Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

bravo16

jucer sam primjetio da mi fali antifriza/vode (a prije mjesec dana sam gledo bilo je taman)...danas citam da bi to moglo bit zbog brtve, jos uz moje probleme sa radom u leru i pregrijavanjem u leru se i uklapa, neki dan sam i bijeli dim primjetio u voznji al nisam previse pozornosti tome davao...jos cu probat odcepit i provjerit dal se dize voda kada dajem gas.

joj ak treba brtvu mijenjat... :facepalm:

bravo16

kada sam odsarafio cep culo se ispustanje zraka, kao kad otvaras frisku coca colu
crijevo je relativno mekano na dodir, moze ga se stisnut
nadolio sam cistu (destiliranu) vodu privremeno, ionako treba kompletno antifriz promijenit uskoro

kada je odsarafljen cep, i turiram sa autom nema vidljivog pada/povecanja "vodostaja" kada se gleda tamo gdje su oznake max i min, kroz rupu kad gledam se vidi malo da raste/pada

Mjehurice nisam primjetio...

NikolaST

Imam ja jedno pitanje:
Kako otvoriti vozačeva vrata kojima je mehanizam za otvaranje prdnuo?
Ni izvana ni iznutra se ne mogu otvoriti a ni zaključati izvana, samo iznutra i preko centralne na suvozačeva vrata.
Kako ih otvorit a da ne polomim, oštetim ih?
assumption is the mother of all fuckups

NikolaST

KKIIKKII

jedino što mi pada na pamet da bi mogao učiniti sada kad su zatvorena ,

- vozačevo sjedalo poguraj  skroz nazad ,

-odšarafi tapacirung sa vrata,(sve šarafe)

- sa donje strane tapacirunga zaguraš ruku ispod njega i vrata, moraš probušiti najlon naljepljen na vrata

- pokuÅ¡ati napipani polugu-tanku Å¡ipku,  dužine 10-15 cm koja ide na samu bravu i potegnuti je prema gore i na taj način otvoriti,

mjesta je jako malo i ako imaš deblju ruku bude teško išlo.
1998 god **** 348000 km ****

NikolaST

Evo da javim da se problem rijeÅ¡io, na "Fiatov način", sam od sebe  :rofl
Dakle nakon nekih dvadesetak dana, vrata se jednostavno otvorila  :D

bravo16

Moze mi netko reci koja bi bila razlika u simptomima izmedju lose svjecice i loseg injektora?

filipkc

decki jedno pitanje,dal pasu opruge s bravoja hgt-a na obicni 1.6 16v?  :D

chrisRi

NikolaST

Zna li itko što znači kad se na onom malom zelenom displeyu pojavi poruka: ERROR CL.

To mi se na marei pojavilo prvi put prije nekoliko godina a sad dva puta u razmaku nekoliko dana

brava 312

Jeli netko zna koliko je mm je promijer glavčine tj. trebao bi dati tokariti prsten za alu felgu ali neznam koliko treba biti unutarnji promijer prstena koji nasjeda na glavčonu

thomekh

brava 312

Green Punto

poz ekipa eo ja se malo zainteresirao za bravo 1.6 16V +LPG pa navratih ovdije da postavim par pitanja...

znaci zanima me:
-cijena servisa
-cijena dijelova
-na sto paziti pri kupovini
-na koliko km se pojavljuju neki veci kvarovi ili problemi
-koje su im mane i bolesti
-koja je izvedba plina bolja, na flandu ili direktni...procitao sam da na flandu puno vise trosi
-koliko realno dati za takav auto jer ima ih na njuski od 700 do 2000â,¬

zahvaljujem se na informacijama :D mada mi je najveci problem pogledat auto, jer kod nas u slavonij nisam nasao ni jedan sa plinom...sve nesto zagreb i more...mislim nije problem otic do zg-a tih 2oo-tinjak km ako je auto odrzavan i u redu, al ako dodem tamo a auto groblje onda se mogu propucat...a opet kupit ga i vozit se za 10-11 litara goriva mi je nekako puno...

edit: zanima me jos kolika je rega + osiguranje bez ikakvog popusta....
Cuore Sportivo   :wiii: