Bravo/a & Marea 1.8 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:43:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Goshen

Dalibor

raÄ'e uzmi 1,6 16v ako vec možeÅ¡ birati :)
nije 1.8 loš ali po meni je 1.6 puno pouzdaniji motor
i ulje mjenjaj na 7-8 tisuca jer ovo na 10
obicno bude na 12 :)

zvrk

Citat: Dalibor  u 22 Kolovoz 2012, 20:17:04
nebi se složio s tobom...
smatram da su oba jako pouzdana....i oba su dobar izbor...
ali baš da je 1.6 puno pouzdaniji od 1.8....u to se nisam uvjerio...
1.8 je odličan...pouzdan motor koji nema problema niti nakon 300,000 km....ako se držite osnovnog servisnog reda....
ti problemi sa letećima su izazvani neadekvatnim uljima i neredovitom izmjenom....
što se tiče samog motora...ja stvarno nemam nikakvih problema...

Dalibor

nisam rekao da je puno pouzdaniji samo da je pouzdaniji :ok: :)
znaš i sam da na 1.8 leteci su mana možeš paziti koliko hoceš,
tociti adekvatno ulje i redovito ga mjenjati opet ce ceteci dobiti
samo možeš sprijeciti vecu štetu ako ih kontroliraš :ok:

zvrk

Citat: Dalibor  u 22 Kolovoz 2012, 20:51:15
nisam rekao da je puno pouzdaniji samo da je pouzdaniji :ok: :)
znaš i sam da na 1.8 leteci su mana možeš paziti koliko hoceš,
tociti adekvatno ulje i redovito ga mjenjati opet ce ceteci dobiti
samo možeš sprijeciti vecu štetu ako ih kontroliraš :ok:
Citat: Dalibor  u 22 Kolovoz 2012, 20:17:04

:82:

:lol

;D :good:

Dalibor

:tup zahebo se jedno mislim drugo piÅ¡em :) :D

zvrk

BravoGT

Citat: zvrk  u 30 Rujan 2012, 17:27:29
Meni osobno je veći gušt imati dobro tuniranog atmosferca nego chipiranog turbaka.
Ali nažalost kada je istina da za tuniranog atmosferca ćeš potrošiti 3 duplo para u odnosu na chipiranog turbaka....a još uvijek nećeš moći konkurirati po snazi i ubrzanjima...

Ali mi je nekako veći guÅ¡t stiskati doraÄ'enog atmosferca...taj zvuk....osjećaj....neznam...  ;D

Kod turbaka platiÅ¡ chip...stisneÅ¡ gas.....kssss....kssss....wuuushhh...wuuushhhh... i ode...  :rofl

Sa turbom nije to to, meni je isto bolji atmosferac. ÄŒisto da spomenem moj frend ima PuntoGT 130 ks a ja Bravo 113 ks i spržio sam ga kad smo se ganjali  :wiii:
Tako da meni je tih 113 KS za zada sasvim dosta
Ne vozi ispred mene, moĹžda te neÃ,,‡u slijediti… Ne vozi iza mene, moĹžda te neÃ,,‡u voditi… Samo vozi samnom i budi mi prijatelj. <3 Bravo <3

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

fiatuno

Staviš 2.0 16v t i voziš se ko covijek

Sent from my GT-N8010 using Tapatalk HD
Ako me netko treba 0915445360
Dijelovi su u linkovima ispod cijene eto dam da prodam najmanje moguce 
https://www.facebook.com/TheDSMotorsport

zvrk

Citat: BravoGT  u 28 Kolovoz 2013, 19:01:04
Sa turbom nije to to, meni je isto bolji atmosferac. ÄŒisto da spomenem moj frend ima PuntoGT 130 ks a ja Bravo 113 ks i spržio sam ga kad smo se ganjali  :wiii:
Tako da meni je tih 113 KS za zada sasvim dosta

Citat: kiky776  u 28 Kolovoz 2013, 19:31:57
nešto ne valja s tim puntom onda ;)

Citat: srky  u 28 Kolovoz 2013, 22:49:02
šta se tiće punto gt vs bravo 1.8, serijski punto gt skida brava hgt.

kod tebe je očiti primjer problema na puntu ili u vozaču punta ;) NHF

Što se ovoga napisanog tiče, i ja mogu potvrditi u nekoliko navrata da je istina da bravo 1.8 GT opere Punto GT od starta/nule do kraja 2 brzine.... do nekih 90km/h....

isprobano čak istovremeno sa 2 Punta GT i sa mojim Bravom GT...

