Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

bded

teško da je do amortizera....prije bi mogao biti neki selen ili ležajevi

pentium4

evo imam priliku da zamijenim za fiat brava 1.6 16V benzin+plin pa me zanima kakva je potrošnja,koliko je dobar motor,ima li kakvi mani...

sanja

jedan od najboljih motora u bravu, pije 8-10, osjetljiv na zupčasti pa nemoj štediti na tome, na plinu sam čula da ide slabije nego na benzin, moj bravo je imao plin pa je od detonacija eksplodirala rezonantna kutija i crijeva od usisa, neke veće mane nema, moja preporuka..

NikolaST

Ako je direktni sustav plina a ne na flanÄ'u Å¡ta se kaže ka u Å¡injorine iz posta iznad, ide odlično. Kod mene je stag300 sustav, preÅ¡a sam 45 000 do sada na plinu. Razlika plin - benzin Å¡ta se snage tiče, nema. PotroÅ¡nja ista.
Najbitnije ti je da je plinski sustav redovito kontroliran i servisiran. Svaki put kad dodjem na kontrolu, meÅ¡tar spoji laptop na ECU od plina da vidi jel sve ok. Ja imam samo pozitivna iskustva a nad se da ćeÅ¡ i ti  :ok:
assumption is the mother of all fuckups

duky1986

gle ja ti imam plin na flanÄ'u već cca.80tkm...........nemogu reć da je drastična razlika u ubrzanju(da puno gubi na snazi)....to je osjetljiviji koliko sam shvatio nego direktni.....meni pije 10-12l plina ssa tim sustavom.....kad sve zbrojiÅ¡ i oduzmeÅ¡ imam isto tako pozitivna iskustva sa autekom...

p.s. prije 5mj sam bio s njim u Düsseldorfu(1250km u komadu).....tako da moj tari drug još može na duge staze!!!
Pozdrav s Jadrana!!!!

brava 312

Imam jedno pitanje da vidim kako ste vi ostali zadovoljni sa kočnicama na autu.
Jer kad uzmem u usporedbu druge aute fiat ima jako jako loše kočnice.
Imao sam na bravi 1,6 16V pune diskove i odlučim se na samoventilirajuče od 1,8 Gt i ajd koči malo bolje, teže se pregrijavaju. Kako sam kupio mareu odmah sam prebavio sa brave na mareu samoventilijajuče diskove.
Ali ja i dalje nisam zadovoljan sa kočnicama, napred su novi diskovi koji imaju cirka 3000 - 5000 km odprilike
Znači diskovi su Delphi (neznam kakve su kvalitete) kupio u sloveniji u fiatovom servisu, disk pločice su Trw isto kupljene u sloveniji. Zadnje pakne su dobre, sve je dobro ozračeno i papučica kočnice dobro hvata ne propada puno. Ako bi sada recimo sa brzinom od 100 - 120 km/h stao na 0 ono stvarno moram dobro da pritisnem papučicu kočnice. Možda bi pomoglo da je glavni kočioni cilindar od drugoga auta da viče pritišče pločice.
Jeli zna koliki pritiska mora da bude ako se sa odreÄ'enom silom stisne papučica da stvara odreženi tlak u kočionim cjevima?

zvrk

Citat: brava 312  u 12 Siječanj 2012, 18:09:04
Jeli zna koliki pritiska mora da bude ako se sa odreÄ'enom silom stisne papučica da stvara odreženi tlak u kočionim cjevima?
:lol

zvrk

;D nadam se da se kolega neće naljutiti Å¡to ga malo zezamo...  :nje

Miha.

Ako nemaš abs, a pritisnuo si pedalu do kraja i kotači neblokiraju - odzračiti sistem
Ako imaš abs,a kočnice neblokiraju onda je to zato kaj imaš abs :lol

brava 312

:D
A mislim da mi je najbolje da se pomirim sa činjenicom da vozim fiata koji ima loÅ¡e kočnice  :tres:

brava 312

Aj da pitam ponovno sve vas kako vama koči fiat sa usporedbom ostalih marki auta toga godišta?

Možda ako naÄ'em negdje povovljo glavni kočioni cilindar stavim od hgt

zvrk

šalu na stranu....trebalo bi dobro kočiti za takav tip auta i tu težinu....i sa punim diskom i sa vent.diskom

jedino što će puni disk prije se pregrijati pri jačim uzastopnim kočenjima...ali oba bi trebala blokirati kotače bez problema...

možda te muči progresivnost kočnica....možda nemaš osjećaj da dobro koče...

npr. ja imam 257mm vent. diskove naprijed i 240 mm pune diskove iza, i imaju dosta dugačak hod dok ne počnu zaista gristi....tj. treba ih baš nagaziti ukoliko misliš stati odmah...ali to i urade...

dok recimo...vozio sam Seat Leona koji je na dodir papučice kočnice ljepio moju facu za šajbu...

sve je stvar kako voliš....a sad....kako se to namjesti....to znaju majstori i oni koji imaju više tehničkog znanja, pa ti možda ovdje i objasne....

ja neznam...ali meni više paše da imam "manju kočionu snagu" na početku, ali da kad nagazim da znam da će se ukopat na mjestu.

brava 312

Evo iskreno ja sam juče bio u sloveniji i dans me boli stopalo od kočnice, doslovno onako osjetim i dalje papučicu ko da mi je zaljepljena na stopalu.
Danas probam da sa 80 zakožim da zablokira i jako se mora stisnuti, teško je opisati da vama bude pipljivo koliko je to jako. Gledo sam kočnice i prednje i pakne i sve ljepo nasjeda i jednako se troši, dobro malo pakne nejdenako ali ima mesa. Morat cu nekoga nači nekoga u blizini da proba kako moj koči.

Znači Zvrk mogu se podesiti da bolje grizu, jeli znaÅ¡ kako  :82:

zvrk

Neznam....mislim da se valjda da malo namjestit preko razdjelnika kočione snage...ali to će ti reći bolje majstori...

Možda je negdje problem kod kočionih lajtunga...ili ulja....ili treba odzračit sistem  :neznam:
Onak...bubam napamet  ;D

brava 312

A možda tako mora, vidjet cu sa majstorom ili tebe zvrk spopadnem kada budem u zg.
Imam još jedno pametno pitanje :D
Na brzini oko 140 km/h jako se čuje strujanej zraka a prozor zatvoren i sve. Brava je bila puno tiša.
Kako mi je dojadila ta buka stanem na benzinsku kupim izolir traku poljepim onaj spoj di je retrevizor i staklo, takoÄ'er i onaj dio stakla i Å¡toka vrata do A stupa i nema učinka. UsporeÄ'ivao sam vrata sa bravom i sve je indentično... Å ta bi mogao biti problem. ÄŒudno mi za dva ista auta da tolika razlika u buki može biti.