Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

andreiGT

ja sam prije 2 g mijenjao taj regulator pakni, platio sam ga 150 kn polovnog. prije dva tjedna sam mjenjao pakne otkrio sam da i drugi ne radi,al sam uspio one limice malo ispraviti i sad radi.
bio sam na tehničkom i razlika je vrlo mala jedna 1600N druga 1700 N

taj regulator ti inače služi da kako se pakne troše da ih on približava dobošu ,da bude uvjek isti razmak
sad ako ti jedan regulator ne radi i nemožeš jeftino naći drugi, isključi i taj ispravni i sam naštelaj kočnice. samo šta ćeš to morati ponavljati svakih 30 tkm kako se pakne troše

pričao sam baš s jednim majstorom o tim regulatorima i kaže on da to ne radi na 70% posto auta koje je on radio. on to ručno naštela i nema problema
novi je regulator 600 kn

NikolaST

Hehe, znam čemu služi i kako se Å¡teluje. Moj tu funciju ne obavlja viÅ¡e. Sam od sebe se full raÅ¡iri nakon nekih 200 km, blokira mi kolo  i onda ponovno Å¡telovanje...samo me ime zanimalo, da znam kad budem novi ili polovni tražio
assumption is the mother of all fuckups

Elra

Ujutru, kad lagano kocim osjetim da mi se zadnji kraj spusta, kasnije nista? Sta to moze da bude?
Takodje sam primijetio da mi kod naglog kocenja zadnji kraj malo bjezi u lijevo...

fxx

sa zadnjim kocnicama ti nesto nije uredu. to moze bit jako opasno... cim prije kod mehanicara

Elra

Imam problem sa prednjem desnim kraktim svjetlom, nesto je otkazalo. Utvrdio sam da osiguraci i sijalica nisu. Sta bi jos moglo da bude? Skoro sam imao isti problem sa lijevim svjetlom, ali je uzrok bio osigurac.

topolino

Citat: Elra  u 19 Svibanj 2012, 20:44:15
Imam problem sa prednjem desnim kraktim svjetlom, nesto je otkazalo. Utvrdio sam da osiguraci i sijalica nisu. Sta bi jos moglo da bude? Skoro sam imao isti problem sa lijevim svjetlom, ali je uzrok bio osigurac.

oksidirana masa ili ti odlazi rucica na volanu. Pogledaj po forumu mozda je netko postao kako ugraditi relej za svijetlo pa ti nece crkavati rucica.

Citat: denim  u 18 Travanj 2012, 13:38:24
kod mene je tehnicki malo kompliciran gledaju sve zivo sta postoji pa me zanima dali bi trebao imati kakvih problema na tehnickom ako nemam zadnji i srednji lonac vec samo cijev i sportski zadnji lonac.

Ako su raspolozeni rusit ce te i zbog prve pomoci jer svake 2g. treba nova, tako da nema pravila. Ja sam imao na hyundaiu mali prvi lonac i zadnji za grupu N i nikad me nisu drkali na teh, niti mup. A znao je urlati kada bi presao 4000okr i redovito je pucao kod oduzimanja gasa. Kod samo zadnjeg sportskog lonca pomaze nesto veci fi cjevi jer onda plinovi brze gube energiju i manja im je brzina na izlazu iz lonca pa se manje cuju. Ako te ruse promijeni stanicu za teh.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

NikolaST

zna li tko kako se skidaju oni rukohvati Å¡to su putnicima iznad glava montirani?

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

NikolaST

S unutarnje ili vanjske strane su poklopci? Danas sam baš suvozačevog namjerava skinit ali sam odusta
da ne bi bzvz plastiku oštetia

kiky776

neznam kako objasnit, na rubovima su ti poklopci, i skidaju se , ne kužim na šta misliš s koje strane ?
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

NikolaST

Proučit ču malo bolje, hvala u svakom slučaju

ivan495

Imam pitanje za vlasnike Bravo-a 1.6 ..
Kakav je osjećaj u vožnji i performanse? Neki kažu da je auto slab, drugi kažu da ok ide, treći kažu nešto nešto treće.
I što bi ponajviše trebalo pripaziti ako se kupuje takav auto?

zvrk

Iako nemam 1.6, već 1.8....oba motora po brzini i snazi (1.8 ima 10ks više,ali i 50kg više) tu negdje...
Sve zavisi koje si aute vozio prije...pa će ti se po tome stvarati osjećaj.

1.6 motor sa svojih 103ks ide dobro....i što je karakteristično za većinu Fiata....oni se razbude tek na višljim okretajima....znači iznad 3500-4000 rpm....i onda postaju veseliji i zabavniji za vožnju.

Za vozače početnike je taj motor i auto odličan izbor.....jako je pouzdan...i dovoljan za sve potrebe.

A za što bi trebao pripaziti kod kupnje.....to će reći vlasnici 1.6....iako mislim da nema nekih specifičnih stvari, već je isto kao i kod svih drugi rabljenih auta...

kiky776

Å¡to se tiče maÅ¡ine, neznam na Å¡ta biÅ¡ trebao posebno pazit, jer rijetko kada neÅ¡to crkava na tim 1.6 a dijelovi su smijeÅ¡no jeftini, a auto ide ok sa tih 100 konja, živahan je na viÅ¡ljim okretajima, potroÅ¡nja 8-11, možda jedino pazit da auto nije zaguÅ¡en  ;)
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

tutto

Remen ili ti razvodni mehanizam treba mjenjati na vrijeme tj. i prije vremena posto je znalo biti problema i tu su osjetljivi.... Stavljati orginal remen ili eventualno kvalitetnu zamjenu. Preporuka je mjenjati na 80 tk, iako sam ja radio i 120 tk. Imao sam ludu srecu kad sam vidio sa kakvim sam se remenom vozio. Sve drugo je zanemarivo i manje bitno, samo pazi na redovitu zamjenu remena, spanera,.. i nemas se kaj brinut ako je iole dobar auto