Bravo/a 1.4 12v i 1.2 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:38:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Citat: kiky776  u 03 Rujan 2013, 19:43:14
Total Quartz 7000 i 9000

Poslano sa mog GT-S6810P koristeći Tapatalk 4

E uzo sam Total 7000 ... bio sam stavio za probu Shell Helix 10w40 guta ga ko luda ...

Vedrane30

Molim ako ima tko od bivsih/sadasnjih vlasnika da mi kaze iz prve ruke nesto o ovome autu.
Znam da im je problem u bregastoj osovini koja ima slabo podmazivanje jer se cjevi za podmazivanje s vremenom zastopaju lagano i da hoce popucati klackalice te da dosta trosi goriva...
Auto imam tek 3 dana i strah me da se ne pocne kvariti uskoro.
Inace mjenjac joj se odlicno ponasa zasada i nema greske na njemu.
No kao i svaki stariji auto imam i mana na njoj.
Trebao bih rastaviti km sat da zamjenim iza sijalice a neznam kako se sat skida,trebao bih i rastaviti suvozacev tapecirung vrata da podmazem sistem dizanja prozora jer se jako tesko i spusta i dize,i preko prekidaca na vozacevim vratima i preko prekidaca na tim vratima...
Zanima me i zasto kada povucem rucicu za podizanje prednje haube hauba ne iskace sama van sa klina nego ju netko drugi mora povuci iz lezista da se moze otkaciti...dali ima neki feder koji je otpojen ili nesto drugo...
Ako ima voljnih ovdje da mi pojasne te neke stvari i napisu malo konkretnije o tom autu i karoserijski i o motoru bio bih zahvalan :)
Inae ja se nemogu pozaliti na potrosnju...zasad...

brava 312

Za skidanje kilometar sata imaš dva vijka kod volana i imaš gore poviš tri vijka. zatim dkineš poklopac osigurava i imaš jedan vijak kod ventilacije, zatim to skines i ostalo je lako.
Što se tiče haube mora biti feder.
A obloge normalno sve ošarafi oko ruba imaš dva vijka di je ručka za otvaranje vrata i još jedan bude tami di imaš rupu, onaj rukohvat, skines gumeni čep i ispod je vijak

Vedrane30

Hvala ti puno :)))))
Gledao sam na prednjoj haubi feder i vijak koji ga stisce i pokusavam malo pomjerti feder pomocu vijka ali tvornicki je jos sve stisnuto i nekako premazano da nemogu ni pomaknuti vijak i sad neznam sta uciniti da mi ne pukne zub federa kada ga stezem/odtezem...

brava 312

Možda je auto bio lupan pa nešto špana, probaj vidjeti jeli zapinje gdje

Vedrane30

Nigdje nista ne spana,samo kad povucem rucicu unutra netko mora povuci haubu prema gore da se otkaci jer ne izbija ju van...

casual

sajla ti se opustila
imao isti problem na cromi, treba samo sajlu zategnuti da bolje potegne

Vedrane30

Ali otpusti rucica sajlu ali ne izbija se hauba sama van,treba mi uvjek netko da ju podigne gore kada ja povucem rucicu...

casual

tako je i meni bilo, sajla nije dovoljno potegla pa feder nije mogao dignuti haubu

fiat bravo

Citat: casual  u 23 Studeni 2013, 11:25:25
sajla ti se opustila
imao isti problem na cromi, treba samo sajlu zategnuti da bolje potegne

kako se zategne sajla,meni isto neiskoči hauba kad povučem ručicu
...SAD Ã,,†E SAMO Ĺ TO NIJE...

casual

iskreno, pojma nemam, auto je zavrÅ¡io u dijelovima prije nego sam to rijeÅ¡io  :D
ali isprati je kuda ide, vjerojatno se na nekom mjestu može skratiti kopčom ili pritegnuti nekako

cupavica lorena

trn na haubi moras malo otpustiti,ili gume s lijeve(i) ili desne strane,ovisi o tome kako ti stoji poklopac kad ga zatvoris
ako nemate hobi,kupite fiat

fiat bravo

Citat: cupavica lorena  u 23 Studeni 2013, 20:44:18
trn na haubi moras malo otpustiti,ili gume s lijeve(i) ili desne strane,ovisi o tome kako ti stoji poklopac kad ga zatvoris

probam i ovo vidjeti uz sajlu,a gume i taj trn znam da su skidani jer sam to ja bio napravio
...SAD Ã,,†E SAMO Ĺ TO NIJE...

Vedrane30