Znate svi da je ne brijem na to...i mene je to iznenadilo, ali je istina..
Tek kad prebacim u 3 brzinu...onda Punto zaspula...turbo proradi i prešiša me...

Isto sam isprobao i sa Unom turbom 1.3.....isto se dogodilo....i svi su me kasnije pitali koji motor imam u bravu jer im nije bilo jasno kako je to moguće...

Normalno, kad se radi o normalnoj vožnji, meÄ'uubrzanjima, tu Punto GT ide super.... turbo tu ipak igra ulogu...

ALI, sad sam i ja otišao sa teme... samo sam htio dokazati da je to moguće...

Što se tiče same teme.. iako je stara... mislim da je sve rečeno... i sada i prije.. a i svaki put kad se potegne to pitanje...
Treba prvo vidjeti što se želi od auta i kakav tip vožnje voliš...
Jel ti viÅ¡e paÅ¡e turbak ili atmo..? Ali gotovo uvijek je bolje staviti jači motor ili kupiti jači auto, nego ići potroÅ¡iti novce da dogradnje i pojačavanja... 
Normalno da je ovo drugo zanimljivije.. ali iziskuje puno love...a često rezultat nije velik...

BravoGT

Punto valja ima 150 tkm turbina mu puni 0.8 bar. Malo je igralo ulogu to šta je njemu punto počeo prošlajfavat u 2 i 3 brzni poslje 4000-4500 okr/min. Nije sad da sam ja njega pustio za 2 dužine auta, bili smo tako tako cijelo vrijeme, ali bravo ima duže brzine, meni u 3 ide 120-130 a njemu ounto 100 max 110 km/h. Ma kako bilo da bilo ja sam pre pre zadovoljan sa svojim auto i nebi mu stavljao nikakve turbine ni nšta.
Ne vozi ispred mene, moĹžda te neÃ,,‡u slijediti… Ne vozi iza mene, moĹžda te neÃ,,‡u voditi… Samo vozi samnom i budi mi prijatelj. <3 Bravo <3

srky

ne znam za druge ja uvijek govorim za svoje iskustvo,znači zdrav punto gt1 '94 god. sa 230000 na satu, sve na motoru je bilo serijski osim bmc pamučne gljive na usisu.
padali su i 1.6, 1.8 i hgt od starta pa dokle hoćeš. pao je i renault 19 1.8 16v i megane 2.0 16v koji su bolji u startu ali kad bi ušaltao drugu odeeee...

to je na serijskim 14" dobre gume, a kad sam stavio 15" onda i u startu bolje ide. subjektivno je i kako ko vozi turba i atmosferca te kakve su gume ako se radi o potpuno serijskim autima (znači da je dimenzija i težina felgi serijska).

šta se tiće brzina 3. je meni uredno do 125 išla, 4. je bila 165.

Miha.

Citat: kiky776  u 28 Kolovoz 2013, 19:31:57
nešto ne valja s tim puntom onda ;)
Slažem se.

Po popiru  nevjerujem da je u praksi drugačije.

fiatuno

bravo gt je najmrtviji motor koji sam ikad probao ide ko ljena kobila od 0-100
mjenjac je dug tri godine ma uzas najgori fiatov motor ako se mene pita
tako da ovi sta pricaju da takav auto ubije punta gt moguce je nikada

sa ovog 1.6 16v motora se da izvuc oko 200ks bez problema ako 8v ide do 180ks sa serijskim dijelovima u donjem dijelu motora
sve to uz novce i znanje i onda je taj motor nervozna brusilica al nemoze se iskoristiti potencial takvog motora u autu od tone sa serijskim mjenjacem
Ako me netko treba 0915445360
Dijelovi su u linkovima ispod cijene eto dam da prodam najmanje moguce 
https://www.facebook.com/TheDSMotorsport