LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Prijeko

Citat: Stilo M  u 07 Rujan 2015, 13:55:32
Ajde da vidimo
Samo izbjegavaj paljenje auta sa upaljenim svjetlima :ok:
Uvijek palim sa upaljenim i traju žarulje godinama

sime

Vidim da philips ima i neke Longlife koje traju 100tkm. Meni inače obične Bosch traju jednu godinu ili cca 40tkm. Di ima kupiti ovih philips zarulja?

AntonioK

Citat: sime  u 10 Rujan 2015, 19:24:29
Vidim da philips ima i neke Longlife koje traju 100tkm. Meni inače obične Bosch traju jednu godinu ili cca 40tkm. Di ima kupiti ovih philips zarulja?

probaj viditi kod media markt ispod dvi pumpe uzimao sam prošle godine philips

aquarius017

Citat: AntonioK  u 11 Rujan 2015, 14:20:56

probaj viditi kod media markt ispod dvi pumpe uzimao sam prošle godine philips
Citat: sime  u 10 Rujan 2015, 19:24:29
To su Long Life EcoVision žarulje, 3100K, standardna duljina svjetlosnog snopa, ako je vjerovati imaju radni vijek cca 950h. Njihov jedini plus je dugi radni vijek, ništa više od toga

ccm

Uvijek mi je interesantno bacit oko na ovu temu, jer sam se i sam nalazio u istim dilemama.... Kako dobiti da far svjetli jako i bijelo ko xenon i da mi zarulja traje bar 3 godine i da sve to skupa kosta ne vise od 50kn.
Nazalost, tako nesto ne postoji  :D

Koju god normalnu zarulju stavili, far ce svjetlit gotovo jednako... Osram night breaker unlimited su najbolje zarulje kaj sam ja vidio, ali i one svjetle samo mrvicu bolje od standardnih Osram zarulja s benzinske. I brze izgaraju, naravno...

Znaci, moj savjet, ako zelite vise svjetla, stavite xenon. 500kn za kvalitetan set i mirni ste 3 godine. u stila 4300kelvina H7R zarulje i nebi trebalo bit nikakvih problema. Na tehnickom eventualno zamjenit zarulje, znaci pol sata posla jednom godisnje...

Vrlo vazna stvar, nikakve zarulje niti xenoni vam nece pomoc ako su vam farovi u banani... Znaci, ispuhat far kompresorom (jos bolje rastavit i ocistit ak vam se da zezat), ispolirat farove, i vec je to ogroman napredak.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

AntonioK

Citat: ccm  u 14 Rujan 2015, 12:47:44
Uvijek mi je interesantno bacit oko na ovu temu, jer sam se i sam nalazio u istim dilemama.... Kako dobiti da far svjetli jako i bijelo ko xenon i da mi zarulja traje bar 3 godine i da sve to skupa kosta ne vise od 50kn.
Nazalost, tako nesto ne postoji  :D

Koju god normalnu zarulju stavili, far ce svjetlit gotovo jednako... Osram night breaker unlimited su najbolje zarulje kaj sam ja vidio, ali i one svjetle samo mrvicu bolje od standardnih Osram zarulja s benzinske. I brze izgaraju, naravno...

Znaci, moj savjet, ako zelite vise svjetla, stavite xenon. 500kn za kvalitetan set i mirni ste 3 godine. u stila 4300kelvina H7R zarulje i nebi trebalo bit nikakvih problema. Na tehnickom eventualno zamjenit zarulje, znaci pol sata posla jednom godisnje...

Vrlo vazna stvar, nikakve zarulje niti xenoni vam nece pomoc ako su vam farovi u banani... Znaci, ispuhat far kompresorom (jos bolje rastavit i ocistit ak vam se da zezat), ispolirat farove, i vec je to ogroman napredak.

ccm u pravu si proba sam dosta sijalica više manje sve isto svitle bez obzira na cijenu
od 50-200kn bacanje love jedino estetski dobro izgleda

eldarobralic

Jako su mi losa kratka svjetla na bravu 2008 god.  Farovi imaju lece... imali tko savjet koje zarulje staviti? Sad su na njemu neke osram nightbraker ili ultravision (tak nest se zovu) .. za xenon sam skeptican jer koliko sam skuzio moram onu gumenu zastitu sa zadnje strane fara busiti, pa ako nekad necu vise htjeti xenon onda inam problem... molio bih nekog savjet.

Stilo M

Barem na otpadu ima razbijenih brava i dijelova pa i poklopaca
Ja mislim da pasu i sa astre gtc i mozda s jos kojeg auta
Xenon definitivno,4300 kelvina ili 5000 kelvina maksimum s tim da moraju biti kvalitetni a ne najjeftiniji
Preporucam tony-a,cro xenon..imas oglase na njuskalu
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

eldarobralic

Hvala... znaci ipak ce mi biti xenon... a dali xenon prolazi na teh pregledu?

Stilo M

Po pravilu ne prolazi ako nije sve tvornicki
Ali kod nas jos uvijek prolazi
Samo nesmije svjetlo biti plavkasto nego bijelo i zasad ne diraju
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

gt3

get

Da, nažalost, takve egzibicije prolaze jedino kod nas.

Pisao sam MUP-u vezano za to, ali tamo ionako radi lobotomija.

Kod nas se svi zakoni provode selektivno, neki postoje samo na papiru.

Mike20

Nažalost zakoni su takvi, u ovom slučaju zanemarena je sigurnost.

DA je neznam kak far novi, leća i obična žarulja po noći i kiši kad ti je svjetlo najbitnije, vidi se katastrofa loše, Vozio sam ganc nove aute koji imaju farove s lećom u tim uvjetima.

Xenon u leći ima isti snop i ssve ko i obična žarulja, samo što daje više svjetla pa i puno bolje vidiš

Glupost je ta da možeš staviti 200W žarulju u far koja ima 5 puta više svjetla od obične žarulje od 55w i s njom si legalan, iako će ti se far rastopiti kao i žice na instalaciji.

Al xenon koji bolje svijetli, manje grije far, puno manje struje troši od obične žarulje (ekologija) je ilegalan. U biti nije ilegalan, neideš u zatvor radi toga, nego se smatra tehničkim neispravnim.

Osobno mislim da xenon u leći apsolutno nikom ne smeta, ak ću taj 1 metar dalje/bolje vidjeti da se nešto ne dogodi, nek mi skida tablice s s auta tko hoće ili ruši na tehničkom.

dinko1981

Slazem se sa tobom, ja imam xenone u leci 4300k, malo kvalitetnije -hyluxtek i svjetlo je cisto bijelo i vjerujem da nikome ne smeta a meni puno pomaze u voznji i zaista bi trebalo uvest neka pravila da se to moze u praksi legalizirat a ne samo u teoriji, ovako je sve u istom kosu sa npr 8000K u obicnom faru.

gt3

pa, ne znam bas... ako leca i far nisu radeni za xenon, onda to ne radi kak treba. ako je xenon serijski onda bi trebalo raditi ok, ali ima primjer od prije par godina kada su izasle Insignije koje su, srijski, imale previsoko postavljen snop koji je smetao.