Bravo/a & Marea 1.8 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:43:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

jadran

znaći glava od coupea 1.8 ide sigurno na 1.8 od  brave :82:

igor_kravarusic

Citat: Mike20  u 20 Listopad 2009, 08:49:33
Kak najsigurnije dignuti snagu na 1.8-staviti Coupeov motor ili još bolje samo gornji dio motora sa varijatorom+skinuti kat, malo bolje svječice,neki panel filter ili CDA eventualno kad je glava doli ispolirati kanale i eto te na nekih 140+ konja za nekih 500 ojra

Iskren da ti budem, dosta meni i ovih 113 KS, ali sam pitao da li postoje joÅ¡ neka alternativna rjeÅ¡enja, chipoteka i tako to..   ;)

mikeg20

Citat: jadran  u 20 Listopad 2009, 09:11:20
znaći glava od coupea 1.8 ide sigurno na 1.8 od  brave :82:

Da sve je isto.
Razlika u motorima Coupea i Maree je:
-Coupe ima na karteru iza kod poluosovine izbočenje na kojem je senzor temp ulje-Marea to nema, ali pašu jedan na drugoga i obrnuto

-Coupe ima širu rupu tamo di prolaze ispušne cijevi uz zvono getribe, jer kod Coupea kroz tu rupu prolaze 2 cijevi ispuha jer ima 4-2-1 ispuh-Marea ima užu rupu i prolazi jedna cijev jer ima 4-1 ispuh

-Coupe ima varijabilni razvod ventila kojima upravalja "podesiva" bregasta tj. remenica preko el. ventila i releja-treba točno vidjeti koja je razlika po shemi Coupea jer bi trebao imati par žica više za upravljanje tim relejom, dakle treba zamijeniti ECU i provući dodatne 2-3 žice

Osim toga vidim da imaš Alfu 1.8-to je isti motor ko u Marei/Coupeu kaj se tiče donjeg dijela motora, radilica, blok, samo Alfa ima svoju TS glavu, isto ima varijator faze usisnih ventila i trebala bi imati podesivu dužinu usisnih kanala-sad, znamda 156-ica 1.8 to ima, dal ima 145 1.8, nisam siguran

Fugy_GT

jel ima alfa ili delta 2.0  16v ? kolko je to konjica?A za bravo 1.8 16V imam doma i prico sam s frendom i kaze da nije isplativo tu masinu nacipavat i te spike,raÄ'e stavit neku drugu masinu unutra

mikeg20

Ima
Alfa 2.0 16V ima 150-155 KS ovisno o modelu 145/146/156/166-ima varijator faze ventila i varijabilni usis
Delta/Dedra/Tipo/Croma ima 139-145Ks odnosno u Themi 150/155 KS bez varijatora faze i varijabilnog usisa

Ali ako misliš ubacivati spomenute motore, trebaš kompletno struju motora mijenjati, jedino bi kod nekih pasale poluosovine i nosači motora te getriba možda
Npr moja Marea 1.8 ima prednje nosače motora od Tipa 2.0 koje sam kupio nove pa su mi ostali, stražnji je isti, jedino ona gornja štanga koja se upire u muldu je drugačija

Fugy_GT

znam za struju,u planu je  2.0 20v turbo iz cupea ili taj 2.0 16v
a sta nema 2.0 16 v turbak?

Fugy_GT

al reko mi decko na street racu,iz auto tima da orginal hitachi elektronika drzi do 200ks poslje tog pocnu osiguraci letit!sad jel istina ili ne neznam

da sad sam malo procito i sve vise mi se svida ta masina 2.0 16V turbo

zvrk

ma zahebi chipanje..previše para za malo konja...
=
nego, bio ja kod Lastovčića i pitao za sportsku 4-2-1 granu i ostalo do kraja...

cijene su ovakve...

sportska grana 4-2-1 = 2,500 kn

cijevi promjera 60mm sa protočnim zadnjim loncem (plus micanje kata i predzadnjeg lonca-ja sam prvi maknuo jš prije..) = 1,200 kn

sve je inox i garancija 5 godina.

znači ukupno 3,700 kn = 500â,¬

kad sam ga pitao zar nebi atmosferski motori trebali imati srednje lonce zbog otpora, jer inače ak stavim preotvoren i ravan ispuh gubim konje, on mi je rekao da po njegovim iskustvima ovo što mi je ponudio, da bi samo dobio na snazi, ali normalno od 3000 o/min pa nadalje..

recimo, na serijskom 1.6 motoru postoji 4-2-1 grana a na 1.8 je 4-1... (danas sam gledao walker katalog u molydonu)

zanima me kolika bi se snaga otprilike dobila sa takvim ispuhom? (s tim da je otvoreni usis sa karbon gljivom i denso iridium svjećicama)

brava 312

A posto je sad takva raspava o povecanju snage motora kakva je razlika u motoru od fiata bravo 1.6 16V i alfe 145/6 1.6 TS
Koliko znam alfa ima 120 ks

zvrk

što se tiče chiptuninga, našao sam jednu firmu u zg-u (citius-selska 215-01/3647 767) koja radi japanske aute pa ću probati njih pitati dali se da što napraviti..

koliko sam vidio, cijena na fiat coupe 1.8 16v sa 131ks je oko 300â,¬ a povećanje snage je na 144ks...

a negdje drugdje sam vidio da rade na barchheti 1.8 ali ne i na bravo 1.8?

igor_kravarusic

Zanimljivo.. i coupe i barchetta imaju hitachi struju kaj ne.. trebalo bi onda i za bravo/a & marea postojati neko rjeÅ¡enje   

mikeg20

Da al postoje dva Hitaci ECU-a s oznakom MFI 104/7 i MPI nešto

Infinity

Pa jeli velika zajebancija stavit glavu od coupe na 1.8 na Brava 1.8.sta bi tocno tribalo napravit struja...

mikeg20

Velim, treba sheme usporediti jer je razlika u tome upraljanju za uključivanje varijatora preko releja i el. ventila za ulje