LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

NeMiran

Ovo Plug & Pay nekak ostavlja sumnjiv osjecaj potencijalne glavobolje

Sent from my iPhone using Tapatalk

the-rider

nisam ni skuzio to, nepismeni ameri pisali  :D:
uglavnom vec narucio ove, kad dodu cu vidjeti ako sam bacio pare ili valjaju sta
http://www.ebay.co.uk/itm/272479886190?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

gandi

Citat: the-rider  u 15 Veljača 2017, 22:47:42
nisam ni skuzio to, nepismeni ameri pisali  :D:
uglavnom vec narucio ove, kad dodu cu vidjeti ako sam bacio pare ili valjaju sta
http://www.ebay.co.uk/itm/272479886190?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Po čemu je ovo bolje od obične halogene žarulje?

Cool white 6000 K - plavkasto (Osram Night Braker - 4000 K - bijelo)
150W (75W po žarulji) (Osram NB - 100W/ 50 po žarulji) - više snage = više topline = far će naj...
10 000 lumena po žarulji - savrÅ¡eno zvuči napisano. Malo pre bljeÅ¡tavo (osram = 1300 - 1600 lumena - izmjerenih i potvrÄ'enih)
Za 27 funti, što je cca 250 kn koliko koštaju Osram NB ili bilo koje u tom rangu.

I na kraju, aftermarket Philips, Hela, Osram... bilo Å¡to u HID ili sada LED varijanti ne postoji.
--->>>    click here      <<<---

the-rider

ali su LED  :to:
led kao svijetle bolje/u rangu sa xenonom, to mi treba za duga, glupa mi je imati xenon na dugima
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Ti wati su, pretpostavljam,  ekvivalent svjetla obične žarulje snage 75w, nema Å¡anse da ledica toliko troÅ¡i, možda 25-30w. Lumeni su realno oko 2000-2500 po žarulli max. Philips mogu biti led chipovi

the-rider

da, da trosi 75w to bi sjetlilo ko nuklearka  :D:
pise da su lumileds ledice, bumo vidili kad dodu

gandi

Ta snaga ne može biti prikazana kao ekvivalent, pogotovo ako uzmeš u obzir da po papiru ima 6 puta više lumena od žarulje koja jako dobro svijetli. I može imati 75 W. Pitaj boga što je u onom driveru

Philips Lumileds proizvodi LED pločice. Kao i SDK, Osram, CREE, NICHIA... i to su sve proizvodi doslovce u istom rangu. Mislim, ako se nekom isplati potrošiti brdo love za pokretanje trake za proizvodnju polovodičkih wafera i elemenata iz njih, onda nikakav fuš ne dolazi u obzir.

Bitnije je kako se ta poluvodička pločica dalje koristi, u što se implementira, kakvo joj je radno okruženje... E to čini razliku.
--->>>    click here      <<<---

Mike20

Ledice su jako napredovale, nisam više u toku koji je rekord lumena po satu
Al da, može biti svašta

the-rider

ledice stigle, troÅ¡e oko 23W  :smile:
dosta dobro izgledaju, na pločici piÅ¡e lumiled, možda i je  :D:
svijetle u rangu xenona, možda mrvicu jače

Mario_N

Zanima me koliko će izdržati ventilator na hladnjaku.

danci1993

Ako nije problem da stavis sliku ili kratki filmic da vidim kako izgleda taj led

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

AntonioK

E tu je Xzibit(Pimp My Ride)majstor :yesyes: Ice Cube za  :puca:

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: