Bravo/a & Marea 1.8 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:43:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

Zoki7466

Ovdje mozete pisati svoje dojmove o modelima Bravo/Brava/Marea sa 1.8 16v motorom

dakle iskustva sa navedenim motorima, odrzavanje, kvarovi istih i slicno

takoder ukoliko tko ima kakvih pitanja o spomenutom motoru, kupnji itd.. za navedene modele ovdje ih moze postaviti i pricekati odgovor

svaki odgovor ili pitanje ne vezan/o uz ovu temu biti će obrisan/o

igor_kravarusic

Evo ja odmah imam jedno pitanje..   :)

A to je..

Klapna gasa, motorić ler gasa...  s čime čistiti, kako, ako je tko radio to na 1.8 neka malo opiÅ¡e jer dosta bi mi pomogao poÅ¡to se već duže vrijeme odlučujem za taj zahvat   :ok:

mikeg20

Moram priznati da na mom 1.8, koji sad ima 178 000km, klapna se sjaji, cijela usisna grana je čista ko da je sad tek stavljena na motor-a nikad ništa čišćeno hehehe
Inače ja sam to nekad na Tipu čistio s WD-om

igor_kravarusic

Ma gljiva je krivac i ono crijevo kaj je bilo puknuto pa je uvukao dosta praÅ¡ine ko usisavač, trebam sve rastavit jedan dan i dobro očistit .. znači wd    ;)

mikeg20

VElim, ja sam uspješno s tim očistio, a možeš i s benzinom ili naftom od jeftinijh sredstava, ili ak hoćeš neko specijalno sredstvo koje je u biti opet na nekim tim wd ili nafta bazama.
Samo nemoj s vodom i čarlijem čistiti hehehehehe

zvrk

sanitarium, jesi očistio klapnu? lijepo vrijeme je bilo za vikend pa sam mislio da si možda ulovio neš cajta...

ak jesi, daj baci neku slikicu da vidim kak je ispalo...

:good:

igor_kravarusic

NemaÅ¡ tu kaj sve fino spoÅ¡rafiÅ¡ van i očistiÅ¡, al nikako se odlučit napravit   :tup

igor_kravarusic

Evo još jedno pitanje imam..

A to je chip na 1.8..

Kod koga, koliko  $$$ ??

Ako je tko Å¡ta saznao ili sazna vazano za chipanje istog neka javi poÅ¡to se dosad pričalo da je gotovo nemoguće    :nod:

mikeg20

Nije nemoguće nego je problem u rjeÄ'oj elektronici.
Možda bi prije našao chip kod nekoga tko chipira japance

zvrk

mikeg20

Moguće, taj 1.8 je dosta underpowered, Alfa iz njega izvlači 140+ ks-ok ima varijabilni razvod ventila i varijabilnu dužinu usisne grane
Za 600 ojra si raÄ'e dopeljam joÅ¡ jednu Mareu za dijelove iz Å vabije ili Italije

Marea Mtuning

igor_kravarusic

Pitao Seba, poslao mu PP

Evo Å¡ta mi je odgovorio :

Citat: SEB  u 19 Listopad 2009, 15:46:06
Citat: sanitarium  u 19 Listopad 2009, 15:28:46

Fala! Imam joÅ¡ jedno pitanje vezano za čip.. kolika je kod tebe cifra i tako to, jesi slagao kad na 1.8 u bravo/u, mareu??  

.. možeš slobodno ubacit post u toj temi pa nek ljudi znaju ..
nažalost samo 1.8 motori imaju neku čudnu japansku Hitachi elektroniku kojoj nemam pristup

Možda Gubić??   :)

igor_kravarusic

mikeg20

Kak najsigurnije dignuti snagu na 1.8-staviti Coupeov motor ili još bolje samo gornji dio motora sa varijatorom+skinuti kat, malo bolje svječice,neki panel filter ili CDA eventualno kad je glava doli ispolirati kanale i eto te na nekih 140+ konja za nekih 500 ojra