LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

crev1986

Nadam se da ces moci stwci dojam posto nemogu ovdje nigdje naci cestu bez ulicne rasvjete

Miha.

ÄŒini mi se da ti je snop previsoki.

Svi skrivaju balaste, a neznam čemu kad svaki ureÄ'aji za podeÅ¡avanje farova na stanici za teh. pregled ima luxmetar  :rofl:
Ispitivač ne može da ne primjeti :ok: Samo je njegova volja dal će vas pustit ili ne..

Moja preporka su Osram night breaker unlimited, Philips xtreme vision 130+, Bosch 120+. Svijetle daleko bolje od običnih i nisu prežute.

Miha.

Mali test, h1.

crev1986

Po cemu ti se cini ?
Nikakve night braker nemozes usporedit s kvalitetnim ksenon ili s LED.
Mogu ti dones kad dolazim u HR Osram night braker ja ih kupio ali nisam impresioniran imam ih u garazi. Cak bi rekao da ksenon malko bolje svjetli od ovih LED ali LED je bijelija boja pa sam se odlucio za njih.
Govorim iz svog iskustva
PS. Imam automatsku nivelaciju

Mike20

Tako je.
Najskuplja i najbolja halogena žarulja se ne može usporediti s solidnim kineskim i podešenim xenonom.
LEDice su jako napredovale i još napreduju, imaju sve više lm/W.

Miha.

Jasno da xenon svijetli dva puta bolje, ja sam rekao da ove night braker i sl. svijetle dosta bolje od običnih žarulja. :ok:

crev1986
Po tome Å¡to ti snop ide predugo ravno, trebao bi padati. Tj. lijeva strana bi trebala past na nekih 15-20m..

crev1986

Aha po tom, da po EU standardu treba pada ali po Americkom standardu ne, oboje su na istoj razini ili ako ih ti sam ne poriktas

malizuti

Citat: Miha.  u 06 Kolovoz 2017, 18:00:28
Jasno da xenon svijetli dva puta bolje, ja sam rekao da ove night braker i sl. svijetle dosta bolje od običnih žarulja. :ok:

crev1986
Po tome Å¡to ti snop ide predugo ravno, trebao bi padati. Tj. lijeva strana bi trebala past na nekih 15-20m..

Kratka svjetla u europi su 40-80m a to kad nariktas svi ti iz suprotnog smjera blicaju

Miha.

Da desna strana..U principu lijeva mora past na nulu na nekih 10-20m.

Leće su največi krivac slabog svjetla na halogenim žaruljama. PreviÅ¡e svijetla blokiraju. Prozirne leće su vjerujem puno bolje. Moram priznat da ni na skupocijenijim autima nisam viÄ'ao kvalitetne leće.

crev1986

Citat: malizuti  u 08 Kolovoz 2017, 15:19:51
Kratka svjetla u europi su 40-80m a to kad nariktas svi ti iz suprotnog smjera blicaju
Opet kazem standardi se razlikuju da uvezem auto dojde u EU da trebalo bi se snop poriktat isto i ugradit zadnju maglenku.

Miha.

Po meni najbolje i najorginalnije rješenje. Isto tako ne vidim neke potrebe za time kad postoje dnevna svjetla. H1 ionako ne pregaraju često.

Mike20

To s videa je kod nas tehnički neispravan auto

AntonioK

Citat: Mike20  u 13 Kolovoz 2017, 15:17:48
To s videa je kod nas tehnički neispravan auto
Misliš zbog ledica(dnevnog svitla) ili xenona

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: