Stilo - model opreme

Autor Marea Mtuning, 30 Ožujak 2009, 10:43:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Marea Mtuning

znam da stilo ima opremu,active,dinamic....i jos neku
sad mene zanima,koja oprema sta ima??
neznam koju ja opremu imam  :)

dancy

Linije opreme

Najvazniji paketi opreme su:

Active: Dual-Drive elektricni servo upravljac, mjerac obrtaja, ABS sa EBD, tonirano staklo, putno racunalo, elektricne dizace prozora naprijed, centralno zakljucavanje sa daljinskim upravljanjem, asimetricno djeljivu i preklopivu zadnju klupu, branike u boji karoserije, sjedistem vozaca podesivo po visini, elektircki podesivi i grijani vanjski retrovizori, ogledalo za sminku sa osvjetljenjem na vozackoj strani, svjetla za maglu, po dubini i visini podesivi upravljac, MyCar, naslon za ruku na zadnjoj klupi sa drzacem za flase I pretincem te otvorom za skije, funkcija "Follow-me-home", RDS auto-radio sa kasetom, ISOFIX priprema na zadnjoj klupi, blokada motora, prednji I bocni zracni jastuci, zracni jastuci za glavu.

Dynamic: sadrzi dodatno manualnu klimu, asistent kocenja, RDS auto radio sa CD playerom, ESP, preklopivi naslon suvozackog sjedista.

Abarth ( samo 2.4 20V): automatska klima, 2 zonska sa mogucnocu hladjenja pretinca za rukavice, govorno biranje za telefon, parking senzori, senzor kise, upravljac podesiv po visini i dubini, One-Touch podizaci stakala, senzor svjetala, navigacija sa velikim diplejom, CD- Radio, alu felge, tempomat, 6 zracnih jastuka.

Dodatna oprema: izmedju ostalog Telematik System, senzor kise, parking senzori, stakleni krov, sjedista podesiva na struju sa memory funkcijom, bocni zracni jastuci I za zadnju klupu. Automatik nije bio dostupan, osim u Abarthu.

Inace, citava Stilo familija se odlikuuje visokim sigurnosnim nivoom. Cak do 8 zracnih jastuka, nasloni za glavu na svim sjedistima, ISOFIX pripreme na zadnjoj klupi, elektronicka pomagala kao ABS, EBD, ASR, MSR ili ESP (koji nije serijska oprema u svim verzijama) su osnova sigurnosne opreme u Stilu.

Od 2004. godine je Stilo ponudjen u 5 linija opreme i to: Stilo, Active, Dynamic, Abarth i Abarth Selespeed, dok je Fiat Stilo Multi Wagon ponudjen u 3 linije i to: Stilo, Active i Dynamic. Serijski, svi modeli Stila su opremljeni elektricnim servom, elektricnim podizacima stakala naprijed, blago zatamnjenim staklima, obrtomjerom, pripremom za radio sa antenom i 6 zvucnika. Takodje, pod serijsku opremu spadaju i elektricnopodesivi i grijani retrovizori, centralna brava sa daljinskim upravljanjem, My Car (opcija personiliziranja auta) zajedno sa putnim racunalom i pokazivacem vanjske temperature, podesavanje upravljaca po visini i dubini, farovi sa "Follow-me-home"-funkcijom, asimetricno djeljivi i preklopivi nasloni zadnje klupe, maglenke i elektronicka blokada motora. Kod dizelskih modela, serijski se isporucuje i dodatni grijac za brze paljenje zimi i po ekstremno niskim temperaturama.

Jos jedan redizajn se desio i to 2006. godine, sa novim izgledom felgi, maske, lajsni i nekim novim bojama.

U zavisnosti od linije opreme , ili opcionalno, u ponudi su bili jos i : manuelna klima, dvozonska automatska klima, naslon za ruku na zadnjoj klupi, upravljac oblozen kozom, senszor kise, senzor svjetala, parking-senzori, aluminijske felge, elektricni podizaci zadnjih prozora, Easy Go elektronski kljuc, alarm, Cruise Control, multifunkcionalni upravljac, unutrasnjost presvucena kozom, metalik lak, elektricki podesiva sjedista sa memory-funkcijom, navigacija, grijanje sjedista, perilica farova, stakleni krov „Sky Window“, Hi-Fi sistem sa 6 zvucnika i subwooferom te xenonski farovi.

Posebni paketi opreme:

- Trofeo
- Torino
- Michael Schumacher (samo 2.4 20V i 1.9 JTD 150 PS)
- Feel
- Linea Sport
- Formula S
- Racing

ako ti je sta pomoglo super :)

Max Abarth

ideeeeeeÅ¡Å¡  :zbunj

dancy  :resp :resp :resp :resp :resp :resp :resp

dancy

Citat: Max Abarth  u 30 Ožujak 2009, 17:27:34
ideeeeeeÅ¡Å¡  :zbunj

dancy  :resp :resp :resp :resp :resp :resp :resp
znam znam znam,a u ove 3 godine sto vozim abarth-a dota toga vec znam ali tebi jos nisam ni do koljena max!

