, staviš negdje gdje nema što rastopiti

Miha.

ÄŒini se da su moji talijanski balasti super, a ja ih htio prodat :nono02: Usto imam duplo manje kablova nego Hylux.

4300k skoro novi i stari vjerojatno 5000k+

Yugen

Moje iskustvo sa svjetlima je :

Xenonke su dobre kao kratka svjetla, za duga netreba stavljat jer se nemoze blicati sa njima, posto xenonima treba jedno 3-4 sekunde da se ugriju kako bi u potpunosti svjetlili, xenonke dugo traju, nisu skupe, ali su i ilegalne. Osim ako nisu homologirane tj. odobrene da smiju na auto.

Ledice canbus ili ne canbus, ne traju dugo, rade 1 do 4 mjeseca,barem meni, i onda pocmu titrati, i treba ih zamjeniti. Ako su stavljene jako blizu fara ili plastike, rastopit ce ih. Ledice su takoÄ'er ilegalne za poziciju, a na zadnjoj registraciji mislim da nece biti problema.

TakoÄ'er kakve god ledice stavim na poziciju, izbacuje mi gresku na tabli ali ignoriram je.

Postoje jedne led zarulje za kratka svjetla, jako popularne u zadnje vrijeme, vrlo su jake i treba dosta spustiti far prema dolje da nebi bilo problema prema drugim vozacima. Imaju ventilator na sebi koji hladi zarulju, samo ne pašu bas na sve aute, ovisi kako koji far.

chico2288

Upravo danas sam kupio ove zarulje

Jos se nisam vozio po mraku pa ne mogu reci tocno razliku...ali ovako na pogled, puno bolje svijetle i vise je bijelo svjetlo

Gesendet von meinem HTC One M8s mit Tapatalk

dinko1981

Citat: Yugen  u 21 Prosinac 2016, 21:31:22
Moje iskustvo sa svjetlima je :

Xenonke su dobre kao kratka svjetla, za duga netreba stavljat jer se nemoze blicati sa njima, posto xenonima treba jedno 3-4 sekunde da se ugriju kako bi u potpunosti svjetlili, xenonke dugo traju, nisu skupe, ali su i ilegalne. Osim ako nisu homologirane tj. odobrene da smiju na auto.

Ledice canbus ili ne canbus, ne traju dugo, rade 1 do 4 mjeseca,barem meni, i onda pocmu titrati, i treba ih zamjeniti. Ako su stavljene jako blizu fara ili plastike, rastopit ce ih. Ledice su takoÄ'er ilegalne za poziciju, a na zadnjoj registraciji mislim da nece biti problema.

TakoÄ'er kakve god ledice stavim na poziciju, izbacuje mi gresku na tabli ali ignoriram je.

Postoje jedne led zarulje za kratka svjetla, jako popularne u zadnje vrijeme, vrlo su jake i treba dosta spustiti far prema dolje da nebi bilo problema prema drugim vozacima. Imaju ventilator na sebi koji hladi zarulju, samo ne pašu bas na sve aute, ovisi kako koji far.

Jel netko probao te "jake" ledice kao kratka svjetla u leci?

DiscoVolante

Citat: chico2288  u 21 Prosinac 2016, 22:05:08
Upravo danas sam kupio ove zarulje

Jos se nisam vozio po mraku pa ne mogu reci tocno razliku...ali ovako na pogled, puno bolje svijetle i vise je bijelo svjetlo

Biti ćeš zadovoljan sa svime osim, možda, trajnosti.
Ja ih imam na Puntu i definitivno su preporod za noćne vožnje, imam ih na motoru, montirao sam ih na ljeto, i prije par dana sam primjetio da je pregorilo dugo svijetlo, tako da i kompliciranost izmjene uzmi u obzir.

Memphis

Kak svijetle te žarulje? Jel su plave? I kolko štako?

Baso_1990

ja imam osram night breaker h4 plave su na izgled ali svijetle na bijelkasto

chico2288

Citat: Memphis  u 22 Prosinac 2016, 12:39:37
Nije plavo...vise na bijelo vuce...kostale su 30â,¬

Mairon

Po testovima osram laser nije ništa bolji od nightbreakera. A cijena je duplo veca skoro. Best buy je NBU.

DiscoVolante

Citat: Memphis  u 22 Prosinac 2016, 12:39:37

Ne znam koliko slika može dočarati, ali to ti je to u principu. Ja sam ih platio 140ak kn, H4.

Miha.

Citat: dinko1981  u 21 Prosinac 2016, 22:13:28
Jel netko probao te "jake" ledice kao kratka svjetla u leci?
Mislim da ledice joÅ¡ uvjek svijetle u rangu  halogenih. Ako se nevaram Philips je napravio H4 led žarulju koja bi trebala biti odlična garantiraju vijek od 5t radnih sati itd. Neznam dali su već u prodaji, al mogle bi biti dosta skupe.

http://www.philips.com.sg/c-p/12953BWX2/x-treme-ultinon-led-car-lamp

Mairon

Citat: Miha.  u 22 Prosinac 2016, 16:45:24
Mislim da ledice joÅ¡ uvjek svijetle u rangu  halogenih. Ako se nevaram Philips je napravio H4 led žarulju koja bi trebala biti odlična garantiraju vijek od 5t radnih sati itd. Neznam dali su već u prodaji, al mogle bi biti dosta skupe.

http://www.philips.com.sg/c-p/12953BWX2/x-treme-ultinon-led-car-lamp

Ima , samo 200 dolara košta par :D

http://www.ebay.com/itm/PHILIPS-X-treme-Ultinon-H4-LED-Hi-Low-beam-6200K-White-Car-Light-Bulb-12953BWX2-/282223162837?hash=item41b5cfb5d5:g:F88AAOSwzaJYBIM5&vxp=mtr

Miha.

Pa ovo  se isplati uzet :wink: Računaj da će trajat 12 godina i svjetlit možda malo bolje od najjače halogene.