Novi Bravo-trajanje guma

Autor get, 13 Svibanj 2009, 11:04:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ilija.r

e da se pohvalim. :) danas sam stavio na moju limuzinu kontinental sport contakt 5
only FIAT

zvrk

svaka čast  :bravo
fenomenalna guma.....top of the top  :super:

get

Ajde detalji malo

gdje

koliko

prvi dojmovi

:D

ilija.r

platio sam 130e kom.sto se tice karakteristika drze fenomenalno na putu.inace ne vozim brzo aj jesam juce.
:devil: :devil:
only FIAT

get

A jesi Å¡tur na informacijama.
Jesi to uzimao u HR ili u Zlo? i koji dućan?

I da, koje si gume imao prije tih? SC3 ili neke druge :D i na koliko si ih mijenjao?

ilija.r

ne druze.ja sam iz crne gore.kupio sam u budvi.prije njih sam imao hankok gume.neke ventura w12 i mogu reci da su nikakve drzanje nije lose ali trajale su manje od dvije godine.   nego htio bih da mu stavim manje a zimske za sledecu godinu.ovo su 17 a vidio sam da mogu 16 i cak 15.jel to neko radio inace.
only FIAT

Gemist Nino

Ja ti imam 15 cola zimske gume,sava Eskimo s3,uzivancija prava,a gume jeftine!

get

OK

Hvala na Info.

Inače SC3 je takoÄ'er izvrsna guma, pa pretpostavljam da je i 5 čak i bolja. I koliko sam čitao, popravili su i trajnost.

Uglavnom super, osim cijene :(

al dobro i ja očekujem cijenu od 100-130â,¬

gt3

koja je najtrajnija guma? radim puno kilometara, a vecinom pri 80-100 km/h i ne divljam pa mi je najvaznije da mi traje.
sad vozim na zimskim Dunlopicama, vec druga zima i ok su, izdrzat ce jos iducu zimu.
ljetne su Pirelli P6, imaju cca 40k km i vozit cu ih do kraja godine...

mjet

po meni vise ovisi nacin voznje nego sama guma,iako naravno da ovisi i o gumi!
gumu ubije(pogotovo siru gumu)autocesta,slajfanje i okretanje volana u mjestu,tak da kako vozis toliko ce  i trajati!

get

Dobra guma se mora trošiti. AKo se ne troši nije dobra.

E sad, pitanje je gdje je optimum potrošnja/trajnost gume.

Kod mene, recimo ima još dosta mesa (mogu izmjeriti, ali rekao bih 4-5mm na prednjim, ali stvarno moram provjeriti), ali jednostavno svojstvo gume se već izgubilo, trenutno su gume stare 3.5 godine i imaju 37kkm.

Jednostavno sam prilagodio stil vožnje prema trenutnom stanju gume, ali ne mislim ih voziti do zakona propisanog utora :D

gt3

to sve znam, trazim neki optimum. ne vozim da bi ih jako trosio, a kilometri se vrte i vrte, godisnje cca 25k. trezim da mi izdrze 3 godina, cca 45k km. mislim da ne trazim nesto nemoguce

Miha.

Dobra guma je ona koja se meÄ'ustalom i najmanje troÅ¡i ;) S Continental nemožeÅ¡ fulat koju god njihovu gumu uzmeÅ¡..

ivanm

Citat: gt3  u 29 Veljača 2012, 15:03:20
to sve znam, trazim neki optimum. ne vozim da bi ih jako trosio, a kilometri se vrte i vrte, godisnje cca 25k. trezim da mi izdrze 3 godina, cca 45k km. mislim da ne trazim nesto nemoguce

nešto si pobrkao, kakvih 45k? može ić tolko guma bez problema ak je u redu ovjes..
ako godišnje radiš 25k a tražiš da izdrže 3 godine onda je to nemoguće.. nakon 75k svaka je guma na koncima..

pirec

Citat: Kiro  u 29 Veljača 2012, 15:10:54
Dobra guma je ona koja se meÄ'ustalom i najmanje troÅ¡i ;) S Continental nemožeÅ¡ fulat koju god njihovu gumu uzmeÅ¡..
ContiSportContact 3 33000 km,sad su Bridgeston Potenza RA050,napravio s njima 16000 još su ko nove
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!