Zoki7466

sori ak je ot ali dancy stvarno  :resp

@ marea m..ti bi onda valjda imao dynamic ili..?

Marea Mtuning

dancy  :resp
ja imam dynamic onda

badblue


dancy

Citat: badblue  u 01 Travanj 2009, 12:45:47
ja imam abartha.... :D
svaka čast
:resp :lol :lol :lol

badblue

ubojita kombinacija  :)

nego sto je to MSR i EBD????  to mi se jos nije izbacilo kao gresku na tabli pa nisam siguran da li mozda i to imam   :rofl

:wiii:

dancy

Citat: badblue  u 02 Travanj 2009, 00:01:41
ubojita kombinacija  :)

nego sto je to MSR i EBD????  to mi se jos nije izbacilo kao gresku na tabli pa nisam siguran da li mozda i to imam   :rofl

:wiii:
EBD---electronic brake force distribution
MSR---traction control system, engine drag torque control

pa ti prevedi na naš jezik :) :) :)

aztraliz

OVO prvo bi bilo EBD - kontrola raspodjele koćione sile  :neznam:

aztraliz

Ispravak   :wiii:

EBD = Elektronička raspodjela sila kočenja
Da bi se maksimalno povećala sila kočenja, Toyotin sustav EBD automatski podešava silu kočenja sprijeda-straga odnosno lijevo-desno. Time se znatno smanjuje put kočenja te zadržava stabilnost čak i pri naglom kočenju ili u zavoju.
________________________________________________________________________________________________________________

Regulacija vučnog momenta motora (MSR)

Regulacija vučnog momenta motora MSR sprječava sklonost pogonskih kotača blokiranju zbog efekta kočenja motora na glatkom kolniku, onda kad vozač iznenada otpusti gas ili brzo vrati u neki stupanj prijenosa. Zbog efekta kočenja motora pogonski kotači mogu biti skloni klizanju. Oni nakratko gube kontakt s podlogom, vozilo postaje nestabilno. Regulacija vučnog momenta motora u tim situacijama održava stabilnost u vožnji i time poboljšava sigurnost.
Sve nužne informacije procesor regulacije vučnog momenta motora dobiva od senzora broja okretaja kotača i od procesora motora odnosno mjenjača preko CAN-sabirnice podataka. Ako procesor prepozna proklizavanje, onda regulacija vučnog momenta motora preko CAN-sabirnice podataka šalje signal procesoru motora da lagano poveća broj okretaja motora, dok se pogonski kotači ponovno ne počnu okretati odgovarajuće brzini vozila. Tako se vozilom i dalje može upravljati, a održava se i vozna stabilnost.

Regulacija vučnog momenta motora radi u cijelom području brzine.



:funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

badblue

sad kad imamo objasnjenja   :resp
da li je to bio dio serijske opreme ili se moralo nadoplacivat jer mi se na prvi pogled ne cini nis fensi smensi....a mozda se varam  :82:

tek tako da znam da li i to mogu dodat u popis opreme   :wiii:

u sto mi je heben ovaj smajlic  :wiii: :wiii: :wiii:    :rofl

aztraliz

Ma vjerujem da je to u serijskoj opremi za naÅ¡e tržiÅ¡te, to je vjerovatno raÄ'eno za Å¡vabe.... svejedno ja nisam ćuo ni za jedan stilo sa svom tom opremom.

TakoÄ'er da spomenem Å¡to se tiće EBD-a to je joÅ¡ jedan komad elektronike viÅ¡e u stilu koji se najvjerovatnije veže na koćioni sistem i uz svoju prvu dužnost ima i joÅ¡ jednu a to je zaje  ;D (CENSORED)  ;D bvt vlasnika.

Kao i sva ostala elektrifikacija :idea: al nema veze zato obožavam fiat toliko da mogu uz njega položiti diplomski iz elektrifikacije  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

aztraliz

Citat: aztraliz  u 02 Travanj 2009, 22:02:54
Ma vjerujem da je to u serijskoj opremi za naÅ¡e tržiÅ¡te, to je vjerovatno raÄ'eno za Å¡vabe.... svejedno ja nisam ćuo ni za jedan stilo sa svom tom opremom.

TakoÄ'er da spomenem Å¡to se tiće EBD-a to je joÅ¡ jedan komad elektronike viÅ¡e u stilu koji se najvjerovatnije veže na koćioni sistem i uz svoju prvu dužnost ima i joÅ¡ jednu a to je zaje  ;D (CENSORED)  ;D bvt vlasnika.

Kao i sva ostala elektrifikacija :idea: al nema veze zato obožavam fiat toliko da mogu uz njega položiti diplomski iz elektrifikacije  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Ispravak rećenice

Ma vjerujem da je to u serijskoj opremi za naÅ¡e tržiÅ¡te, to je vjerovatno raÄ'eno za Å¡vabe.... svejedno ja nisam ćuo ni za jedan stilo sa svom tom opremom u HRVATSKOJ !!!!