Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

NikolaST

Prije 20 tkm, znači godinu i nešto sam prominia stražnje amortizere.
U ovom slučaju radi se o Monroe amortizerima i već vrisnuli.
Zadnji kraj mi skače ka divlja kobila pa samim time ga gubim u zavojima i produljuljem put zaustavljanja...
Ima li tko kakvu preporuku koje da stavim ili od kojeg modela...i ako bi recimo za 2.0 ili 2.4 Mareu uzea stražnje, bili oni tvrÄ'i bili i dali paÅ¡u na 1.6
assumption is the mother of all fuckups

zvrk

Tu ti nema puno filozofije....najbolje je ne kemijati i uzeti novi amortizer za svoj model.
Marea je poznata po tome da joj odlaze zadnji amortizeri.
Ako želiÅ¡ tvrÄ'e...onda uzmi Kayabu Excel-G....ili tako neÅ¡to...

Oni su puno tvrÄ'i od Monroa...i dosta dobro drže i dugovječni su. Ja ih imam trenutno oko godinu i pol...i joÅ¡ uvijek su super.... :good:

Mislim da se može naći za nekih 500kn zadnji par...možda i nešto niže sa popustima...neznam točno kako se sada kreću cijene...

NikolaST

Hvala na brzom odgovoru  :ok:
Ma ovi su novi bili kad sam ih stavio, gledao čovjek po katalogu i dao mi za Tipo amortizere,
da je u biti to isto...koštali 200 kn, tako nešto

Znači Kayaba...thanks

zvrk

vjerojanto kod Fiata jedan amortizer (npr. za tvoju Mareu 1.6) paše i na ostale srodne modele...pošto je to sve isti ili sličan ovjes...kao što znamo da se puno dijelova podvozja da staviti na druge modele, pa tako i amortizer...

meni je KYB-a odlična za tu cijenu....je da je malo tvrda...ali drži cestu i ne troši se....
sve zaÅ¡tite su joÅ¡ na svom mjestu...nigdje traga puÅ¡tanja....rade uredno svoju funkciju...a ti znaÅ¡ koliko rupa, grba, ležećih i ostalih prepreka ja proÄ'em dnevno po gradu...

ako imaÅ¡ love...počasti se sa Bilsteinom.....ili KONI....ili tako neka vrhunska marka  :super:

NikolaST

Hehe, rado bi se počastio...ali moram još nekoliko uplata
u državni proračun obavit... :D
Strpit ću se do kraja 9-og, u Bg ću ići a masu jeftiniji dijelovi tamo,
uzimao sam i prije...

zvrk

;D ImaÅ¡ i drugih marki koji su ok...ali poÅ¡to nemam osobnih iskustava sa njima....ja ti preporučujem KYB.
Možda ti netko preporuči joÅ¡ bolje i jeftinije.  :good:

andreiGT

jedno pitanje.... jeli moguće na bravu 1.6 98g promjeniti samo kompjutor ili se nemože radi koda ključa?? inače mi ne svijetli kad dam kontakt,kao npr lampica ulja

KKIIKKII

ako je sve u redu sa čitačem koda kod volana, onda nemožeš samo komp promjeniti,

možda je žaruljica izgorila pa zato ne svjetli kod ključ,
1998 god **** 348000 km ****

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

andreiGT

da pali on normalno ,no problem je u nemirnom radu u leru,auto sam vozio majstoru koji ga je spajao na dijagnostiku i on sumnja da je do kompjutora. mene zanima samo može li se na bravu zamjeniti samo kompjuter bez zamjene ključa i brave i ostalih vezanih stvari

kiky776

ako mijenjaš ecu (kompjuter) moraš i kod iz ključa mijenjat ili treba dekodirat ecu
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

brava 312

Jeli zna tko dali pašu zadnji montizeri s brave na mareu i prednje vilice s brave na mareu?

zvrk

za vilice znam da ne pašu...a za amortizer neznam...ali mislim da isto ne pašu....

nenad_5

vilice ne pasu a amortizeri su isti, jedino marea karavan ima deblje amortizere ali isto pasu
FIAT

NikolaST

Ajte mi molim vas ponovite koji sve auta vozačevi sicevi pašu na šaraf u Mareu a koji s nekim preinakama i koje bi to točno bile.
Danas sam po ko zna koji put vario sjedalo, izludit ću viÅ¡e s njime  :puc:  :violent-smiley-039:

Malo mi je hitno pa bi vam bio zahvalan :ok: